Op de e-bike van Portugal naar Nederland voor het goede doel

Marcel Warbroek uit Terheijden fietste van Portugal naar Nederland om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Op zondag 27 mei arriveerde hij in Nederland. Hij heeft ruim €3000,- ingezameld voor het goede doel.

Op vrijdag 20 april 2018 begon Marcel aan zijn fietstocht. Hij vertrekt op zijn Stella e-bike vanuit de plaatst Serra do Bouro, gelegen in Portugal. Door weer en wind fietst hij naar Nederland, via Spanje, Frankrijk en België. Zijn vriendin, Martina Abels, reist mee met een camper.

Martina: “Ondanks dat Google Maps in Spanje fietsroutes kent, wordt Marcel toch regelmatig nog geconfronteerd met zandpaden. Ook moet hij regelmatige enorme modderpoelen en plassen overwinnen die op de paden liggen, wat vaak in natte voeten resulteert. Het is verbazingwekkend hoe goed de Stella e-bike deze tochten doorstaat. De prachtige natuur waar hij doorheen fietst maken de slechte wegen meer dan goed! Behalve nieuwsgierige koeien, komt hij hele stukken geen mens tegen.”.

Na 39 dagen en ruim 2500 gefietste kilometers arriveert, Marcel weer in Nederland. Martina organiseerde in hun woonplaats Terheijden een warm onthaal met vrienden, familie en kennissen. Ook de Nunspeetse e-bike fabrikant Stella was aanwezig en overhandigde Marcel bij binnenkomst een cheque t.w.v. €500,-. Het eindresultaat: ruim €3000,- voor het goede doel KWF Kankerbestrijding.

Marcel: “Vorig jaar werd bij Martina borstkanker geconstateerd. Er volgde een periode van ziekte, maar op dit moment gaat het goed met haar. Gedurende het ziektetraject werd er enorm goed voor haar gezorgd. Daarom wilde ik graag iets terug doen, als eerbetoon aan de verzorgers. Ik plande mijn fietstocht met als doel €1000,- in te zamelen. De donaties die tijdens de tocht binnenkwamen gaven veel motivatie. Het financiële doel is met €3000,- aan donaties ruimschoots bereikt. Ik ben dan ook ontzettend blij en trots op het eindresultaat!”.