Wat is het gewicht van een elektrische fiets?

Het gewicht van een Stella e-bike ligt tussen 23,5 kg exclusief accu en de 27 kg inclusief accu. Dat is uiteraard iets zwaarder dan een gewone fiets, je kunt hierbij rekening houden met een verschil van ongeveer 6 kg met een gewone fiets.

Je zult het niet merken dat een elektrische fiets zwaarder is dan een gewone fiets. Dankzij de trapondersteuning fiets je juist veel lichter en ervaar je geen extra gewicht. Alleen met het optillen van de e-bike kun je merken dat deze iets zwaarder is dan een gewone fiets. Mocht dit echt een probleem zijn, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de accu uit de elektrische fiets te halen.

Mag een elektrische fiets op de fietsendrager?

Veel fietsendragers zijn geschikt voor e-bikes. Het is alleen wel belangrijk dat je kiest voor een stevige fietsendrager.
Er zijn een aantal punten waar je op moet letten:

  • Maximale laadvermogen van de fietsendrager
  • De maximale kogeldruk van de trekhaak 
  • De stekkeraansluiting (7-polig of 13-polig)
  • Bevestiging van de fietsendrager achter op de auto of de caravan
  • Montage
  • Uitstekende delen van de elektrische fiets(en)

Het is goed om te weten wat het maximale laadvermogen van de fietsendrager is. Dit verschilt per merk en type en staat aangegeven op het typeplaatje naast de stekkeraansluiting en in de handleiding. Het gewicht van de meeste elektrische fietsen gaat tot maximaal 30 kg. Voor twee elektrische fietsen heb je dus een fietsendrager nodig die een minimum laadvermogen van 60 kg heeft.