000000-Projectnaam-Hero-750x860
000000-Projectnaam-Hero-2880x1120

Sparta M8b – Stella Livorno MDB

Sparta M8b – Stella Livorno MDB

In maart werd de Sparta M8b door de Rai Vereniging uitgeroepen tot de beste e-bike van het jaar 2019.  De fietsen worden door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen waaronder de ANWB Media, redactie Fiets, redactie Bike Europe, NFTU, Bike MOTION, een fietsonderzoeker en RAI Vereniging. De jury gaf in haar oordeel aan dat de Sparta M8b een e-bike is waarmee de consument gezien mag worden. De Sparta M8b kenmerkt zich door een eigentijds ontwerp, kleur, designverlichting en hoogwaardige afwerking.

Livorno MDB. Stella’s antwoord op de e-bike van het jaar 2019.

De Stella Livorno MDB is hét antwoord op de e-bike van het jaar 2019. Het verschil in technische specificaties tussen de Sparta M8b en Stella Livorno MDB is minimaal. Kijken we naar het aspect veiligheid en comfort, dan steekt de Livorno MDB echter met kop en schouders boven de M8b uit. De Livorno MDB is uitgerust met hydraulische schijfremmen, in tegenstelling tot de remblokjes van de Sparta M8b. Schijfremmen zorgen voor veel directere remkracht. Hierdoor sta je veilig en gecontroleerd stil wanneer onverwachts geremd moet worden.

Livorno_MDB-v03

Vergelijking Sparta M8b en Stella Livorno MDB

prijs

Prijs vervangende accu: De Livorno MDB is met de 400 Wh accu voordeliger in aanschaf. Hogere actieradius dan de 300 Wh accu van de Sparta M8b. Hierdoor heb je geen upgradekosten!

accu

Accu: De Stella Livorno MDB is uitgerust met een 400 Wh accu, de Sparta M8b met een lichtere 300 Wh accu.

actieradius

Actieradius: Met een 400 Wh accu heeft de Livorno MDB een hogere actieradius. Het verbruik ligt lager door het lagere gewicht door aerodynamisch frame.

ondersteuning

Ondersteuning: Stella kiest bewust voor lichtere Bosch Active Line motor. Sparta’s Active Line Plus zorgt ervoor dat mensen ook ondersteuning krijgen bij enorm hoge trapfrequentie.

display

Gebruiksgemak display: Zowel Sparta als Stella maakt gebruik van hetzelfde Bosch Intuvia display. Daardoor is er geen verschil in waardering. Stella biedt de mogelijkheid tot upgraden naar het Nyon Display.

handvatten

Handvatten: De Sparta M8b is uitgerust met kunststof handvatten. Kunststof gaat plakken naar transpireren, in tegenstelling tot de lederen handvaten van Stella.

drl

Verlichting: Zowel Sparta als Stella maakt gebruik van Day Time Runninglight (DRL).

remmen

Remmen: De hydraulische schijfremmen van de Livorno MDB zijn krachtiger dan de velgremmen (remblokjes) van de M8b en raken niet oververhit bij hard remmen.

rijeigenschappen

Eigenschappen en comfort: De Sparta M8b heeft een weinig comfortabele monoshock voorvorkvering. De Livorno MDB beschikt over een comfortabele dual shock met comfortabele rijeigenschappen.

service

Service: Stella is uniek met haar landelijke service aan huis of op het werk. In tegenstelling tot Sparta ben je niet genoodzaakt om langs een fietsenzaak te gaan voor service of onderhoud.

eindoordeel