Veelgestelde vragen

Wij geven graag een antwoord

We helpen je het liefst meteen online. Heb je technische vragen over jouw elektrische fiets of vragen over de levering? Wij hebben de veelgestelde vragen van onze klanten op een rijtje gezet en proberen daar een goed antwoord op te geven! Staat jouw vraag niet hieronder? Dan kun je altijd chatten, mailen of bellen.

Zorgeloos Fietsen

Hoe werkt een 'connected e-bike' van Zorgeloos Fietsen?
Als je kiest voor Zorgeloos Fietsen schaf je een e-bike aan die verbonden kan worden met internet en daardoor veel extra voordelen biedt op het gebied van veiligheid en fietsplezier voor de gebruiker. Deze 'connected e-bike' is voorzien van een module met GPS-chip, waardoor je fiets in verbinding staat met de Ella Assistent-app op je smartphone. Zo heb je altijd inzicht in je fietsgegevens. En bij eventuele diefstal worden trackinggegevens doorgegeven aan de bike hunters, die gespecialiseerd zijn in het vinden en terugbrengen van
jouw gestolen fiets.

Een Zorgeloos Fietsen-e-bike kun je via ANWB verzekeren met een speciale fietsverzekering. De verzekering biedt dekking bij diefstal van je fiets, bij een ongeval en je kunt gebruikmaken van pechhulp. Mocht je fiets onverhoopt toch gestolen worden, dan biedt de verzekeraar een opsporingsdienst aan, onze eigen bike hunters. Deze bike hunters proberen je fiets op te sporen met behulp van de GPS-module in de fiets. Vinden ze jouw e-bike niet na 48 uur, dan mag je via je verzekering een andere fiets uitzoeken. De verzekeraar vergoedt dan de advieswaarde. Via de Ella Assistant-app kun je met een druk op de knop diefstal melden of pechhulp inschakelen.

Wat betaal ik als ik kies voor Zorgeloos Fietsen?
Zorgeloos Fietsen is een totaalpakket met e-bike (inclusief dus GPS-module), vijf jaar garantie, verzekering en Ella Assistant-app. Je betaalt voor de aanschaf van de e-bike en daarnaast enkel €3,58* per maand aan verzekeringspremie. En met een eenmalige investering van slechts €49,- geniet je van vijf jaar connectiviteit én zorgeloos fietsplezier.

* Berekend op basis van de ANWB Doorlopende Fietsverzekering Diefstal en BeschadigingPlus voor een klant wonend in Regio 1 en de Livorno Easy FDST. De vanafprijs van deze e-bike is €1299,-, wat betekent dat je €3,58 euro per maand o.b.v. jaarlijkse facturatie betaalt in Regio 1. Bij een e-bike van €2.500 is dat bijvoorbeeld €6,75 euro in dezelfde regio. De regio-indeling is op basis van diverse criteria gemaakt door de verzekeraar. Vraag jouw e-bikeadviseur naar de tarieven.

Heb ik een internetverbinding op mijn telefoon nodig?
Om de actuele gegevens van je fiets te bekijken in de app, is een internetverbinding via 3G, 4G of WiFi vereist. Wanneer er geen internetverbinding is, zie je de laatst bekende gegevens van je fiets. Bovendien is het zonder internetverbinding niet mogelijk om diefstalbeveiligingsmeldingen te ontvangen en diefstal te melden via de app. Uiteraard kunnen deze meldingen wel telefonisch gedaan worden.

Hoe download ik de Ella Assistant-app?
Je kunt hier de app downloaden voor Android en iOS. Je kunt ook zoeken in de App Store of Google Play op ‘Ella Bike’. Tip! Installeer de app pas nadat de e-bike geleverd is.

Wat gebeurt er als mijn fiets wordt gestolen?
Als je fiets wordt gestolen, meld je dit eenvoudig en snel via de Ella Assistant-app. Onze bike hunters komen direct in actie en gaan op zoek naar jouw e-bike; jij mag lekker ontspannen en het werk overlaten aan deze experts. Is jouw e-bike niet gevonden na 48 uur? Dan mag je van de verzekering een andere e-bike uitzoeken en meldt je de diefstal bij Stella. Eventuele schade die het gevolg is van de diefstalpoging wordt vakkundig hersteld door Stella.

Fiets inruilen

Welke fiets kan ik bij Stella inruilen?
Of je nou thuis een gewone fiets of een e-bike hebt staan. Bij Stella kan je alle fietsen inruilen, ongeacht het merk. 

Waar moet ik rekening mee houden met het inleveren van mijn fiets?
Bij Stella kun je alleen fietsen inleveren die nog compleet zijn, inclusief accu, oplader en sleutels. Lever je een e-bike in die nog geen jaar oud is? Vergeet dan niet om ook een foto ervan mee te nemen naar de winkel. 

Hoe wordt de inruilkorting berekend?
 Onze specialist taxeert jouw fiets en vertelt je direct wat jouw oude fiets nog waard is. De inruilkorting is afhankelijk van het soort fiets dat je inlevert, de leeftijd, het merk en de staat waarin de fiets verkeert.

Wat moet ik meenemen als ik mijn fiets in de winkel inruil?
Neem jouw oude fiets mee naar één van onze fietsenwinkel en laat 'm daar taxeren. Neem daarnaast de volgende informatie mee: merk, categorie, model en het serienummer van de fiets. Als je een fiets inlevert die nog geen jaar oud is, vergeet dan niet om ook een foto van de fiets mee te nemen. 

Levering

Bezorgen jullie door heel Nederland?
Wij bezorgen jouw e-bike graag bij jou thuis of op het werk. Dit doen wij door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.


 

Wanneer wordt mijn elektrische fiets geleverd?
De verwachte levertermijn van je elektrische fiets staat vermeld op de overeenkomst.
Wij nemen enkele dagen na de aankoop contact met je op om de definitieve leverdatum af te spreken.

Moeten wij beide thuis zijn als de fietsen geleverd worden?
Het heeft wel onze voorkeur dat jullie beide thuis zijn wanneer wij de fietsen komen leveren.
Dit omdat wij de fietsen compleet voor jullie afstellen, precies op de juiste maat.

Heeft de bezorger ook accessoires bij zich?
Nee, de bezorger heeft geen accessoires bij zich.

Kan ik mijn afspraak wijzigen of annuleren?
Nadat we een afleverdatum hebben afgesproken, gaat de fiets de laatste fase in van het productieproces. Annuleren is dan slechts nog beperkt mogelijk. Komt de dag of de tijd van het aflevermoment niet uit? Neem dan zo snel mogelijk via het telefoonnummer 0341-252266 contact met ons op.

Ik was niet thuis op het aflevermoment?
Eén dag na de afspraak, nemen wij opnieuw contact met jou op. Wij plannen dan een nieuwe afspraak, zodat je snel van je nieuwe aankoop kunt genieten!

Hoe is mijn verkoopovereenkomst opgebouwd?
Gefeliciteerd met de aankoop van je Stella e-bike! Wij informeren jouw continue via de mail over de levering van de door jouw bestelde fiets. Lees hieronder hoe jouw verkoopovereenkomst is opgebouwd.

Opbouw verkoopovereenkomst

Dit is een voorbeeld van de verkoopbevestiging:

 

Linksboven op de bevestiging staat jouw ordernummer. Dit nummer begint altijd met SNL.

 

Daaronder staat het afleveradres. Dit is het adres waar jouw fiets afgeleverd wordt. Wil je het afleveradres wijzigen? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

Let op: het wijzigen van het afleveradres kan invloed hebben op de eventueel al gemaakte leverafspraak. 

 

Daarnaast vind je het factuuradres. Wil je deze wijzigen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Let op: Het is alleen mogelijk om het factuuradres vóór de gemaakte afleverafspraak te wijzigen.

 

Daarnaast vind je jouw eigen contactgegevens. Hierop zullen wij jou ook benaderen mocht er contact nodig zijn.

Onder de contactgegevens vind je het geplande of verwachte levermoment:

 

Let op: Bij een verwacht levermoment is er nog géén afspraak gemaakt. Onze planning neemt contact met je op voor het maken van een afspraak.
Bij een gepland levermoment ontvang je twee werkdagen, per e-mail, de tijdsindicatie voor de aflevering van je e-bike.

 

Hieronder vind je de gegevens van het door de door jouw bestelde producten:

 

Verzekering

De verzekering zal vanaf moment van levering afgesloten worden. De polis en betaling lopen rechtstreeks via de verzekeringsmaatschappij. Binnen 10 werkdagen na de aflevering van je e-bike ontvang je de polispapieren per post. Meer informatie over fietsverzekeringen vind je hier.

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden staan op de verkoopbevestiging. Hier vind je alles terug omtrent vragen over garantie en leveringsvoorwaarden. De algemene voorwaarden vind je hier.

Heb je vragen omtrent de verkoopbevestiging/orderwijzingen?

De verkoopbevestiging ontvang je na aankoop per e-mail.

Mocht je de verkoopovereenkomst niet hebben ontvangen, controleer dan eerst jouw spambox. Zie je hier ook geen e-mail van Stella in? Neem dan even via het contactformulier contact met ons op. Wij zorgen dat deze alsnog zo snel mogelijk jouw kant op komt!   

Fietsplan

Alle informatie over het fietsplan vind je hier.

E-bike of accessoires retourneren? Zo doe je dat!
Heb je je e-bike gekocht buiten de verkoopruimte, zonder dat je de e-bike eerst hebt uit kunnen proberen? Dan heb je meestal 14 dagen na ontvangst de tijd om jouw aankoop te retourneren. Dit is bijvoorbeeld het geval, wanneer je een bestelling via de webshop hebt geplaatst

We leggen je graag uit wanneer je jouw e-bike of accessoires mag retourneren en hoe dat  in z’n werk gaat.

Jouw aankoop retourneren

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. De snelste en meest simpele manier om je herroepingsrecht uit te oefenen is om het herroepingsformulier ingevuld naar ons op te sturen naar: info@stellafietsen.nl.

Als je nog aanvullende vragen hebt, kan je altijd terecht bij onze klantenservice.

Voorwaarden retourneren

Als je jouw aankoop wil retourneren, dan moet er aan onderstaande voorwaarden worden voldaan:

 • De e-bike of accessoire is onbeschadigd
 • De e-bike of accessoire is schoon
 • De e-bike is compleet (alles wat meegeleverd is, is aanwezig)
 • Er is maximaal vijf kilometer gefietst met de e-bike
 • De accu en oplader, alsmede de bijgeleverde onderdelen, zitten nog in de originele verpakking

De retourkosten komen voor jouw rekening. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor waardevermindering van de e-bike of accessoire, bijvoorbeeld door vermissing of schade.

Daarom vragen we je, als je via het herroepingsformulier hebt aangegeven dat je jouw e-bike wil retourneren, om – bij voorkeur - de e-bike in te leveren bij ons E-bike Testcenter/ hoofdkantoor in Nunspeet. Samen met één van onze e-bike-experts controleren jullie de e-bike op bovengenoemde voorwaarden. Als alles in orde is, ontvang je vervolgens van de expert een retourbewijs. Dit is voor jouw eigen administratie.

Als je niet in staat bent om de e-bike in te komen leveren, dan kunnen we ook een afspraak maken om de e-bike op te komen halen. Hier zijn echter wel transportkosten aan verbonden van € 70,= per e-bike. Uiteraard kun je hier ook een eigen vervoerder voor inschakelen.

Wij zullen jouw verzoek zo snel mogelijk verwerken en je via de mail of telefonisch op de hoogte houden.

Geld terug

Je krijgt het bedrag met hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee je hebt betaald, tenzij we een andere manier van terugbetaling zijn overeengekomen.

Wij mogen maximaal 14 dagen wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben teruggekregen en mits aan de voorwaarden voor retourneren is voldaan. In beginsel ontvang je het volledige bedrag terug, wat je tot dan toe aan ons hebt betaald. Is niet aan alle voorwaarden voldaan, dan mogen wij de kosten of de schade die dat met zich meebrengt in mindering brengen op het bedrag dat je van ons ontvangt.

Betaalmogelijkheden

Kan ik in verschillende termijnen betalen?
Bij Stella kun je in verschillende termijnen betalen. Dit kan met Stella Betaalgemak. Via deze financiering is het mogelijk om in maandtermijnen te betalen.
Voor specifieke vragen over de financiering van jouw elektrische fiets, kun je contact met ons opnemen.

Let op: Stella Betaalgemak is alleen beschikbaar voor Nederlandse klanten.

Hoe en wanneer kan ik de fiets betalen?
Tenzij anders is overeengekomen, dient de betaling uiterlijk bij de levering van het product te geschieden. Voor producten, die Stella Fietsen niet op of niet omstreeks de dag van aankoop kan (af)leveren, kan Stella Fietsen voor zover dit wettelijk is toegestaan, een vooruitbetaling verlangen.

Al onze bezorgbussen zijn uitgerust met een mobiel pinapparaat. Let op! Vanwege de veiligheid van ons personeel, kun je bij ons niet met contant geld betalen. Vergeet niet je pinlimiet te verhogen.

Goed om te weten: PayByLink geeft de mogelijkheid om via IDEAL te betalen.

Wat is de daglimiet van mijn pinpas?
Per bank gelden er diverse maximum dag-tarieven tussen de €1.500 en €3.000 per pinpas. Dit limiet per pinpas (!) kan eenmalig opgehoogd worden wanneer dit benodigd is. Gelieve hiervoor (telefonisch) contact met jouw bank opnemen.

Kan ik pinnen bij aflevering?
Dat kan zeker! Wij geven zelfs de voorkeur voor betaling per pin. Onze bezorgers hebben altijd een mobiel pinapparaat bij zich wanneer wij de fiets komen afleveren.

Kan ik met creditcard betalen?
Helaas is het niet mogelijk om met een creditcard te betalen. Onze e-bike bezorgers beschikken allemaal over een mobiel pinapparaat. Let op! Vanwege de veiligheid van ons personeel, kun je bij ons niet met contant geld betalen. Vergeet niet je pinlimiet te verhogen.


 

Wat is het juiste rekeningnummer voor het overmaken van de betaling?
Ons IBAN is: NL13 INGB 0008 0272 15. Wil je zo vriendelijk zijn om bij een betaling jouw ordernummer te vermelden?


 

Wat zijn de verzendkosten van de webshop?
De verzendkosten van bestellingen van e-bikes bedragen €49,95. Voor alle bestellingen die accessoires bevatten bedragen de verzendkosten €6,95.
 

Technische vragen

Hoe kan ik de sterkte van de motor cq. de snelheid regelen?
Bij elke elektrische fiets van Stella heb je de keuze uit verschillende trapondersteuningen. Over hoeveel ondersteuningsniveaus jouw e-bike beschikt, hangt af van het type e-bike.  Bij iedere Stella e-bike kun je dus heel duidelijk door middel van de ondersteuningsniveaus aangeven hoeveel ondersteuning je van de motor vraagt.

Wat is de actieradius van een elektrische fiets?
De actieradius van een elektrische fiets is het maximale aantal kilometers dat je kunt afleggen met een volgeladen accu. De actieradius van een e-bike is afhankelijk van verschillende factoren. De vier belangrijkste factoren zijn gemakkelijk te beïnvloeden.

 • Bandenspanning
 • Gebruik van versnellingen
 • Gebruik van ondersteuning
 • Gewicht

Bandenspanning

Om een zo hoog mogelijke actieradius te behalen, is het belangrijk dat de banden van je elektrische fiets altijd de juiste bandenspanning hebben. Een lage bandenspanning zorgt voor een hoge rolweerstand en veel wrijving met het wegdek. De motor van de e-bike moet dan harder werken. Zorg er daarom voor dat de bandenspanning van je Stella e-bike altijd 4,5 bar is. Dit is eenvoudig te meten en controleren met een bandenspanningsmeter.

Gebruik van versnellingen

Op de juiste manier gebruikmaken van de versnellingen komt de actieradius ten goede. Het is dan ook aan te raden om de versnellingen zoveel mogelijk te gebruiken. Vanuit stilstand optrekken en een helling op fietsen kost veel energie voor een elektrische fiets. Doe dit daarom in een lage versnelling. Zo hoeven jij en je elektrische fiets minder kracht te zetten. Uiteraard kun je daarna gewoon opschakelen naar een hogere versnelling.

Gebruik van ondersteuningen

Voor een optimale actieradius kun je het beste kiezen voor een lage trapondersteuning. Hoe hoger de trapondersteuning, hoe meer energie de motor van de accu vraagt. Pas daarom de trapondersteuning aan jouw snelheid aan.

Gewicht

Het gewicht dat op de e-bike vervoerd wordt, heeft invloed op de actieradius. Fiets je met veel bagage of kinderen, dan vraagt de motor veel energie van de accu. Hierdoor haal je een lagere actieradius. Probeer daarom het totale gewicht van de elektrische fiets en bagage zo laag mogelijk te houden.

Er zijn ook een aantal factoren waar je niet direct invloed op hebt, maar die wel de actieradius van een elektrische fiets beïnvloeden.

 • Weerstomstandigheden
 • Weerstand
 • Conditie en leeftijd van de accu

Weersomstandigheden

Temperatuur heeft invloed op de actieradius van de accu. Hoe kouder het wordt, hoe minder energie een accu kan opslaan en leveren. Het is van belang dat je in de winter de accu uit je e-bike haalt en deze bewaart op kamertemperatuur wanneer je de e-bike niet gebruikt. Als de temperatuur 10° C of lager is, neemt de actieradius af. Ook wordt de laadtijd van de accu langer.

Naast kou heeft ook wind invloed op de actieradius van een elektrische fiets. Heb je flinke tegenwind? Dan wordt de actieradius lager omdat je waarschijnlijk meer ondersteuning nodig hebt.

Weerstand

Je kunt tijdens het fietsen op meerdere manieren weerstand ervaren. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld tegenwind, een slecht wegdek of hoogteverschillen. Deze vormen van weerstand beïnvloeden de actieradius van een e-bike.

Conditie en leeftijd van de accu

Het is belangrijk dat de accu goed onderhouden wordt. Laat dan ook regelmatig een onderhoudsbeurt uitvoeren. Tijdens een onderhoudsbeurt checkt de monteur direct wat de conditie van de accu is. Je kunt er wel rekening mee houden dat, naarmate de accu ouder wordt, de capaciteit afneemt.

Een tweede accu aanschaffen

Wil je er zeker van zijn dat je nooit met een lege accu komt te staan? Overweeg dan om een extra accu aan te schaffen. Dit is zeker aan te raden als je vaak lange fietstochten maakt. Neem contact met ons op voor alle informatie.

Hoe moet ik de accu van een e-bike opladen?
De accu kun je bij de meeste e-bikes uit de e-bike halen en in huis opladen met de bijgeleverde oplader, maar je mag de accu ook in de fiets laten zitten. Je kunt de accu opladen bij elk willekeurig stopcontact. De ene kant van de oplader gaat vanzelfsprekend in het stopcontact en de andere kant plaats je in de zijkant van de accu. Bij sommige e-bikes (met Shimano Steps systeem) moet de accu tijdens het opladen in de fiets blijven zitten. Hiervoor is wel een losse adapter beschikbaar zodat ook deze accu in huis op te laden kan worden.

Hoe moet ik met de accu omgaan?
De accu mag niet worden blootgesteld aan extreme temperaturen. Het beste kan de accu uit de houder van de fiets gehaald worden en in huis opgeladen worden. Ook is het niet goed om de accu langere tijd niet te laden. Als je de fiets (en dus de accu) langer dan een maand niet gebruikt, adviseren wij om de accu om de twee weken even op te laden. Bij kou kan de actieradius van de fiets minder zijn dan je gewend bent. Dit is een natuurlijk proces waar je niets aan kunt doen. Zodra de temperatuur stijgt loopt de actieradius weer op. Niets om je zorgen om te maken dus!

Wil je meer weten over het veilig gebruiken van je accu? Lees dan de vijf tips onderaan deze pagina

Hoe kom ik aan vervangende onderdelen of accessoires?
Onderdelen voor Stella fietsen

Stella levert jouw elektrische fiets helemaal compleet met alle fietsonderdelen. Jouw elektrische fiets is geheel rijklaar zodra deze bij jou bezorgd wordt. Zo hoef je uiteraard nergens meer aan te denken. Tijdens de levering van jouw elektrische fiets, door ons eigen bezorgteam, wordt de fiets op jouw maat afgesteld. Stella biedt een aantal opties en accessoires waardoor je de elektrische fiets kunt aanpassen naar jouw wensen. In onze webshop vind je alle Stella accessoires. Liever eerst een accessoire in het echt bekijken?  In onze E-bike Servicecenters zijn onze accessoires ook verkrijgbaar.

Fietsonderdelen voor de elektrische fiets

Een elektrische fiets bevat veel meer belangrijke fietsonderdelen dan een gewone fiets. Zo zijn een accu, motor en accu-indicatie een aantal onderdelen die van belang zijn bij een elektrische fiets. Al spelen de banden, de bel en de verlichting bij een elektrische fiets ook een grote rol. Door goed opgepompte banden gaat de fiets sneller en verbruikt de fiets minder energie. Daarnaast ga je met een elektrische fiets sneller dan met een gewone fiets, waardoor een goede bel en verlichting essentieel zijn. De elektrische fietsen van Stella bevatten alle benodigde fietsonderdelen, zodat je veilig de weg op kunt. Heb je een onderdeel voor jouw e-bike nodig? Deze zijn meestal op voorraad bij onze E-bike Servicecenters. Neem van tevoren even contact met ons op, zodat we jou kunnen verzekeren dat het E-bike Servicecenter het desbetreffende onderdeel op voorraad heeft.

Er brandt een indicatielampje in mijn achterlicht, wat betekent dit?
Er brandt een indicatielampje in het achterlicht om aan te geven dat er nog 24 uur stroom in de batterij van het achterlicht zit.

Wat betekent FDST?
FDST staat voor Front Drive Stella. Dit betekent dat de Stella e-bike beschikt over een Stella Eleon voorwielmotor.

Wat betekent MDS?
MDS staat voor Mid Drive Shimano Steps. Dit betekent dat de Stella e-bike beschikt over een Shimano Steps middenmotor.

Wat betekent MDB?
MDB staat voor Mid Drive Bosch. Dit betekent dat de Stella e-bike beschikt over een Bosch middenmotor.


 

Wat is het verschil tussen een middenmotor en voorwielmotor?
Wanneer je niet zo bekend bent met een elektrische fiets, kan het verwarrend zijn dat er meerdere typen motoren zijn. Bij Stella maken wij e-bikes met een midden- of voorwielmotor. Sommige modellen e-bikes zijn met beide varianten beschikbaar.

Een e-bike met middenmotor lijkt qua rijervaring het meeste op de gewone fiets. De motor zit gemonteerd op de trapas. De fiets rijdt hierdoor natuurlijk en ligt stabiel op de weg. E-bikes met middenmotoren worden voornamelijk voor sportievere ritten gebruikt, of bij langere afstanden. Het ligt er dus vooral aan waarvoor jij de e-bike wilt gebruiken, of een middenmotor past bij jouw fietswensen.

Een voorwielmotor is geplaatst in de naaf van het voorwiel. Voorwielmotoren herken je aan de dikkere naaf dan bij een traditionele fiets. Het fietsen met een voorwielmotor is te omschrijven als het gevoel dat je fiets voortgetrokken wordt. In combinatie met een accu geplaatst onder de bagagedrager zorgt een voorwielmotor voor de ideale gewichtsverdeling.  Deze type e-bike is zeer geschikt voor onder andere woon-werkverkeer, in de stad en om als mamafiets te gebruiken. E-bikes met voorwielmotor, meestal iets goedkoper dan middenmotoren, zijn namelijk iets lichter waardoor het makkelijker is om meer te vervoeren. De voorwielmotor geeft een extra steuntje, waardoor je fris aankomt op je werk en makkelijk wegfietst wanneer het stoplicht op groen springt.

Het verschil tussen beide motoren ervaar je het beste door zelf een proefrit te maken met modellen van beide type motoren.

Waar vind ik de handleiding van mijn e-bike?
Bij aankoop van jouw nieuwe Stella e-bike lees je de handleiding goed door voordat je met jouw e-bike gaat fietsen. De handleiding van jouw nieuwe e-bike downloadt je eenvoudig hier. Wanneer je vragen hebt over de werking van de e-bike, kun je ook altijd in de handleiding kijken.

Wat betekent de ‘loopfunctie’ bij een e-bike?
Een e-bike is iets zwaarder dan een fiets zonder elektrische ondersteuning. Dit komt vooral door de motor en accu.

Als je met de e-bike aan de hand loopt, bijvoorbeeld bij een bergachtig gebied of door een winkelcentrum en je het te zwaar vindt, kun je de loopfunctie inschakelen. Als je deze functie aanzet door de knop in te drukken, kan de motor de fiets een beetje extra kracht geven. Het is dan makkelijker om de fiets aan de hand mee te nemen.

Waar kan ik terecht met mijn vraag over de accu?
De accu is één van de belangrijkste onderdelen van jouw elektrische fiets. Het ligt eraan wat voor soort fietser bent, afhankelijk daarvan kun je bepalen welke accu het beste bij jou past. Als je verre fietstochten wilt maken, is het ook verstandig om een sterke accu bij de e-bike aan te schaffen. Om deze reden raden wij het aan om advies te vragen over welke accu jij het beste kunt gebruiken.

Ook bij andere vragen over de accu kun je terecht bij onze adviseurs. Onder andere via het telefoonnummer 0341-252266 of via het e-mailadres info@stellafietsen.nl kun je contact met hen opnemen.   

Hoe kan ik mijn e-bike het beste onderhouden?
Het is erg belangrijk dat jij jouw e-bike goed onderhoudt. Op deze pagina lees je meer over service en onderhoud van jouw elektrische fiets.

Omdat we jouw veiligheid belangrijk vinden, raden we je aan jaarlijks een onderhoudsbeurt in te plannen. Dit bevordert de kwaliteit van je e-bike en het is veiliger om de weg op te gaan met een goed onderhouden e-bike. Een eerste onderhoudsbeurt kost slechts €44,95 en wordt aangeraden binnen 12 maanden of binnen 1000 kilometers. Daarna raden we jaarlijks of binnen 3000 kilometer een reguliere onderhoudsbeurt aan, waar we voor €69,95 jouw e-bike volledig controleren. We komen ook dolgraag bij je aan huis voor een servicebeurt, als je dat prettiger vindt. Je betaalt dan - bovenop de reguliere serviceprijs - wel voorrijkosten van €29,95.

Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 0341 25 22 66.

Bel je voor het inplannen van een afstel- of onderhoudsbeurt? Kies in het belmenu bij optie 2 voor keuze 1. 

Voor een reparatieafspraak, het bestellen van onderdelen of technische vragen kies je in het belmenu bij optie 2 keuze 2.

Sommige kleine klussen aan de e-bike kun je ook zelf uitvoeren. In deze servicevideo’s geven onze monteurs jou handige tips, die zij op een begrijpelijke manier toelichten. 

Je kunt ook onze tips lezen om iedere dag bij te dragen aan het onderhoud van jouw e-bike, onder andere over het schoonmaken, de accu en het zelf controleren van de banden en de ketting. Hierdoor kun jij veel langer van je Stella e-bike blijven genieten!

Op welke punten wordt mijn e-bike gecontroleerd tijdens de eerste servicebeurt en de onderhoudsbeurten?
Jij bent zelf verantwoordelijk om eenmalig binnen de eerste twaalf maanden na aflevering van de e-bike of binnen 1000 kilometer de eerste servicebeurt uit te laten voeren. Het is verstandig om dit op tijd in te plannen. Dit is verplicht voor behoud van de garantie. Tijdens deze eerste servicebeurt wordt de elektrische fiets op 41 punten gecontroleerd. Zo controleren de servicemonteurs onder andere de werking van de remmen, de verschillende elektronica en spannen zij de ketting en spaken. Dit is een goede en noodzakelijke check, waardoor je veilig blijft fietsen en wij de topkwaliteit van de e-bike en verschillende onderdelen kunnen garanderen.

Je e-bike wordt volledig nagekeken tijdens de onderhoudsbeurten. Onder andere de volgende handelingen vinden plaats: 

 • Ketting spannen
 • Spaken spannen
 • Bandenspanning controleren (met eventueel advies voor banden vervangen)
 • Alle bouten en moeren natrekken
 • Werking slot controleren en smeren
 • Werking remmen controleren
 • Trapas/cranks/pedalen controleren
 • Balhoofd controleren
 • Verlichting controleren
 • Werking vering (Zadel, voorvork) controleren
 • Werking standaard controleren
 • Componenten elektronica controleren ( Display, motor, accu)
 • Stuurinrichting controleren ( werking bel, of de handvatten, remgrepen en shifter vastzitten)
 • Werking versnelling controleren
 • Controle kettingkast
 • Controle spatborden (vastzetten, rechtzetten)

Liever service aan huis? Dan komt de servicebus bij jou langs om de eerste servicebeurt uit te voeren. Let op: je betaalt dan bovenop de reguliere serviceprijs nog wel voorrijkosten van €29,95.

Lees hier de algemene voorwaarden die behoren bij de aanschaf van een elektrische fiets.

Hoe span ik een fietsketting?
Je kent het wel: je kettingkast begint onaangenaam te rammelen, of je fietsketting valt er zelfs af. Meestal komt dit doordat de ketting niet goed is gespannen. Dit kan zorgen voor gevaarlijke (of pijnlijke!) situaties. Daarnaast slijt een slappe ketting ook sneller. Met een beetje onderhoud gaat je fietsketting veel langer mee. Zo nu en dan opspannen en even smeren met kettingolie is dus een absolute aanrader.

Zo werkt het

Hoe de ketting goed op spanning blijft? Zorg dat je steeksleutels en schroevendraaiers van diverse formaten in huis hebt. Handig om te weten: er zijn fietsen met en zonder kettingspanners. In beide gevallen maak je het jezelf makkelijk door als eerste de e-bike op z’n kop te zetten.

Fiets met kettingspanners

De fietsketting moet een speling hebben van ongeveer 1 centimeter. Dit kun je met je vinger meten door de ketting een stukje omhoog of omlaag te bewegen. Is de speling (veel) meer of minder? Dan moet je de fietsketting spannen.

Eerst verwijder je de kettingkast, behalve als het een open kettingkast is. Vervolgens draai je de linker en rechter achtermoer los. Meestal doe je dit met steeksleutel 15. Ook hebben sommige fietsen een remklauw die losgedraaid moet worden, want anders kan het wiel niet naar achteren. Met behulp van de kettingspanners breng je de ketting naar de juiste spanning, meestal met steeksleutel 10. Draai de moer van de linker kettingspanner rechtsom en vice versa om de ketting aan te spannen. Controleer de ketting op de aanbevolen kettingspanning en draai de achterasmoeren weer aan. Als je remklauwen losgedraaid zijn, maak je die ook weer vast. Nu ben je helemaal klaar om te gaan!

Zonder kettingspanners

Lastiger is het spannen van een ketting zonder kettingspanners. Draai eerst de achtermoeren los, haal dan de kettingkast eraf (als dat nodig is) en draai de rembevestiging los.

Door de voorkant van het achterwiel naar links te trekken, zal de wielas links naar achteren verplaatsen. Houd het achterwiel zo vast en draai de linker achtermoer weer vast. Trek vervolgens de voorkant van het achterwiel naar rechts richting het frame, waardoor de ketting zich zal spannen. De rechterachteras verplaatst zich hierdoor naar achteren. Terwijl je het wiel vasthoudt bij een gespannen ketting, draai je de rechter achtermoer vast. Daarna zet je de rembevestiging weer vast. De ketting is nu gespannen, dus je bent weer klaar om te gaan fietsen.

Servicecenter

Let op: de ketting van je e-bike spannen is nog best lastig en tijdrovend, dus je kunt ook altijd terecht in één van onze Servicecenters, of plan een servicebeurt aan huis in. Onze servicemonteurs helpen je graag! 

Hoe stel je je fietsstuur op juiste wijze af?
Niet alleen de stand van je zadel, maar ook de hoogte van je stuur beïnvloedt jouw rijcomfort. Die hoogte bepaalt namelijk de houding van je rug en de druk op je handen. Je stuur goed afstellen? Ga in een comfortabele positie zitten: voor een stadsfiets is dat rechtop en bij een sportieve fiets vaak iets naar voren. Je moet de handvatten van je stuur goed vast kunnen pakken terwijl je rechtop zit. Ook is het de bedoeling dat je elleboog bij deze beweging licht knikt.

Stuurhoogte verstellen

De hoogte van het stuur verander je door de stuurpen hoger of lager te zetten. Te hoog is niet goed, want dat kan pijnlijke schouders veroorzaken. Een te laag stuur zorgt ervoor dat je je rug niet goed recht kunt houden.

Stuur naar voren of achteren verstellen

Het stuur naar voren of naar achter verstellen doe je door de verstelbare stuurpen te kantelen. Niet alle fietsen hebben dezelfde stuurpennen; het verstellen van het stuur kan dus afwijken per fiets.

In onderstaande video laten we zien hoe je het stuur van je e-bike verstelt of vastzet.

https://youtu.be/E9kqa0tRTIE

Hoe stel ik het zadel van mijn e-bike af?
Het is belangrijk om een e-bike met de voor jou passende framemaat aan te schaffen. Het voorkomt niet alleen zadelpijn maar ook knieklachten, rugpijn of schouderpijn. Vervolgens is het belangrijk zadel en stuur goed af te stellen. Staat het zadel te hoog? Dan kan het zijn dat je gaat schuiven. Bij een te laag zadel kun je last van je knieën krijgen. Pas als het zadel goed is afgesteld, kun je het stuur afstellen.

Zo doe je dat

Draai de inbusbouten aan de achterzijde los. Kantel het zadel en zet het in de gewenste stand. Draai het zadel weer vast.

In onderstaande video laten we zien hoe je het stuur van je e-bike verstelt of vastzet.

 

https://youtu.be/cTpjGTTxLmk

Hoe stel ik de remmen van mijn e-bike af?
Het is soms nodig om je remmen van jouw e-bike opnieuw af te stellen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je e-bike niet meer remt, slecht remt of juist aanloopt. Is dit het geval? Dan is het tijd om je remmen af te stellen!

Hoe doe je dat?

We beginnen bij de remdruk afstellen bij v-brakes:

 • Draai de inbusbout boven op de linker remklauw los
 • Trek de remkabel aan
 • Draai de inbusbout boven op de linker remklauw weer aan

Om de remdruk bij rollerbrakes af te stellen, doe je het volgende:

 • Controleer of stelmoer op de remeenheid is en draai de kabelopening van de stelmoer naar beneden.
 • Draai stelmoer op de remhendel helemaal in de remhendel en draai de kabelopening van de stelmoer naar beneden
 • Trek de binnenkabel door de buitenkabel, dit doe je op de volgende manier
  - Haak de binnenkabel in de remhendel
  - Rijg de binnenkabel door de kabelklemmoer
  - Haak de kabelklemmoer in de remeenheid
  - Trek de binnenkabel strak
 • Kabellengte van BR-IM80-R = 102 mm (bij remunit in achterwiel) o gemeten vanaf kabelstopper tot aan de kabelklemmoer
 • gebruik hiervoor afstelmal van Shimano TL-IM21
 • Bepaal de speling aan de remhendel o draai de stelmoer aan de remeenheid (in achterwiel) zodanig dat de speling aan het einde van de remhendel aan het stuur
 • Controleer op het achterwiel of de remmen goed afgesteld zijn, dit doe je als volgt: o spanning op de remkabel o met remhendel in vrije positie o het wiel dient nog vrij te lopen o aanhaalmoment o bandage-bevestiging = 20 – 25 Nm.

In onderstaande video laten we zien hoe je je remmen afstelt.

https://youtu.be/uFjwMp4gsXA

Mijn display geeft een foutmelding. Wat moet ik doen?
Elektrische fietsen bevatten veel complexe techniek, die allen voortdurend gemonitord worden door de ingebouwde controller en software. Mocht er onverhoopt een storing optreden dan wordt dit weergegeven door een error code op het display van je e-bike. 

Kijk voor foutmeldingen en mogelijke oplossingen op een Bosch, Shimano of Stella display op de pagina met foutcodes.

Verzekering

Wanneer ontvang ik mijn polispapieren?
De polispapieren ontvang je binnen 10 werkdagen na de levering van de fiets.


 

Mijn fiets is gestolen, wat nu?
Dit is natuurlijk erg vervelend en we snappen dat je daar niet op zit te wachten. Daarom hebben we het voor jou zo makkelijk mogelijk gemaakt om zo snel mogelijk alles te regelen. Volg de stappen hieronder en doe zo snel mogelijk aangifte.

Stappenplan bij diefstal van jouw e-bike

 1. Doe na het ontdekken van de diefstal binnen vijf dagen aangifte bij de politie. Je kunt online aangifte doen via: www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen.
 2. Houd bij het doen van aangifte het aankoopbewijs van jouw e-bike bij de hand. Daar staan de kenmerken op van jouw e-bike die je nodig hebt bij het doen van aangifte.
 3. Breng ons daarna zo snel mogelijk op de hoogte van de diefstal. Dit kun je doen door contact op te nemen.
 4. Verder heb je twee originele fietssleutels nodig en een kopie van de verzekeringspolis.

Verzekerd via Kingpolis

Ben je verzekerd via Kingpolis? Volg dan de volgende stappen om alles compleet te maken. Stuur de twee originele fietssleutels, een kopie van het aankoopbewijs en een kopie van de aangifte naar Kingpolis. Verstuur de envelop met de originele fietssleutels, een kopie van het aankoopbewijs en een kopie van de aangifte aangetekend naar onderstaand adres.

Postadres:
King verzekeringen B.V.
Postbus 148, 8530 AC Lemmer

Verzekerd via Unigarant

Ben je verzekerd via Unigarant? Volg dan de volgende stappen om alles compleet te maken. Stuur de twee originele fietssleutels, een kopie van het aankoopbewijs en een kopie van de aangifte naar Stella. Verstuur de envelop met de originele fietssleutels, een kopie van het aankoopbewijs en een kopie van de aangifte aangetekend naar onderstaand adres.

Postadres:
Stella Fietsen BV.
Oosteinderweg 90
8072 PD Nunspeet

Na ontvangst van bovenstaande, ontvang je binnen tien werkdagen een reactie van ons.

Verzekerd via Zorgeloos Fietsen

Het is belangrijk dat je jouw e-bike goed beschermt tegen diefstal en dat je de kans vergroot dat je fiets wordt teruggevonden als 'ie tóch gestolen wordt. Het afsluiten van een Zorgeloos Fiets-verzekering doe je altijd via ANWB. Mocht je fiets toch gestolen worden, kun je dit melden via de Ella Assistent-app en komen de bike hunters direct in actie.

Wat houdt pechhulp precies in?
Voor informatie over pechhulp, raadpleeg de polispapieren van jouw fietsverzekering. Mocht je er niet uitkomen, neem dan telefonisch contact met ons op.


 

Wat kost een elektrische fietsverzekering?
De kosten van een elektrische fietsverzekering zijn afhankelijk van het type e-bike, het type verzekering en de regio waar je woont. Vanaf € 4,42 per maand is jouw Stella e-bike all-risk verzekerd.

Verschillende soorten e-bikeverzekeringen

Je kunt je e-bike op verschillende manieren verzekeren. En het is slim om dat te doen! Vandaag de dag worden elektrische fietsen vaak gestolen. Met een goede verzekering weet je zeker dat je goed zit. De meeste mensen sluiten een allriskverzekering voor hun elektrische fiets af. Maar uiteraard kun je je e-bike ook alleen tegen diefstal verzekeren. We onderscheiden twee soorten elektrische fiets verzekeringen:

 • Verzekering tegen diefstal
 • Allriskverzekering met pechhulp

Diefstal

Wordt jouw elektrische fiets binnen de eerste vijf jaar gestolen? Dan wordt het hele verzekerde bedrag vergoed, inclusief gemonteerde onderdelen. Ook is schade als gevolg van diefstal van de e-bike of een poging daartoe verzekerd.

All-risk verzekering

Het is verstandig om bij de aankoop van je Stella e-bike een all-risk verzekering af te sluiten. Een all-risk verzekering houdt in:

 • Beschadiging: als de e-bike beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. Wanneer de elektrische fiets binnen de eerste drie jaar totaal verloren gaat door aanrijding of vandalisme, dan levert Stella een nieuwe e-bike.
 • Bij diefstal of totaal verlies binnen drie jaar, krijg je direct een nieuwe e-bike.
 • Geen eigen risico na diefstal.
 • Inclusief Pechhulp, verhaalrechtsbijstand en ongevallen.
 • Schade aan de accu is meeverzekerd.
 • Accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren.

Verzekering en Polis

Heb je een verzekering bij Stella aangevraagd? Dan zorgen wij dat de fiets vanaf moment van levering verzekerd is. Binnen 10 werkdagen ontvang je de polis per post. Heb je de verzekering wel aangevraagd, maar nog geen polis ontvangen? Vul dan het daarvoor bestemde contactformulier in. 

Mijn e-bike is gestolen, wat nu?

Het is belangrijk om zo spoedig mogelijk aangifte te doen van de diefstal van je fiets. Ook is het belangrijk om dit te melden aan Stella. Je kunt dit via het contactformulier melden. Wij zorgen dan dat de diefstal bij ons in het systeem komt te staan. Ben je via Stella verzekerd? Dan zullen wij dit ook melden aan jouw verzekeringsmaatschappij. Na het invullen van het contactformulier kan er contact met je worden opgenomen over de verdere afhandeling.

Hoe beveilig ik mijn e-bike?
Helaas is de elektrische fiets ook voor fietsdieven erg gewild. Om die reden is het verstandig om voorzichtig met je mooie e-bike om te gaan en extra op de beveiliging te letten.

Elke Stella e-bike beschikt over een AXA ringslot. Dit is een gecertificeerd slot met ART 2-keurmerk, dat moeilijk te kraken is. Voor extra veiligheid kun je de e-bike het beste op dubbelslot zetten. Speciaal voor Stella is een kettingslot ontworpen, dat naast het standaard ringslot voor extra veiligheid zorgt.
Zorg dat het kettingslot op een veilige hoogte vastzit, dicht tegen de fiets aan. Hierdoor wordt het moeilijker voor fietsdieven om het slot met een steen kapot te slaan of met een betonschaar door te knippen.

Met het grote aantal e-bikes dat helaas jaarlijks wordt gestolen, raden wij je aan om een verzekering af te sluiten. Kies daarom voor de service van Stella en sluit een passende fietsverzekering af.

Mocht jij tot de pechgevallen behoren, doe dan zeker aangifte bij de politie. Dit kan ook online. Bewaar voor de zekerheid goed jouw aankoopbewijs, daarop staan de kenmerken van je fiets die je nodig hebt voor de aangifte.

Uiteraard is het ook belangrijk dat je let op welke plek jij jouw e-bike zet en of dit wel zo veilig is. Is er een beveiligde fietsenstalling in de buurt? Dan kun je jouw fiets het beste daar stallen. Ook is het slim om, wanneer mogelijk, de accu, display en kilometerteller af te koppelen. Je e-bike wordt dan minder waard en interessant voor de fietsdieven.

Mijn fiets heeft schade. Wat moet ik doen?
Niets is vervelender dan schade aan je e-bike. Vaak is schade prima te herstellen. Op deze pagina leggen we uit wat je kunt doen om schade te laten repareren. Vul altijd eerst het contactformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak.

 

Je hebt schade aan je e-bike en bent niet via Stella verzekerd

Een schade onder €500,- kunnen wij aan huis repareren. Dit betaal je direct bij de monteur. Mocht je via een andere verzekeringsmaatschappij verzekerd zijn, kan je dit achteraf indienen.

Bij een geschatte schade boven de €500,- gaat je e-bike mee naar de fabriek in Nunspeet. Hier wordt een schaderapport opgemaakt die je per e-mail ontvangt. Zodra de betaling voldaan is (door jou of door jouw eigen verzekeringsmaatschappij) wordt de schade gerepareerd. De reparatie wordt door ons met de grootste zorg verwerkt. We retourneren je e-bike weer in goede staat bij jou thuis. Hiervoor maakt onze planning een afspraak met je.

Je hebt schade aan je e-bike en bent wel via Stella verzekerd

Een schade onder €500,- kunnen wij aan huis repareren. Je betaalt hierbij alleen het eigen risico van €25,-. Wij dienen dit achteraf voor je in bij de verzekeringsmaatschappij.

Bij een geschatte schade boven de €500,- gaat je e-bike mee naar de fabriek in Nunspeet. Je betaalt bij de monteur die jouw e-bike komt ophalen alleen het eigen risico van €25,-. Vervolgens wordt er een schaderapport opgemaakt die wij voor jou indienen bij de verzekeringsmaatschappij. Zodra de verzekeringsmaatschappij akkoord gaat repareren wij je e-bike. De reparatie wordt vanzelfsprekend met de grootste zorg verwerkt en we retourneren je e-bike weer in goede staat bij jou thuis. Hiervoor maakt onze planning een afspraak met je. 

Er is een tegenpartij bij de schade betrokken

Als er een tegenpartij bij de schade betrokken is, adviseren wij om altijd een Europees schadeformulier in te vullen of aangifte doen.

Poging tot diefstal en vandalisme

Is je e-bike beschadigd door poging tot diefstal of door vandalisme? Dan is het belangrijk om hiervan aangifte te doen. Dit is een vereiste van de verzekeringsmaatschappij. 

Lopende schadeclaim

Heb je vragen over een lopende schadeclaim? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor het beantwoorden van je vraag.

Waarom een Stella e-bike

Kunnen jullie kwaliteit garanderen?
Wij vinden kwaliteit belangrijk, dan wel niet het belangrijkste. Om de kwaliteit van onze elektrische fietsen te kunnen waarborgen, ontwikkelen en assembleren wij onze e-bikes zelf. Gewoon in onze fabriek in Nunspeet. Dit doen wij met de beste materialen en enkel A-merken.

Hoe doen Stella e-bikes het in vergelijking met de concurrentie?
De elektrische fietsen van Stella zijn al diverse keren tot de beste e-bikes van Nederland uitgeroepen. In verschillende fietstesten zijn Stella e-bikes gekozen tot de best geteste elektrische fiets.

Waarom zou ik bij Stella bestellen?
Bij Stella heb je ruime keuze in verschillende soorten elektrische fietsen. We hebben voor ieder wat wils. Mama's en papa's, scholieren, recreanten of stadsfietsers. Iedereen kan bij ons terecht voor een betaalbare e-bike.

Daarnaast worden onze e-bikes geassembleerd in onze fabriek in Nunspeet en komen onze elektrische fietsen vaak goed uit verschillende testen. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en voor service en een vrijblijvende proefrit kunnen wij gewoon bij jou thuis langskomen. Door ons landelijk netwerk fietsenwinkels, zijn we altijd bij je in de buurt.

Waarom een elektrische fiets?
Ben je fietsen met tegenwind ook zo zat? Of kost fietsen je te veel tijd? Wellicht dat je sneller van en naar je werk wilt reizen, maar kom je met de auto te veel drukte tegen. Overweeg dan eens een elektrische fiets.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets (ook wel e-bike genoemd). Hiermee leg je namelijk zonder extra inspanning grotere afstanden af dan met een normale fiets. Twijfel je of een elektrische fiets wel geschikt is voor jou? Lees hieronder welke voordelen een e-bike heeft.

Verder fietsen met minder moeite

Een elektrische fiets ondersteunt je bij het trappen. Je levert minder inspanning bij het trappen, waardoor je makkelijk langere afstanden aflegt. Maar je legt deze langere afstanden ook nog eens sneller af. Met een gewone e-bike kun je snelheden behalen tot 25 kilometer per uur, terwijl een speed pedelec tot een maximum gaat van 45 kilometer per uur. Probeer dat maar eens op een normale fiets.

De trapondersteuning biedt ook hulp bij de lastigere stukken van de route. Je fietst met een e-bike makkelijker met bijvoorbeeld tegenwind, of wanneer je bergopwaarts gaat. Je komt dus niet bezweet aan op plaats van bestemming.

Doordat je makkelijker fietst, merk je ook dat je sneller fiets pakt. En dat biedt uiteraard weer andere voordelen.

Een elektrische fiets bespaart tijd

Omdat je met een e-bike hogere snelheden behaalt dan met een gewone fiets, ben je ook sneller op de plaats van bestemming. Hierdoor houd je tijd over voor andere zaken. Ideaal als je als moeder je kinderen naar school moet brengen, naar je werk moet gaan, boodschappen moet doen en de kinderen weer op moet halen. Maar ook handig voor scholieren die ver van hun middelbare school af wonen. Zij hoeven minder vroeger op en zijn dus wakkerder tijdens de les.

Heb je een auto en woon je binnen 20 kilometer van je werk? Ook dan helpt een elektrische fiets om je reistijd te verkorten, zeker wanneer je door stedelijk gebied reist. Juist doordat auto’s in die gebieden niet continu de maximale snelheid rijden, maken elektrische fietsen een inhaalslag en helpen zo om tijd te besparen. Zit je mooi eerder aan je kop koffie!

Een elektrische fiets bespaart geld

Niet alleen kan een elektrische fiets je tijd besparen in vergelijking met de auto, maar je bent ook nog eens voordeliger uit. Je verbruikt natuurlijk geen brandstof, maar denk ook eens aan parkeergeld. Een elektrische fiets stal je zonder extra kosten, terwijl je met een auto al snel te maken hebt met betaalde parkeerplaatsen. En de accu is afneembaar, waardoor je deze makkelijk meeneemt.

Gezonde levensstijl

Een elektrische fiets ondersteunt je tijdens het trappen, maar neemt niet al het werk uit handen (of eigenlijk voeten). Je blijft dus actief bezig, wat natuurlijk goed is voor je conditie. En omdat het fietsen makkelijker gaat met de ondersteuning, pak je sneller de fiets en kom je ook verder. Hierdoor bewegen sommige mensen zelfs meer dan wanneer ze een gewone fiets gebruiken.

Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat regelmatig de elektrische fiets pakken een positief effect heeft op de zuurstofopname, bloedsuikerspiegel en cardiovasculaire gezondheid. Volgens de onderzoekers zijn elektrische fietsen dus ideaal om de kans op hart- en vaatziekten en diabetes te verminderen. Daarnaast geven ze aan dat elektrische fietsen mensen kan helpen om actiever te bewegen, zonder dat ze dit extra tijd kost. En als mensen lichamelijk fitter zijn, zitten ze ook beter in hun vel. Goed voor lichaam én geest dus!

Kies voor een elektrische fiets

Of je je nu makkelijker wil verplaatsen, tijd en geld wilt besparen, of gezonder wilt leven: een elektrische fiets helpt je hierbij. Ben je benieuwd wat een elektrische fiets voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, of kom langs in een van onze fietsenwinkels. Praktische tips voor de aankoop van een elektrische fiets lees je in onze aankoopwijzer "Elektrische fiets kopen: waar moet je op letten?"


 

Hoe kies ik de Stella e-bike die bij mij past?
Het kan erg lastig zijn om tussen alle verschillende modellen e-bikes te kiezen. Onze E-bike keuzehulp kan jou daar al bij helpen. Zo kun je van tevoren nadenken waar je de e-bike voornamelijk voor wilt gebruiken, of je een e-bike met voorwielmotor of middenmotor zoekt en over welke functies de e-bike extra moet bezitten.

Om zeker te zijn van je keuze, raden wij aan om een elektrische fiets in het echt te testen. Zo weet je zeker dat de e-bike die jij mooi vindt, ook echt naar jou wens fietst. In onze fietsenwinkels, verspreid over Nederland en België, kun je alle Stella e-bikes testen die je wilt. Voel zelf het verschil tussen een voorwiel- en middenmotor. Natuurlijk kun je ook een vrijblijvende testrit maken in je eigen straat, want Stella komt voor proefritten ook gewoon aan huis!

Regelgeving

Welke snelheid kan ik maximaal fietsen met een elektrische fiets?
Bij een 'normale' e-bike beschik je over ondersteuning tot maximaal 25 km/h. Dit is wettelijk vastgesteld.

Heb ik een kenteken of nummerplaat nodig voor een elektrische fiets?
Geen van onze elektrische fietsen hebben een kenteken of nummerplaat nodig. Door de maximum snelheid van 25 km/u valt de elektrische fiets namelijk niet in de categorie: motorvoertuigen.

Ben ik verplicht een helm te dragen op een elektrische fiets?
Op dit moment is het niet verplicht om een helm te dragen op de elektrische fiets. Sommige partijen zouden dit wel willen, omdat het dragen van fietshelmen verwondingen aan het hoofd kunnen voorkomen. Het zou dus kunnen dat dit in de toekomst verplicht wordt. In dat geval heeft Stella verschillende fietshelmen die veiligheid bieden, comfortabel zitten en waar je mee gezien mag worden!

Prijsinformatie

Wat kost een elektrische fiets?
De prijs van een elektrische fiets kan enorm verschillen. De beste elektrische fiets hoeft niet de duurste te zijn. Bij Stella heb je al een e-bike vanaf €999,-! Ga je een elektrische fiets kopen, dan moet je naast de aanschafprijs, rekening houden met nog wat bijkomende kosten.

Lees hier meer over de prijzen van Stella »

Wat kost een elektrische fiets huren?
Een Stella elektrische fiets huren kan al vanaf €18,- per dag! Hoe langer je een elektrische fiets huurt, hoe goedkoper het wordt. Je kunt dus gemakkelijk, snel én goedkoop Stella e-bikes huren. Benieuwd?

Waarom een elektrische fiets huren?

Ben je op vakantie of wil je er gewoon lekker op uit? Dan is een e-bike huren een goede oplossing. Zeker als je overweegt om een elektrische fiets aan te schaffen. Zo kun je de e-bike echt helemaal ervaren en heb je genoeg tijd om de e-bike uit te proberen. Bevalt de e-bike uiteindelijk? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om er eentje aan te schaffen.

Prijs elektrische fiets huren

De prijzen van het huren van een e-bike lopen erg uiteen. Bij Stella huur je al een elektrische fiets vanaf €18,- per dag!

Voordelen elektrische fiets huren

Het huren van een e-bike tegenover een gewone fiets heeft veel voordelen:

 • Moeiteloos de omgeving verkennen;
 • Extra lange fietstochten maken;
 • Het gemak van een elektrische fiets ervaren.

Een Stella e-bike huren?

Altijd al eens een Stella e-bike willen proberen? Je kunt bij ons natuurlijk altijd een gratis proefrit maken. Maar als je echt een Stella wil ervaren, dan kun je overwegen om eerst een Stella e-bike te huren. Als je een elektrische fiets huurt, kun je echt ervaren hoe het voelt om op een e-bike te fietsen en later overwegen om een e-bike aan te schaffen.

Elektrische fiets huren Texel

Texel ontdekken op een Stella e-bike? Dat kan! Wij hebben op Texel een verhuurpunt waar je zowel gewone als elektrische fietsen kunt huren. Op Texel kan het soms flink waaien en wat is er dan lekkerder dan moeiteloos tegen de wind in fietsen? Dat kan op een Stella e-bike! Je kunt bij ons terecht in Den Burg.

Op een elektrische fiets van Stella kun je moeiteloos het hele eiland rondfietsen. Onze e-bikes worden namelijk standaard geleverd met een sterke accu. Zo weet je zeker dat je onbezorgd kunt genieten. Waarom een elektrische fiets huren bij Stella Fietsverhuur?

 • De goedkoopste en beste elektrische fietsverhuur op Texel;
 • Centrale ligging van onze e-bike verhuur in Den Burg;
 • Een Stella e-bike ervaren in een prachtige omgeving;
 • Gratis bezorging en omruilservice bij pech onderweg.
Kan ik een e-bike leasen?
Jazeker, Stella heeft een eigen leaseplan opgericht. Via Friesland Lease is het mogelijk om een e-bike van de zaak te leasen. Dit is zowel voordelig voor werknemers als werkgevers.

Voor meer vragen kun je contact opnemen met zakelijk@stellafietsen.nl.

Garantie

Wat is de garantie op de fiets?
Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt in ieder geval de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Wij gaan nog iets verder dan de wettelijke garantie. Bij normaal gebruik van een Stella fiets geldt een garantietermijn tot 5 jaar, onverminderd de verplichte wettelijke garantie:

 • Frame: 5 jaar garantie
 • Accu: tot 3 jaar garantie. Stella Eleon accu's hebben een garantietermijn van 3 jaar, op overige accu's zit een garantie van 2 jaar.
 • Overige losse onderdelen: 2 jaar garantie

De garantie houdt in dat als er binnen deze termijn iets stuk gaat, Stella het desbetreffende onderdeel kosteloos repareert. De fiets repareren we bij jou aan huis of in één van onze E-bike Servicecenters. Kijk voor uitgebreide informatie in de Algemene Voorwaarden.

Wil je je garantie uitbreiden? Op de voorwielmotoren van Stella geldt nu 5 jaar garantie, zelfs op de accu en motor. Sluit Zorgeloos Fietsen af en profiteer van de voordelen.

Verdachte berichten en phishing

Wat doet Stella tegen valse berichten, nepmails en phishing?
Wat moet ik doen als ik heb gereageerd op een verdacht bericht of een phishing mail?

- Wijzig direct je wachtwoord, ook voor andere websites waar je dit wachtwoord hebt gebruikt.  Gebruik je dit wachtwoord ook voor je e-mailadres, dan raden we je aan al je wachtwoorden te wijzigen.
- Neem meteen contact op met je bank als je geld hebt overgeschreven.
- Doe een virusscan op het toestel waarop je de mail hebt geopend.

Let op, hieronder vind je de domeinen van waaruit Stella mailt. Die zijn uiteraard te vertrouwen.

Nederland: @mail.stellafietsen.nl
België: @mail.stellabikes.be
Duitsland: @mail.stellabikes.de

Hoe herken ik een verdacht bericht of phishing mail?
Nepmails (valse e-mails, phisingmails) proberen je meestal te overtuigen op een link of bijlage te klikken. Je herkent ze aan:

 • Links waar je op moet klikken om je korting of cadeaukaart te claimen;
 • Vragen naar inloggegevens;
 • Toegevoegde bestanden;
 • Spelfouten, slechte opmaak of logo’s en afbeeldingen die niet van Stella zijn;
 • Instructies om een zending te volgen, terwijl je niks besteld hebt;
 • Extreme kortingen of acties. Kijk bij twijfel op onze website;
 • Prijsvragen waarbij je via een link je gegevens moet achterlaten.

Overige vragen

Past een elektrische fiets op een fietsendrager achter de auto?
Onze elektrische fietsen kunnen op de meest voorkomende fietsendragers bevestigd worden. Wij raden je wel altijd aan om de accu uit de houder te halen en apart mee te nemen in de auto. Dat scheelt ook in het gewicht voor de fietsendrager. Of een fietsendrager geschikt is voor jouw elektrische fietsen is afhankelijk van een aantal factoren:

Maximale kogeldruk trekhaak

Het is belangrijk om voor gebruik de maximale kogeldruk van je trekhaak te controleren. De maximale kogeldruk is de maximale druk in kilogrammen die verticaal op de trekhaak mag worden uitgeoefend. Deze staat aangegeven op het typeplaatje en de handleiding van je trekhaak, vaak aangeduid als Max. Vertical Load. Het gewicht van de fietsendrager en de fietsen bij elkaar mag niet meer zijn dan de kogeldruk.

Stella e-bikes wegen tussen de 21 en 23,5 kg exclusief accu. Inclusief accu tussen de 24 en 26 kg.

Uitstekende delen

Let naast het gewicht ook op hoe breed de fietsendrager inclusief elektrische fietsen is. Volgens Nederlandse regelgeving mogen deze aan beide kanten 20 centimeter uitsteken. In België mag de afstand vanaf het midden van het achterremlicht tot aan de buitenkant van de fiets niet meer dan 40 centimeter bedragen.

Fietsendrager voor elektrische fiets kopen?

In onze webshop vind je diverse fietsendragers van het merk XLC. Deze fietsendragers zijn geschikt voor 2 elektrische fietsen en voorzien van een 7- of 13 polige stekker.

Hebben jullie ook een showroom?
Wij vinden het belangrijk dat je een elektrische fiets kunt ervaren en proberen. Daarom kun je al onze e-bikes bekijken én testen in onze E-bike Testcenters. Het hele assortiment e-bikes staat daar voor je klaar. Bezoek een E-bike Testcenter bij jou in de buurt!

Ik ben mijn sleutel kwijt, wat moet ik doen?
Alle informatie over een nieuwe fietssleutel kun je vinden via Key Service van AXA. Heb je een nieuwe fietssleutel aangevraagd en is jouw e-bike verzekerd? Geef dan direct door aan de verzekeringsmaatschappij dat je een nieuwe fietssleutel hebt ontvangen.

 

Wat is het gewicht van een elektrische fiets?
Het gewicht van een Stella e-bike ligt gemiddeld rond de 23,5 kg exclusief accu en de 27 kg inclusief accu. Dat is uiteraard iets zwaarder dan een gewone fiets, je kunt hierbij rekening houden met een verschil van ongeveer 6 kg met een gewone fiets. Het gewicht van de elektrische fiets kan per model verschillen en is terug te vinden op de afzonderlijke productpagina's. 

Je zult het niet merken dat een elektrische fiets zwaarder is dan een gewone fiets. Dankzij de trapondersteuning fiets je juist veel lichter en ervaar je geen extra gewicht. Alleen met het optillen van de e-bike kun je merken dat deze iets zwaarder is dan een gewone fiets. Mocht dit echt een probleem zijn, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de accu uit de elektrische fiets te halen.

Mag een elektrische fiets op de fietsendrager?

Veel fietsendragers zijn geschikt voor e-bikes. Het is alleen wel belangrijk dat je kiest voor een stevige fietsendrager.
Er zijn een aantal punten waar je op moet letten:

 • Maximale laadvermogen van de fietsendrager
 • De maximale kogeldruk van de trekhaak
 • De stekkeraansluiting (7-polig of 13-polig)
 • Bevestiging van de fietsendrager achter op de auto of de caravan
 • Montage
 • Uitstekende delen van de elektrische fiets(en)

Het is goed om te weten wat het maximale laadvermogen van de fietsendrager is. Dit verschilt per merk en type en staat aangegeven op het typeplaatje naast de stekkeraansluiting en in de handleiding. Het gewicht van de meeste elektrische fietsen gaat tot maximaal 30 kg. Voor twee elektrische fietsen heb je dus een fietsendrager nodig die een minimum laadvermogen van 60 kg heeft. 

Wat is de maximale belasting van de fiets?
De maximale belasting van de fiets is getest tot 120 Kg (berijder + bagage).

Heeft Stella ook kinderfietsen?
Nee, Stella heeft alleen e-bikes voor volwassenen.

Wij werken met verschillende framematen:
Maat S: lichaamslengte 1,62m – 1,73m
Maat M: lichaamslengte 1,71m – 1,83m
Maat L: lichaamslengte 1,83m – 1,93m

Ik wil fietsen met mijn kinderen. Welke e-bike raden jullie aan?
De meeste Stella e-bikes zijn geschikt en voldoen aan de eisen om een kinderzitje voor- of achterop de e-bike te installeren. De best passende e-bike van Stella om met de kinderen mee op pad te gaan, is de Stella Fiore Superior FDST. Deze mamafiets is gemaakt om jou en je kinderen overal naartoe te brengen en geeft daarbij een steuntje in de rug.

Heb jij een vraag of een ander model e-bike geschikt is voor een kinderzitje? Je kunt dit altijd vragen door contact met ons op te nemen of in een fietsenwinkel de adviseur om advies te vragen.

Hoeveel kost het opladen van een elektrische fiets?
De kosten van het opladen van een elektrische fiets hangen af van de stroomprijs en de capaciteit van de accu.

De accucapaciteit van een gemiddelde Stella e-bike accu is 522 Watt uur. Een accu is nooit helemaal leeg, maar zeg dat er 522 Watt ingestopt moet worden voor een volle accu. Een kiloWatt (kWh) kost gemiddeld €0.0229. We hebben alleen geen 1.000 (kilo) Watt uur nodig, maar slechts 522. De kosten van het opladen van een accu zijn dan €0.229/1000*522= €0.119. Voor iets meer dan 10 cent heb je een volle accu.

Laad je één keer in de week je accu op dan ben je per jaar nog geen €7.- kwijt. 

Vraag het aan de expert

Heb je niet gevonden wat je zocht? Dan helpen we je graag verder! Neem contact op met onze klantenservice. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag, 09:00 - 17:30 uur.

Whatsapp: 06 - 86 85 35 34

210128-Klantenservice-Expert-Afbeelding-880x920