Is elektrisch fietsen gezond?

Het is een veel voorkomende vraag waar wij van Stella natuurlijk een passend antwoord op hebben: is elektrisch fietsen gezond? Het antwoord is: fietsen op een elektrische fiets is zeker gezond. Je bent in beweging, zij het met ondersteuning van een lichte motor, maar jouw lichaam is wel degelijk aan het werk. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de ondersteunde motor uit te schakelen, waardoor je op geheel eigen kracht de tocht voortzet.

Lekker in beweging

Nederlanders staan bekend om het gebruik van de fiets. Stella heeft daar ook een groot aandeel in met de steeds populairder wordende elektrische fiets. Het is de ultieme uitkomst voor mensen die graag een extra steuntje in de rug krijgen tijdens het fietsen, maar toch hip en snel voor de dag willen komen. Echter wordt vaak gedacht dat elektrisch fietsen niet gezond is, omdat de fiets een lichte motor bevat. Niets is minder waar, elektrisch fietsen is gezond net als het gebruik van een normale fiets. Want ook tijdens het fietsen op een elektrische fiets trap je mee en verbrand je gegarandeerd calorie├źn. Natuurlijk kan de trapondersteuning ook uitgeschakeld worden waardoor er op eigen kracht getrapt dient te worden.

Service en advies

Wij van Stella helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en voorzien je graag van deskundig advies. Ook betreft het fietsen op een elektrische fiets en de bijkomende voordelen. Je bent op een elektrische fiets in beweging en krijgt enkel lichte ondersteuning, hierdoor is elektrisch fietsen gezond en goed voor de conditie.