Begin het jaar gezond en fit met de (elektrische) fiets!

De meeste mensen hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar, al blijkt het in de praktijk lastig om vol te houden. Fit blijven? Pak je (elektrische) fiets en ga erop uit, de állerleukste manier om in beweging te blijven. Wij geven tips!

Ga naar buiten

De frisse buitenlucht is gezond. Ga er lekker op uit. Wandel en fiets. Vooral ’s ochtends. Pak de e-bike naar het werk in plaats van de auto. Je geniet meteen van de frisse ochtendlucht en bent na een fietstocht klaar voor de dag. Fiets je vervolgens ook weer naar huis? Dan maak je meteen je hoofd leeg en kun je lekker ontspannen als je thuis bent.

Pak vaker de fiets

Het is algemeen bekend dat je vaker de fiets pakt als deze elektrisch is. Dit komt onder andere doordat je altijd de wind in de rug hebt en dus nooit ergens bezweet aan komt. Naar het werk, de kinderen van school halen of even snel een boodschap doen? Laat de auto staan en pak de e-bike! Je zult merken dat deze kleine veranderingen ervoor zorgen dat je je snel fit zult voelen. Want ook al wordt er vaak gedacht dat je op een e-bike niet aan je conditie werkt; niets is minder waar! Je beweegt immers vaker en je fiets langer. Daarnaast moet je op een e-bike gewoon blijven trappen omdat de trapondersteuning anders niet werkt.

Drie fietstochten om het jaar goed mee te beginnen

Wil je het meteen goed aanpakken dit jaar? We hebben alvast drie fietstochten voor je uitgezocht zodat je het jaar fit kunt beginnen.

  1. Hessen en Molenroute (17 km)
  2. Fietsroute rondom het Reitdiep (25 km)
  3. Door de bossen bij Vierhouten (42 km)

Hessen en Molenroute (17 km)

Wil je rustig aan beginnen? Dan is de Hessen en Molenroute daar geschikt voor! Deze 17 km lange fietstocht neemt je mee vanuit Ede langs de Doesburgermolen. Je volgt de Molenweg naar Lunteren en via de Hessenweg fiets je weer terug naar Ede. De route bestaat uit goede, geasfalteerde fietspaden in het bos. Tijdens deze fietstocht kun je ook het geografische middelpunt van Nederland bezoeken. Woon je niet in de buurt? Dan kun je de auto in Ede parkeren op een ruime parkeerplaats.

Fietsroute rondom het Reitdiep (25 km)

Om iets verder te fietsen, kun je kiezen voor de fietsroute rondom het Reitdiep. Deze route is 25 km lang en duurt op de e-bike ongeveer 1 uur en 20 minuten. Je komt langs verschillende mooie plaatsen als Zoutkamp, Houwerzijl, Kommerzijl en Lauwerzijl. Drink tussendoor een kopje thee bij de Theefabriek in Houwerzijl waar ze de meest uitgebreide theekaart ter wereld hebben. Fiets vervolgens langs Molen de Kievit-Grijpskerk en breng een bezoekje aan de koninginnetrap.

Door de bossen bij Vierhouten (42 km)

Wil je er echt even lekker op uit? Kies dan voor deze 42 km lange fietsroute door de bossen bij Vierhouten. Je bent op de e-bike ongeveer 3 uur bezig en je fietst door Vierhouten, Apeldoorn en Hoog Soeren. De fietsroute is zeker tijdens zonsopgang en zonsondergang de moeite waard. Je fietst door de kroondomeinen en de kans is groot dat je wild ziet! Extra bijzonder dus!