Veilig op je e-bike de winter door, hier moet je op letten

Zorg dat jouw e-bike goed voorbereid is op winterse omstandigheden, want de winter vraagt namelijk bést wat van je fiets. Glibberig winterweer is een grote risicofactor voor e-bikers. Goed onderhoud is dus essentieel tijdens dit koude weer, evenals een juiste pechhulpverzekering. Veilig de winter door? Hier moet je op letten!

#1 Controleer je bandenprofiel

Een goed bandenprofiel zorgt ervoor dat je meer grip hebt. Daarom is het belangrijk dat je je bandenprofiel goed controleert voordat je de weg op gaat. Het is ook verstandig om wat lucht uit je banden te laten lopen. Dit zorgt namelijk voor meer grip. Gebruik je je elektrische fiets in de winter dagelijks? Overweeg dan om winterbanden voor je e-bike aan te schaffen.

#2 Zet je zadel lager

In deze tijd van het jaar is het handig als je makkelijk bij de grond kunt als je dreigt te vallen. Zet daarom van tevoren je zadel wat lager.

#3 Berg je accu op

Gebruik jij je e-bike in de winter nog dagelijks of laat je hem liever staan? In beide gevallen raden wij je aan om de handleiding van je accu goed door te lezen en zorgvuldig met de accu om te gaan. Het is belangrijk om de accu zoveel mogelijk vorstvrij te bewaren, het liefst in een droge en geventileerde ruimte op kamertemperatuur. Staat jouw e-bike dus in de schuur of buiten? Haal dan de accu uit de elektrische fiets en bewaar 'm binnen. Check regelmatig of de lading nog halfvol is en als dit niet meer zo is, laad dan de accu bij. Niet van plan om te fietsen deze winter? Bewaar de accu dan een droge en koele plek van ongeveer 10 graden, laag boven de grond met een lading van ongeveer zestig procent.

#4 Controleer de remmen

Ook de remmen van je elektrische fiets zijn van essentieel belang tijdens een winterse fietstocht. De remweg wordt langer wanneer de wegen gladder zijn. Houd hier dus rekening mee en controleer regelmatig of de remblokken van je elektrische fiets niet versleten zijn. Zorg er ook voor dat je rustig remt, te snel remmen kan ervoor zorgen dat je gaat slippen.

Houd verder altijd goed de straten en wegen in de gaten en fiets niet te dicht bij de rand. Vertrouw je het niet helemaal? Stap dan voor de zekerheid af en vervolg je route lopend.

#5 Pechhulp e-bike: onbezorgd op pad

Met een goede pechhulpdekking kun jij onbezorgd op pad. Ook al ben je nog zo voorzichtig, ongeluk zit in een klein hoekje. Een glibberig wegdek of lekke band tijdens een winterse hoosbui kunnen ervoor zorgen dat je even stil komt te staan. Met Zorgeloos Fietsen, een uitgebreid connectiviteitspakket van Stella dat je aanschaft in combinatie met een nieuwe e-bike, staan wij 24/7 voor je klaar en schieten wij te hulp.