Fietsplan 2023 en jouw nieuwe e-bike

Maak gebruik van belastingvoordeel

In 2023 een nieuwe e-bike kopen met belastingvoordeel? Dat kan met een fietsplan! Het fietsplan 2023 geeft je de mogelijkheid om voordelig een mooie, nieuwe elektrische fiets of e-bike aan te schaffen. Stella is hier vanzelfsprekend van op de hoogte en is daarom aangesloten bij de meeste fietsplannen in Nederland. Een elektrische fiets kopen via het fietsplan van de werkgever is de ultieme uitkomst voor een betere conditie en een schoner milieu.

Er zijn verschillende manieren om een e-bike aan te schaffen met belastingvoordeel. De twee bekendste vormen van het ‘fietsplan’, zoals de regeling in de volksmond nog steeds genoemd wordt, zijn:

  1. Nationale Fiets Plan (NFP)
  2. Werkkostenregeling (WKR)

Fiets aanschaffen via Werkkostenregeling

Een alternatief op het Nationale Fietsplan is de Werkkostenregeling. Bij het WKR verstrekt je werkgever een belastingvrije reiskostenvergoeding of renteloze lening. Binnen de Werkkostenregeling mag de werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Hierbij vallen ook de jaarlijkse kerstpakketten en personeelsuitjes. De werkgever kan zonder beperkingen een fiets vergoeden of verstrekken binnen de zogenaamde forfaitaire ruimte van 1,2% van de loonsom. De Werkkostenregeling kent géén maximale aanschafwaarde.

Concreet betekent dit dat je werkgever het budget voor jouw nieuwe e-bike kan bepalen. Als werknemer kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer. Dit mag ook als je binnen een straal van 10 kilometer van je werk woont en op de fiets komt. Met deze kilometervergoeding kun je je nieuwe e-bike financieren. Binnen deze regeling hoeft een werknemer niet aan te tonen dat de e-bike voor woon-werkverkeer gebruikt wordt.

Waar kan ik meer informatie vinden over de werkkostenregeling?
Meer informatie over de Werkkostenregeling lees je op de website van Werkkostenregeling.

Fiets aanschaffen via Nationale Fietsplan

Via het Nationale Fietsplan mag je één keer in de drie jaren via je werkgever een nieuwe e-bike met belastingvoordeel kopen. Hoe werkt het nieuwe fietsplan? Je betaalt de e-bike van je keuze met je brutoloon. Omdat je met je brutoloon betaalt, hoef je geen inkomstenbelasting te betalen. Hierdoor heb je maximaal 52% belastingvoordeel op een maximumbedrag van €749,-. Over het resterende aanschafbedrag krijg je geen belastingvoordeel en moet je netto betalen.

Waar kan ik meer informatie vinden over het Nationale Fietsplan?
Meer informatie over het Nationale Fietsplan lees je op de website van Nationale Fiets Projecten.

Voordelen fietsplan vanuit de werkgever

Stella is aangesloten bij FiscFree, Nationale Fiets Projecten, Bedrijfsfietsen Nederland en Het Nationale Fietsplan. Het grote voordeel van het fietsplan is dat je met fiscaal voordeel een prachtige e-bike kunt kopen. Tegelijkertijd werk je ongemerkt aan een betere conditie, zelfs met een elektrische fiets! Daarnaast draag je bij aan een beter milieu, omdat je de auto niet gebruikt om naar je werk te gaan. Dat scheelt natuurlijk in de brandstofkosten, wat je zeker zult merken in jouw portemonnee!

Een fietsplan van de werkgever biedt dus vele mogelijkheden én voordelen. Kijk daarom tussen het mooie aanbod aan hippe elektrische fietsen van Stella en maak jouw keuze.

Meer informatie over het aanschaffen van een Stella E-bike met fiscaal voordeel en benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek één van onze fietsenwinkels of neem contact op met één van onze medewerkers op 0341 – 25 22 66.

201123-Fietsplan-Aanvragen-Afbeelding-880x920

Elektrische bedrijfsfiets bestellen

Kies je ervoor om jouw elektrische bedrijfsfiets bij Stella te bestellen? De meeste fietsplannen binnen Nederland zijn bij Stella toegankelijk, maar je kunt het natuurlijk altijd bij ons navragen. Wij voorzien je graag van alle informatie.

Ook kun je te allen tijde een vrijblijvende proefrit maken op een van de vele elektrische fietsen die goedgekeurd zijn voor het fietsplan. Bezoek één van onze Stella-winkels of maak een afspraak voor een proefrit aan huis!

NL-StellaBrochure-Flow-1080x1080
NL-StellaBrochure-Flow-1300x330

Vraag de gratis e-bike brochure aan!

Boordevol informatie over Stella, actuele prijzen en nog veel meer. Je hebt hem zo in je mailbox!

  • Ruim 40 pagina's vol inspiratie
  • Ruim 250.000 keer aangevraagd
  • Bekijk alles thuis op de bank
Gratis