Hoe werkt een e-bike?

Alle onderdelen op een rij

Een e-bike zorgt met behulp van een elektrische motor, accu en sensoren voor ondersteuning tijdens het fietsen. Je ervaart een steuntje in de rug, waardoor fietsen een stuk aangenamer wordt. We vertellen je graag alles over de werking van een e-bike.

Motor

De motor van een elektrische fiets kan op verschillende manieren geplaatst zijn. Namelijk in het voorwiel, onder de trapas of in het achterwiel. Waar de motor geplaatst is en hoeveel kracht die moet hebben, hangt af van jouw wensen. 

Accu en actieradius

De accu, ofwel batterij, is geplaatst onder de bagagedrager of bevestigd aan het frame. De accu geeft energie aan de motor. Hoe groter het aantal gewenste kilometers dat je wilt fietsen op één acculading (actieradius), hoe groter de accucapaciteit (Ah) moet zijn.

Display

Het display is bevestigd op het stuur. Hierop kun je in één oogopslag zien in welke ondersteuningsstand je fietst, wat je snelheid is en hoeveel kilometers je al hebt gereden. Je hebt alles binnen handbereik, want de bedieningsknoppen zitten aan het handvat. Zo houd je te allen tijde jouw handen aan het stuur en je ogen op de weg. Bekijk alle soorten displays.

Remmen

Stella e-bikes zijn uitgerust met een krachtige motor, die elektrische ondersteuning biedt tot 25 kilometer per uur. Het is daarom logisch dat onze elektrische fietsen beschikken over een even krachtig remsysteem, om weer snel en veilig tot stilstand te komen.

Verlichting

Goede fietsverlichting is belangrijk. Zeker omdat je op een elektrische fiets doorgaans sneller fietst dan op een reguliere fiets. Meestal krijgt de verlichting van een elektrische fiets zijn voeding direct van de accu. Voordeel daarvan is dat de fiets lichter fietst.

Zichtbaarheid én veiligheid blijven van levensbelang en dat vinden wij enorm belangrijk. Om deze reden hebben wij dagrijverlichting geïntroduceerd. Deze nieuwe innovatieve technologie is ontwikkeld om je nóg zichtbaarder in het verkeer te maken. Zo wordt overdag licht op de fiets vanzelfsprekend.

Versnellingen

Stella e-bikes zijn voorzien van 3, 7, 8, 9 of 10 versnellingen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie versnellingssoorten, namelijk de naafversnellingen, de derailleurversnellingen en de automatische versnellingsnaven.

240503 - bestekoop_Brochure-desktop-1080x1080
240603 - bestekoop_Brochure-mobile-1300x330

Vraag de gratis e-bike brochure aan!

Wil je meer weten over onze elektrische fietsen? Ben je benieuwd wat Stella jou allemaal te bieden heeft? Vraag onze Gratis Brochure aan, die je direct digitaal ontvangt! De brochure staat boordevol informatie over onze elektrische fietsen.

  • Ruim 40 pagina’s vol inspiratie
  • Jaarlijks meer dan 50.000 keer aangevraagd
  • Bekijk alle e-bikes alvast thuis op de bank!
Gratis