• Type
  • Frame
  • Motorpositie
  • Actieradius
  • Kleur
  • Technische details
    Versnellingen
    Kettingkast

Elektrische fietsen en e-bikes van Stella

Stella is dé e-bike specialist van Nederland! Wij produceren prachtige elektrische fietsen tegen een hele scherpe prijs. Je vindt hier prachtige e-bikes met optimale rijeigenschappen. Met een elektrische fiets van Stella heb je altijd de wind in de rug en leg je moeiteloos veel kilometers af.

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een fiets met elektrische trapondersteuning en wordt ook wel aangeduid als e-bike, e-bike of e bike. De juiste naam is e-bike of elektrische fiets. Elektrische fietsen zijn populairder dan ooit. Want wie wil er niet fietsen met het gevoel van wind in de rug? Of je nu dagelijks op de fiets naar je werk gaat, af en toe een stukje naar de supermarkt fietst of de kinderen naar school brengt: met trapondersteuning gaat het allemaal nét wat gemakkelijker!

Wanneer je begint met fietsen, bepaalt een sensor de mate van ondersteuning. Deze sensor geeft aan de motor door hoeveel efficiënte ondersteuning geleverd moet worden. De trapondersteuning wordt geboden door middel van een voorwiel-, midden- of achterwielmotor. De plaatsing van de motor kan per fiets verschillen. Speed pedelecs hebben bijvoorbeeld een achterwielmotor. Waar de motor geplaatst is bij een ‘normale’ elektrische fiets en hoeveel kracht de motor moet hebben, hangt af van jouw wensen.

Voordelen van een elektrische fiets

Elektrische fietsen hebben meerdere voordelen ten opzichte van een traditionele fiets. Denk aan het ‘extra zetje in de rug’, maar ook het fietsen zonder zware inspanning te moeten leveren. Bezweet op het werk aankomen is met een e-bike verleden tijd. Daarnaast zijn elektrische fietsen een goed alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. Fietsen op een elektrische fiets is niet alleen goedkoper, maar ook gezonder.

Goedkope elektrische fiets kopen?
Kies de fiets die bij je past!

Het vinden van een nieuwe en goedkope e-bike is zeker niet eenvoudig. Er zijn veel verschillende merken op de markt en nóg meer verschillende modellen. Bij Stella vinden wij het erg belangrijk om goed advies te geven. Want wanneer kies je nu voor een voorwiel- of een middenmotor? En welk frame past het beste bij je? De reden om een elektrische fiets te kopen is voor iedereen anders. Ga je de fiets gebruiken voor woon-werkverkeer, om de kinderen naar school te brengen of juist voor langere recreatieve fietstochten? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een e-bike.

Actieradius

Eén van de meest belangrijke aspecten van een elektrische fiets is de actieradius, oftewel hoever je kunt fietsen met een volle accu. Een hogere accucapaciteit betekent meer fietskilometers. De afstand die op één volle accu gefietst kan worden, is afhankelijk van meerdere factoren, zoals buitentemperatuur, type ondergrond, gewicht van de berijder en het gekozen rijprogramma. Onze e-bike adviseur helpt je graag met het kiezen van de juiste accu. Zo kom je nooit met een lege accu stil te staan en betaal je niet te veel.

Framemaat

Een goed gekozen framemaat staat garant voor veel kilometers fietsplezier. Een verkeerde grootte zorgt voor een onnodige belasting op spieren, pezen en zenuwen. De standaard wielmaat van onze e-bikes is 28 inch. Voor kinderen of volwassenen met een kleinere lichaamsbouw zijn enkele elektrische fietsen leverbaar in 26 inch. Twijfel je over de juiste framemaat? Onze e-bike adviseurs helpen je graag om de juiste framemaat te kiezen.

Plaats van de motor

Onze elektrische fietsen zijn uitgerust met een krachtige voorwielmotor of middenmotor. Bij een voorwielmotor is de motor in de naaf van het voorwiel geplaatst. Deze fietsen kenmerken zich door een minder complexe techniek, waardoor ze in aanschaf voordeliger zijn. Elektrische fietsen met voorwielmotoren zijn minder geschikt voor het gebruik in heuvelachtige gebieden. Middenmotoren kenmerken zich door een natuurlijke rijbeleving, dit voelt aan als fietsen met wind in de rug. Bij een middenmotor is de motor tussen de trapas gemonteerd. Hierdoor ligt het zwaartepunt van de fiets aangenaam laag. E-bikes met middenmotoren zijn uitgerust met een Bosch of Shimano Steps systeem. 

Weet je al welke e-bike aandrijving je voorkeur heeft? Filter dan op de positie van de aandrijving.
Je kunt kiezen uit drie opties:

 

Waarom een elektrische fiets kopen van Stella?

Wil je een elektrische fiets kopen? Dan zit je bij Stella goed. Want voor een Stella betaal je nooit te veel. Helemaal niet als je een fiets wil inruilen. Iedere elektrische fiets wordt vervaardigd uit A-merk onderdelen en heeft een modern uiterlijk. Doordat Stella alles in eigen beheer heeft, zijn de prijzen van de elektrische fietsen heel scherp. Bij Stella heb je altijd tot 5 jaar garantie op alle fietsen. Door ons unieke concept profiteert iedereen van persoonlijke en goede service aan huis. En de voorrijkosten? Die nemen wij voor onze rekening.

Een elektrische fiets koop je niet zomaar. De gehele collectie ebikes van Stella kun je gratis thuis uitproberen. Vraag een vrijblijvende proefrit aan en maak een proefrit op de elektrische fietsen van jouw voorkeur in jouw eigen omgeving. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in één van onze E-bike Testcenters.

Alle kenmerken van onze e-bikes zijn keurig weggewerkt en de besturing is erg makkelijk. In één beweging kun je opstappen en begin je aan een comfortabele fietsrit. Er is voor iedereen een geschikte elektrische fiets te vinden. Moderne elektrische damesfietsen, stoere herenfietsen of een praktische transportfiets. Stella heeft voor iedereen de ideale elektrische fiets.

Populaire elektrische fietsen

Op deze pagina vind je ons complete assortiment elektrische fietsen. 
Je kunt de selectie verkleinen door op de onderstaande links te klikken:

Stella. De grootste e-bike specialist van Nederland.