Past een elektrische fiets op een fietsendrager achter de auto?

Fietsendrager-XLC-Azura-Xtra-LED-po.jpgOnze elektrische fietsen kunnen op de meest voorkomende fietsendragers bevestigd worden. Wij raden je wel altijd aan om de accu uit de houder te halen en apart mee te nemen in de auto. Dat scheelt ook in het gewicht voor de fietsendrager. Of een fietsendrager geschikt is voor jouw elektrische fietsen is afhankelijk van een aantal factoren:

Maximale kogeldruk trekhaak

Het is belangrijk om voor gebruik de maximale kogeldruk van je trekhaak te controleren. De maximale kogeldruk is de maximale druk in kilogrammen die verticaal op de trekhaak mag worden uitgeoefend. Deze staat aangegeven op het typeplaatje en de handleiding van je trekhaak, vaak aangeduid als Max. Vertical Load. Het gewicht van de fietsendrager en de fietsen bij elkaar mag niet meer zijn dan de kogeldruk.

Stella e-bikes wegen tussen de 21 en 23,5 kg exclusief accu. Inclusief accu tussen de 24 en 26 kg.

Uitstekende delen

Let naast het gewicht ook op hoe breed de fietsendrager inclusief elektrische fietsen is. Volgens Nederlandse regelgeving mogen deze aan beide kanten 20 centimeter uitsteken. In België mag de afstand vanaf het midden van het achterremlicht tot aan de buitenkant van de fiets niet meer dan 40 centimeter bedragen.

Fietsendrager voor elektrische fiets kopen?

In onze webshop vind je diverse fietsendragers van het merk XLC. Deze fietsendragers zijn geschikt voor 2 elektrische fietsen en voorzien van een 7- of 13 polige stekker.