Hoe beveilig ik mijn e-bike?

Helaas is de elektrische fiets ook voor fietsdieven erg gewild. Om die reden is het verstandig om voorzichtig met je mooie e-bike om te gaan en extra op de beveiliging te letten.

Elke Stella e-bike beschikt over een AXA ringslot. Dit is een gecertificeerd slot met ART 2-keurmerk, dat moeilijk te kraken is. Voor extra veiligheid kun je de e-bike het beste op dubbelslot zetten. Speciaal voor Stella is een kettingslot ontworpen, dat naast het standaard ringslot voor extra veiligheid zorgt.
Zorg dat het kettingslot op een veilige hoogte vastzit, dicht tegen de fiets aan. Hierdoor wordt het moeilijker voor fietsdieven om het slot met een steen kapot te slaan of met een betonschaar door te knippen.

Met het grote aantal e-bikes dat helaas jaarlijks wordt gestolen, raden wij je aan om een verzekering af te sluiten. Kies daarom voor de service van Stella en sluit een passende fietsverzekering af.

Mocht jij tot de pechgevallen behoren, doe dan zeker aangifte bij de politie. Dit kan ook online. Bewaar voor de zekerheid goed jouw aankoopbewijs, daarop staan de kenmerken van je fiets die je nodig hebt voor de aangifte.

Uiteraard is het ook belangrijk dat je let op welke plek jij jouw e-bike zet en of dit wel zo veilig is. Is er een beveiligde fietsenstalling in de buurt? Dan kun je jouw fiets het beste daar stallen. Ook is het slim om, wanneer mogelijk, de accu, display en kilometerteller af te koppelen. Je e-bike wordt dan minder waard en interessant voor de fietsdieven.