Meet the Vicenza-family: de 'active' e-bike voor in de stad en daarbuiten

Op zoek naar een e-bike voor woon-werkverkeer, jouw dagelijkse boodschap of ter ontspanning? Een fiets in de actieve klasse zou perfect in dit plaatje passen: soepel en actief voor in de stad, maar ook perfect voor daarbuiten. Ontdek daarom onze Vicenza-family, een vlotte serie e-bikes die door Stella's afdeling research and development (R&D) in eigen huis zijn ontworpen.

Een elektrische stadsfiets is álles wat je nodig hebt voor je dagelijkse boodschappen, woon-werkverkeer of als je toe bent aan ontspanning, al dan niet tijdens een fijne weekendtrip. Lange tochten maken en toch verfrist arriveren! De Vicenza-familie van Stella zijn ontworpen naar de wensen van de urban fietser: een sportief frame voor een actieve zithouding, licht, slim, snel en praktisch. Qua eigenschappen heeft de Vicenza altijd een krachtige en fluisterstille voorwiel- of middenmotor, dagrijverlichting voor het perfecte zicht, dual shock-voorvork voor een comfortabele rit en hydraulische schijfremmen om veilig en snel tot stilstand te komen. Perfect dus voor in de stad of daarbuiten!

Welke Vicenza's zijn er?

De Vicenza-familie was al best groot, maar is onlangs ook nog 's uitgebreid. In een wat lagere prijsklasse heb je de Vicenza Superior FDST en Vicenza Superior MDB, met respectievelijk een Stella Eleon-voorwielmotor (eigen merk) en Bosch-middenmotor. Onlangs zijn de Vicenza Premium MDS FI en Vicenza Pro MDS FI hieraan toegevoegd, e-bikes in het wat hogere segment met Shimano-middenmotor en volledig geïntegreerde accu. Qua looks hebben deze actieve elektrische fietsen allemaal een sportief uiterlijk met als opvallend stijlkenmerk de dubbele buis in het frame. De instap is redelijk ruim, de zithouding actief.

Uitbreiding binnen de Vicenza-familie

Zoals eerder aangegeven kwam dit jaar onder meer de Vicenza Pro uit de creatieve koker, één van de paradepaardjes van het R&D-team. “We zagen een enorme kans in onze line-up met de Pro”, zegt productmanager Paul ten Donkelaar. “Een betaalbare fiets met een mooi uiterlijk en een geïntegreerde accu. Soortgelijke e-bikes hadden we al in ons assortiment, maar niet binnen de Vicenza-familie, met als opvallend stijlkenmerk de dubbele buis in het frame. De nieuwe Pro heeft hetzelfde Vicenza-uiterlijk, maar dan voorzien van een zeer krachtige middenmotor, onderhoudsvriendelijke riemaandrijving én geïntegreerde accu die via de zijkant uitneembaar is.”

Vicenza in de prijzen

Naast de looks zijn ook de prestaties belangrijk, en dat resulteert weer in prestigieuze e-bikeprijzen. Zo mogen regelmatig e-bikes tot testwinnaar worden uitgeroepen in de categorie 'beste elektrische stadsfiets', zoals de Stella Vicenza Superior MDB, omarmd door de panelleden van de AD Fietstest 2022 met als bekroning de titel Beste Koop. Al het belangrijkste de klantenfeedback, waar daardoor kan R&D weer de állerbeste nieuwe e-bikes ontwikkelen.

Benieuwd naar de Vicenza?

Wil je een elektrische stadsfiets kopen? De aanschaf van een e-bike is vaak een grote investering, daarom voorzien de e-bikeadviseurs je van advies op maat. Ze nemen echt de tijd voor je en denken met je mee, zodat jij de állerbeste keuze maakt. Zo vind je de meest comfortabele elektrische fiets die bij jouw wensen, eisen én rijstijl past. Kies voor een vrijblijvende proefrit aan huis, of kom langs in één van onze fietsenwinkels om de Vicenza's te bekijken of te testen.