20210323 -bastiaandeel1-blogs-1ekolom-2320x1000

Bastiaans Blog - Stella maakt mijn dag…

Acteur en zanger Bastiaan Ragas is sinds vorig jaar - samen met zijn vrouw Tooske - het gezicht van Stella. Een tv-commercial volgde, plus de track ‘Zij maakt mijn dag’, die je vast wel eens voorbij hebt horen komen. En als klap op de vuurpijl zal Bastiaan ons de komende weken meenemen in zijn blogs, waarin hij op humoristische wijze zijn e-bike-avonturen deelt.

Nou, we hebben het geweten hoor, onze samenwerking met Stella Fietsen. Meedoen in een commercial, een nummer schrijven, passend bij de slogan ‘Stella makes my day’. Natuurlijk krijgen Tooske en ik reacties als we meedoen aan een televisieprogramma of als ik een nieuw liedje uitbreng. Op straat, bij familie of in de supermarkt. Dat maakt ons vak ook zo ontzettend leuk.

'Grasmaaiertje aantrekken'

Maar sinds wij afgelopen zomer te zien zijn in die Stella-commercials is het hek volledig van de dam. Van het vriendelijke ‘Hey Bas, ben je niet op de fiets?’ naar het ondeugende ‘Hey Toos, kom je ook even mijn grasmaaiertje aantrekken?’. Korte uitleg hierbij: in het spotje proberen we een grasmaaier aan de praat te krijgen, die uiteindelijk wordt gefikst door de Stella-bezorger die toevallig net onze e-bikes komt afleveren. En bij de benzinepomp in het dorp: ‘Ja, ik zei het al tegen mijn vrouw toen ik je zag in die Stella-commercial. Die Bas heeft er ook wel een paar coronakilootjes bij gekregen’. Ik ben hier ontzettend blij mee. Niet met die coronakilo’s, wél met al die leuke en grappige reacties.

Want ja, het is natuurlijk fijn om gevraagd te worden voor een reclameklus, maar je weet ook niet altijd hoe dat uitpakt. Zelf ben ik heel erg positief over Stella, dus dat scheelt wel. Hoe twee jonge kerels van begin twintig een bedrijf opbouwen vanuit de garage in hun achtertuin vind ik echt geweldig. Vooral ook omdat Nederland echt een fietsland is en het hoog tijd werd dat daar weer een nieuwe speler bij kwam. En om eerlijk te zijn, zo’n elektrische fiets is echt heel fijn. Je beweegt, je bent buiten en je zoeft vooruit, geruisloos hard. Ik fiets best graag en vaak, maar nu pak ik mijn e-bike ook als ik iets verder weg moet.

Pittige rit zonder ondersteuning

Eén van mijn beste vrienden moest een beetje lachen: ‘Zo, kun je zelf niet meer fietsen?’. Ik sprak met hem af om naar het strand te gaan, fietsend. Wij wonen vlak achter het duingebied, dus een tochtje naar het strand is zo gedaan. Maar nu het nog ietwat fris is en het soms best stevig waait, is zo’n rit best pittig, die duintoppen op en af, mits je niet fietst met elektrische ondersteuning.

De dag van de afspraak was gekomen. Ik zei niks, fietste rustig naar de zee, pakte expres nog wat extra duinpannetjes en zag dat het gezicht van mijn vriend steeds roder werd. Ik had nergens last van. Tijd voor een goed gesprek, vond ik. Nou, daar had hij niet zo’n zin in. ‘Best een stevig windje, hè Bassie?’ riep hij achter mij, toen ik even wat vaart minderde zodat hij mij kon bijbenen. ‘Ja, wel lekker dat frisse briesje’, antwoordde ik. Eenmaal aangekomen bij de boulevard zag ik hem naar mijn fiets kijken. ‘Eigenlijk is het, euh, best een hele mooie fiets’, mompelde hij bijna verontschuldigend. ‘Ja, dat klopt, het is een gaaf ding’, zei ik glimlachend, terwijl ik met ferme tred het pad afliep richting de zee, met in mijn hoofd de tune ‘Stella makes my day’.

Knalrood hoofd

Op de terugweg gaf ik mijn vriend een duwtje in de rug, zoals mijn Stella-fiets dat ook bij mij doet, door weer en wind. Een week later kwam ik bij hem op de koffie. Het eerste wat ik zag? De welbekende rode brochure vol e-bikes. En weer werd zijn hoofd knalrood.