Zo bevestig je accessoires op jouw e-bike

Kinderen naar de opvang, tijd voor je dagelijkse boodschap! Eén probleem: voorop én achterop je e-bike zit een kinderzitje, dus waar laat je je boodschappenmand? Fietsaccessoires verwisselen is een gedoe, met name door de montage. Gelukkig is er een oplossing die ook nog ‘s veel tijd bespaart, namelijk het MIK-systeem, waarmee je makkelijk je fietsmand op je bagagedrager bevestigt. We leggen het je uit!

Met een paar eenvoudige handelingen binnen mum van tijd je accessoire(s) verwisselen, hoe fijn is dat. Het kan met MIK (Mounting is Key), een revolutionair systeem om accessoires op je bagagedrager te bevestigen. MIK is op de markt gebracht omdat blijkt dat fietsgebruikers behoefte hebben aan het snel en makkelijk kunnen vervangen van hun fietsaccessoires. Dankzij MIK klik je op je bagagedrager waar je zin in hebt, van (honden) fietsmand tot kinderzitje. Een fluitje van een cent!

Stella-fietsen met MIK

Bagagedragers van e-bikes kunnen al ‘MIK-ready’ zijn, zoals de Stella Dolce en Forte MDS. Dat betekent dat deze fietsen zijn uitgerust met een MIK-systeembagagedrager met geïntegreerde MIK-profielen, zodat je een MIK-accessoire met gemak erop klikt en verwisselt. 

Die MIK-accessoires zijn overal te koop, ook in onze webshop. Het voordeel aan de MIK-accessoires in de Stella-webshop is dat die al zijn voorzien van een MIK-adapterplaat. Die klik je dus in één keer op MIK-profielen in je bagagedrager. Het resultaat: ongekend stabiel je spullen vervoeren en supersnel accessoires wisselen.

MIK-carrierplate voor accessoires

Heeft jouw e-bike geen bagagedrager met MIK-profielen? Dan heb je een MIK-carrierplate nodig om accessoires vast te klikken. De carrierplaat wordt met vier inbusschroeven bevestigd op de bagagedrager. De carrierplaat is geschikt voor alle bagagedragers van 100 tot 170 millimeter breed. MIK-fietsaccessoires worden met de adapterplaat op deze carrierplaat gemonteerd.

Geïntegreerde sleutel om diefstal te voorkomen

Het MIK-systeem op je e-bike of fiets is voorzien van een geïntegreerde sleutel die je fietsaccessoires beveiligen tegen de gelegenheidsdief. Door deze sleutel uit de accessoire te verwijderen is die beveiligd tegen diefstal. Zo stap je met een veilig gevoel op je (elektrische) fiets.

Benieuwd naar het MIK-assortiment? Laat je informeren en maak een persoonlijke afspraak in jouw dichtstbijzijnde fietsenwinkel.