Wat kost een elektrische fietsverzekering?

De kosten van een elektrische fietsverzekering zijn afhankelijk van het type e-bike, het type verzekering en de regio waar je woont. Vanaf € 4,42 per maand is jouw Stella e-bike all-risk verzekerd.

Verschillende soorten e-bikeverzekeringen

Je kunt je e-bike op verschillende manieren verzekeren. En het is slim om dat te doen! Vandaag de dag worden elektrische fietsen vaak gestolen. Met een goede verzekering weet je zeker dat je goed zit. De meeste mensen sluiten een allriskverzekering voor hun elektrische fiets af. Maar uiteraard kun je je e-bike ook alleen tegen diefstal verzekeren. We onderscheiden twee soorten elektrische fiets verzekeringen:

  • Verzekering tegen diefstal
  • Allriskverzekering met pechhulp

Diefstal

Wordt jouw elektrische fiets binnen de eerste drie jaar gestolen? Dan wordt het hele verzekerde bedrag vergoed, inclusief gemonteerde onderdelen. Ook is schade als gevolg van diefstal van de e-bike of een poging daartoe verzekerd.

All-risk verzekering

Het is verstandig om bij de aankoop van je Stella e-bike een all-risk verzekering af te sluiten. Een all-risk verzekering houdt in:

  • Beschadiging: als de e-bike beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. Wanneer de elektrische fiets binnen de eerste drie jaar totaal verloren gaat door aanrijding of vandalisme, dan levert Stella een nieuwe e-bike.
  • Bij diefstal of totaal verlies binnen drie jaar, krijg je direct een nieuwe e-bike.
  • Geen eigen risico na diefstal.
  • Inclusief Pechhulp, Verhaalsrechtsbijstand en ongevallen.
  • Schade aan de accu is meeverzekerd.
  • Accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren. 

Verzekering en Polis

Heb je een verzekering bij Stella aangevraagd? Dan zorgen wij dat de fiets vanaf moment van levering verzekerd is. Binnen 14 dagen ontvang je de polis per post. Heb je de verzekering wel aangevraagd, maar nog geen polis ontvangen? Vul dan het daarvoor bestemde contactformulier in. 

Mijn e-bike is gestolen, wat nu?

Het is belangrijk om zo spoedig mogelijk aangifte te doen van de diefstal van je fiets. Ook is het belangrijk om dit te melden aan Stella. Je kunt dit via het contactformulier melden. Wij zorgen dan dat de diefstal bij ons in het systeem komt te staan. Bent je via Stella verzekerd? Dan zullen wij dit ook melden aan jouw verzekeringsmaatschappij. Na het invullen van het contactformulier kan er contact met je worden opgenomen over de verdere afhandeling.