Zo kies jij de beste elektrische fiets

Heb je een e-bike op het oog en wil je zeker weten of-ie bij jou past? Of heb je totaal géén idee en heb jij net dat ene zetje nodig om de állerbeste keuze te maken? Wij geven tips die je helpen dé elektrische fiets te kiezen die aansluit op jouw wensen.

Waar gebruik je de fiets voor?

De eerste stap in het keuzeproces is het bepalen waarvoor je de e-bike gaat gebruiken. Ga je lange afstanden fietsen en de omgeving ontdekken? Met de kinderen op pad? Of op de fiets naar je werk? Kies je voor comfort, dan past een lage instap en onderhoudsvriendelijke fiets bij je. Dagelijks naar kantoor op de e-bike? Kies dan een wat sportievere fiets met een actieve zithouding. Voor fietsvakanties door bergachtig gebied kies je voor een krachtige middenmotor. Om de keuze makkelijker te maken kun je bijvoorbeeld een keuzehulp doen, zodat je de beste elektrische fiets voor jouw situatie vindt.

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

De voordelen zijn legio: goedkoper in aanschaf en gebruik dan een auto of scooter, gezonder doordat we in beweging zijn en comfortabeler dan een gewone fiets door het steuntje in de rug. En mocht je niet altijd zin hebben in het openbaar vervoer, is de elektrische fiets een praktische oplossing om toch snel, fris en fruitig naar je werk te gaan. En zo zijn er nog talloze voordelen te noemen.

Aankooptips elektrische fiets

Nu de dagen steeds langer worden, oriënteren steeds meer mensen zich op de aanschaf van een elektrische fiets. Natuurlijk roept de aankoop van een e-bike vragen op. Welke elektrische fiets is voor jou wel geschikt en welke niet of in mindere mate? Kies je voor een voorwielmotor of een middenmotor? Welke accu is geschikt? En hoe groot de voordelen ook zijn, aan een elektrische fiets hangt een prijskaartje. De aankoop van een elektrische fiets vormt een investering en vraagt daarom om een goede voorbereiding. Klik hier voor tips die belangrijk zijn om mee te nemen in het aankoopproces.

Maak een proefrit

De beste manier om te ontdekken welke e-bike bij jou past is het maken van een proefrit. Zo ervaar je het comfort en gemak van een e-bike en kun je álle vragen die je hebt stellen aan de e-bikeadviseur. Bij Stella maak je een proefrit in de winkel, of bij jou in de straat, gratis en vrijblijvend. Je neemt vooraf al je wensen door en daarna test je zoveel fietsen als je maar wilt. Klik hier voor meer info over een proefrit bij Stella.

Kom naar de winkel of maak een afspraak aan huis

Kom naar één van onze Stella-winkels en laat je vrijblijvend informeren over het assortiment. Zo kun je de populairste modellen in het echt met elkaar vergelijken en krijg je eerlijk advies van één van onze fietsexperts. Met onze e-bikes ruim op voorraad is de kans groot dat je een week later al rondfietst op je nieuwe (elektrische) aanwinst!