Checklist: voorbereid op pad met de e-bike

Jouw vakantieplanning voor deze zomer zal waarschijnlijk anders verlopen dan verwacht, maar gelukkig is Nederland ook heel mooi om te ontdekken. De e-bike is het ideale vervoersmiddel om lekker in de buitenlucht te zijn, maar toch grote afstanden af te leggen en veel te zien op één dag. De e-bike is perfect om je vakantie tegemoet te fietsen. Heeft jouw e-bike een tijdje stilgestaan of wil je goed voorbereid een lange fietstocht maken? Loop je e-bike dan van tevoren na met onze checklist!

Accu opgeladen?

Het allerbelangrijkste: is je accu goed opgeladen? Als je e-bike een tijdje stil heeft gestaan kan ook de energie van de accu een beetje zijn afgenomen. Het is altijd handig om dit van tevoren even te controleren.

Check je verlichting

Het is nu tot ongeveer 22.00 uur ’s avonds licht, maar test voor de zekerheid of je verlichting werkt. Zo sta je niet voor onverwachte problemen, mocht je toch later naar huis gaan dan verwacht. Het is erg belangrijk om goed zichtbaar te blijven voor jezelf en voor andere weggebruikers.

Test je remmen

Je gaat met een gerust hart het fietspad op als je weet dat je op je remmen kunt vertrouwen. Check daarom regelmatig of de remblokken van je e-bike nog zijn voorzien van genoeg remrubber.

Pomp je banden op

Hoe staat het met de bandenspanning van je e-bike? Goed opgepompte banden zijn ten goede voor je actieradius en het fietst een stuk fijner!

Plan je route

Voor fietstochten van meer dan honderd kilometer en zeker voor fietsvakanties is het handig om goed voorbereid te zijn en de fietsroute langs oplaadpunten te plannen. Zo kun je altijd door!

Neem voldoende water mee

De warme dagen met zomerse temperaturen laten zich weer steeds vaker zien. Zorg dat je goed blijft hydrateren en neem genoeg drinken mee in je fietstassen of fietsmand tijdens je tocht, zeker nu de restaurants en cafés onderweg nog niet open zijn.

Plan een servicebeurt

Heeft je e-bike door de coronapandemie langer dan verwacht in de schuur gestaan en twijfel je of alle onderdelen nog werken zoals verwacht? Je kunt altijd een onderhoudsbeurt plannen, dan weet je zeker dat je veilig van Nederland kunt genieten op jouw e-bike!


Veel plezier met jouw fietstocht in eigen land!