201116-Blogs-veiligoppad-overzicht-1140-760

Spring in het zadel: 3 x fietsroutes die leuk zijn tijdens Pasen

Nog geen plannen met Pasen? Door corona kan een paasdiner met de complete familie natuurlijk niet, maar een mooie fietstocht maken op je e-bike is altijd een goed idee. Gelukkig is de temperatuur dit weekend aangenaam (lees: zonnig, niet te heet en géén regen), dus spring in het zadel en geniet van de leukste paasroutes die wij voor jou hebben verzameld.  

Disclaimer: vermijd drukke plekken en houd altijd een fietslengte afstand. Lees hier onze andere tips om veilig te fietsen volgens de richtlijnen van het RIVM.

Fiets je paasbrunch bij elkaar

Pak de e-bike richting het Westland en ga langs bij verschillende stalletjes om je paasbrunch bij elkaar te fietsen. Je komt langs allerlei verschillende kraampjes en haalt daar lekkernijen op, zoals broodjes, beleg, zoetigheid en sapjes. Initiatiefnemer van 'Fietsen voor je Eten', Marja van der Ende, heeft zes verschillende fietsroutes door Westland, Midden-Delfland, Vlaardingen en Delft/Delfgauw samengesteld. Klik hier voor meer info.

Fietsen langs de bollenvelden

De bollenvelden in Nederland zijn al ruim 400 jaar het visitekaartje van de Bollenstreek. Nu wordt er afgeraden om deze plekken te bezoeken, maar wist je dat de bollenstreek ook ideaal is om op veilige afstand te ontdekken per fiets? Via de Keukenhof Fietsroute geniet je van hyacinten, narcissen en tulpen in allerlei kleuren. Met een e-bike kom je op één dag langs alle mooie plekken die de streek biedt. Heeft je accu nog energie over? Combineer de fietstocht langs de bloemenvelden dan met een tochtje door het prachtige duingebied bij Noordwijk. Het bloemenseizoen duurt t/m zondag 9 mei.

Lammetjesroute op Texel

Paastip: de lammetjesfietsroute op Texel, een fietstocht van 35 kilometer langs de meest schapenrijke gebieden van het eiland.  In het voorjaar worden de Texelse weiden namelijk bevolkt door duizenden lammetjes. Heb je geen e-bike? Of ben je op vakantie op Texel, maar heb je je fiets niet bij je? Geen probleem: Stella heeft twee verhuurlocaties op Texel

Maak je eigen fietsroute

Wil je liever zelf een mooie fietsroute samenstellen? Je kiest een streek uit waar je nog nooit bent geweest, in deze tijd het liefst een beetje afgelegen, en zoekt daar de mooiste fietspaden. Stella-fiets opladen, thermoskan koffie mee, broodjes smeren en gáán. Hoe? Dat lees je hier!