5 x veilig op pad met je e-bike in de herfst

Een must-do in het (naderende) najaar: een prachtige herfsttocht maken op je e-bike. Al die mooie kleuren en hier en daar een paddenstoel die tussen het bladerdek oppopt. Let alleen wel goed op, want het koude weer kan onder andere invloed hebben op je accu. Wij geven je een vijftal tips om veilig op pad te gaan met jouw Stella.

Veilig elektrisch fietsen in de herfst doe je zo!

Een flinke fietstocht in de planning? Vooral in het najaar is het verstandig om je goed voor te bereiden. Een ongeluk zit namelijk vaak in een klein hoekje! Kies voor zekerheid met Stella Zorgeloos Fietsen, zodat je makkelijk en snel via je app melding kun maken in het geval van pech op de weg. Zorg verder dat je onderweg genoeg oplaadpunten tegenkomt; fijn voor je accu, maar ook voor jezelf. Neem een thermosfles met koffie of warme choco mee, dan is je genietmomentje compleet.

Let op je accu

De accu in je elektrische fiets is niet zo gek op kou, dus gebruik bij voorkeur een hoes. Geadviseerd wordt om een afneembare accu binnen te houden, zo gauw de temperatuur ’s nachts onder het vriespunt duikt. Zo voorkom je condensvorming. Zet bij voorkeur je e-bike binnen, het liefst in een goed geïsoleerde garage. Ook als je weinig fietst in de herfst is het slim om de accu toch iedere twee weken even op te laden. Dat is beter voor de levensduur.

Goede kleding

In de herfst kan de temperatuur best aangenaam zijn, maar een fikse regenbui ligt altijd op de loer. Zorg daarom dat je warme kleding aanhebt of meeneemt wanneer je op jouw e-bike stapt. Het beste is om zoveel mogelijk laagjes aan te trekken. Denk bijvoorbeeld aan thermokleding, al is goede regenkleding ook geen overbodige luxe.

Zadel en bandenspanning

De stand van het zadel kan een verschil maken in de herfst. Zet daarom in deze tijd van het jaar jouw zadel iets lager, zodat je gemakkelijk met je voeten bij de grond kunt en snel kan afstappen als dat nodig is. Controleer daarnaast altijd of de remmen nog in orde zijn en of de fietsbanden nog genoeg profiel hebben. In het najaar kun je je banden sowieso beter niet te hard oppompen, dan houd je meer grip op de weg.

Goede fietsverlichting

De dagen worden korter en het wordt steeds eerder donker. Zorg daarom altijd dat jouw elektrische fiets goed verlicht is, zodat je lekker opvalt. Fijn om te weten dat Stella allerhande fietsverlichting heeft die voorzien is van een kwaliteitskeurmerk. Nog een tip: draag ook kleding met reflecterende stukken, dan word je niet gauw over het hoofd gezien.

Stella-onderhoudsbeurt (Herfstcheck)

Een onderhoudsbeurt is natuurlijk nooit overbodig. Helemaal in de herfst niet, als de wegen natter én gladder worden! Tijdens de onderhoudsbeurt controleert onze servicemonteur of je e-bike nog in orde is, zodat je met een veilig gevoel kunt fietsen. Heb je vragen over de onderhoudsbeurt van je Stella e-bike? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0341 – 25 22 66, of stuur een e-mail naar info@stellafietsen.nl.