Tweedehands elektrische fiets? Koop voordelig een nieuwe outletfiets!

Op zoek naar een tweedehands elektrische fiets? Onze outletfietsen zijn een goed alternatief! Met regelmaat bieden wij in onze outletstores e-bikes aan die nog gloednieuw zijn, maar uit een wat oudere collectie komen óf korte tijd in de showroom hebben gestaan. Elektrische fietsen op voorraad (= snel fietsen!) én super voordelig geprijsd! Bezoek gauw één van onze Mega E-bike Outlets en scoor voordelig een e-bike!

Soorten e-bikes van Stella

Bij Stella kun je terecht voor allerlei soorten e-bikes, zoals fietsen met een comfortabele instap of een sportief frame. Heb je moeite met het houden van evenwicht op de fiets, kun je bij ons terecht voor een elektrische driewieler. En je vindt jouw favoriete e-bike in alle prijsklassen: je kunt een goedkope elektrische fiets kopen - bijvoorbeeld een outletmodel, maar we bieden ook e-bikes aan in het hogere prijssegment. Niet té duur natuurlijk, want bij Stella betaal je sowieso al nooit te veel voor een nieuwe elektrische fiets. Fietsen moet voor iedereen toegankelijk zijn, dát is het allerbelangrijkste!

De nadelen van een tweedehands elektrische fiets

Bij Stella bieden wij de allerbeste e-bikekwaliteit voor de laagste prijs, dus je betaalt nooit teveel. Wil je écht zo min mogelijk uitgeven, kies dan toch liever niet voor een gebruikte e-bike of tweedehands elektrische fiets. De nieuwste e-bikes zijn uitgerust met slimmere software en betere, efficiëntere accu’s dan oude modellen. En je hoeft je geen zorgen te maken over wat de vorige eigenaar ermee gedaan heeft. Bij een tweedehands fiets bestaat het risico dat iemand de accu heeft laten vallen. Er kunnen dan scheurtjes in zitten, waardoor de accu kan gaan lekken en er brand ontstaat. Of misschien stond de e-bike wel uren in de regen, wat negatieve gevolgen heeft voor de levensduur van de accu (én het display). De accu van de e-bike dient in een goede conditie te verkeren. Ook is de kans groot dat je binnen één á twee jaar na aankoop het kostenplaatje alweer oploopt, omdat er onderdelen zoals de accu of motor tegen het einde van hun levensduur aanlopen. 

220823-Tweedehands-Nadelen-Afbeelding-880x920

Actieradius van een tweedehands fietsaccu 

Nog iets waar je op moet letten bij de fietsaccu van een tweedehands e-bike: de accucapaciteit. Een nieuwe fietsaccu gaat zo’n vijf jaar mee, met een volledige actieradius. Hoe meer je vervolgens fietst, hoe meer de accucapaciteit afneemt. Blijkt dat de accu van je tweedehands fiets nog een minimale actieradius heeft? Dan moet je al gauw een nieuwe aanschaffen, een aardige kostenpost.  Stella biedt geen gereviseerde accu's aan, maar laat ze wel repareren in geval van accu-issues. Bijvoorbeeld als er aan laadplugdefect is, of wanneer de LED-lampjes het niet meer doen. Dit gebeurt niet bij Stella, maar bij erkende bedrijven, geselecteerd door de leverancier zelf. Met deze reparatie ‘redt’ Stella wel een aantal accu’s, zo’n veertig procent van de afvoer. Als je je accu toch laat reviseren binnen de garantieperiode, vervalt de garantie. 

220823-Tweedehands-Accu-Afbeelding-880x920

Slijtageonderdelen van de elektrische fiets 

De accu staat met stip op nummer één, maar denk ook aan andere slijtage als je een tweedehands e-bike overweegt. De ketting en tandwielen vervangen is een flinke kostenpost en waarschijnlijk al snel nodig als de fiets al veel kilometers heeft gemaakt. Maar ook remmen moeten goed gecheckt worden. Schaf je bij Stella een nieuwe elektrische fiets aan, is jouw e-bike altijd in topconditie. Elk jaar krijg je een oproep voor een servicecheck in een Stella E-bike Servicecenter, waar je fiets grondig wordt gecontroleerd. Zo weet je zeker dat je veilig op pad kunt.  

220823-Tweedehands-Slijtage-Afbeelding-880x920

De voordelen van een tweedehands e-bike

Je hoeft er geen doekjes omheen te winden: een tweedehands e-bike is goedkoper dan een gloednieuw exemplaar, zoals eerder genoemd. Fietsenmakers bijvoorbeeld krijgen veel inruilfietsen en zetten die zelf vaak te koop. Het mogelijke voordeel bij een fietsenmaker is dat je, ook op een tweedehands model, garantie krijgt. Wat je ongeveer betaalt ligt aan het jaar van oorsprong: hoe ouder, hoe lager de restwaarde.  

Maar het allerbelangrijkste voor de prijs van een tweedehands elektrische fiets is de accu. Een nieuwe accu kost tussen de vierhonderd en zeshonderd euro, en dat is in sommige gevallen meer dan de waarde van de fiets. Betaal je minder voor de e-bike omdat de accu niet oké is, dan moet je een nieuwe aanschaffen. Als de accu wel oké lijkt te zijn, kleven er alsnog risico’s aan, omdat je niet weet wat de vorige eigenaar ermee gedaan heeft.  

220823-Tweedehands-Voordelen-Afbeelding-880x920

Stella E-bike Outlet

Op zoek naar een voordelige elektrische fiets? Breng gauw een bezoekje aan één van onze Stella Outletstores en maak een gratis proefrit, zodat je precies weet welke e-bike bij jou past. Je vindt onze outletwinkels óveral in het land. Je shopt al een e-bike vanaf €999,-!

Header
Zoek een Stella-locatie in de buurt