Team Stella trapt mee voor Duchenne Heroes

Duchenne Heroes organiseert van 9 tot en met 15 september de grootste Mountainbiketocht van Nederland. Teams en deelnemers zetten zich in voor een groot doel: een medicijn en betere kwaliteit van leven voor jongens met de dodelijke Duchenne spierdystrofie. De Nunspeetse e-bikefabrikant Stella is trotse hoofdsponsor van het deelnemende team ‘Stella trapt door voor Lennart’ en overhandigde voor aanvang van de tocht €12.500,- sponsorgeld.

Gezamenlijk doel

Er mountainbiken 253 deelnemers van België, via Luxemburg en Duitsland naar Eindhoven in Nederland met een gezamenlijk doel: zo veel mogelijk sponsorgeld ophalen voor Stichting Duchenne Parent Project. Met dit geld wordt onderzoek gefinancierd waarmee behandelingen en medicijnen ontwikkeld worden die kinderen met Duchenne een beter en langer leven bieden. Deelnemers geven honderden kinderen die lijden aan de spierziekte hoop op een goed medicijn.

Spectaculaire mountainbikeroute

De mountainbikeroute is dit jaar gebaseerd op de routes van afgelopen 10 jaar en wordt daarom een echte klassieker. De deelnemers leggen dagelijks minimaal 100 kilometer af, zeven dagen lang. Een loodzware en indrukwekkende route vol mooie beklimmingen en afdalingen. Het motto van Duchenne Heroes is: ‘700 km, 7 dagen, 4 landen met 1 doel!’.

Persoonlijk verhaal van Team Stella

Duchenne Heroes is een meerdaagse mountainbiketocht die je niet alleen in je benen voelt, maar ook in je hart. “Ons boegbeeld (Lennart van der Stelt) is in augustus 2017 op 33 jarige leeftijd overleden. Dat is veel en veel te jong. We zetten daarom voor de derde keer onze gezonde spieren in om geld in te zamelen voor onderzoek. Het medicijn tegen de ziekte van Duchenne moet er gewoon komen!”, vertelt Team Stella trapt door voor Lennart.

Overhandiging sponsorgeld door Stella

Op 7 september vertrok team ‘Stella trapt door voor Lennart’ naar België, zodat de deelnemers op 9 september kunnen starten aan de mountainbiketocht. Vlak voor vertrek overhandigde de Nunspeetse e-bikefabrikant Stella, hoofdsponsor van het team, een cheque. De cheque bevat een waarde van €12.500,- sponsorgeld.

“De sponsoring van Stella maakt ons ontzettend blij en wordt enorm gewaardeerd. Dit zal ons in de komende zeven dagen extra motiveren om de tocht goed door te komen en goed af te ronden.”, aldus Team Stella trapt door voor Lennart.