Online e-bike cursus: Veilig op weg met je elektrische fiets!

Veiligheid is voor jou als e-bikegebruiker erg belangrijk. Daarom promoten wij in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) de eerste Nederlandse Online E-bike Opfriscursus. Tijdens deze cursus kun je jouw kennis over verkeersregels voor fietsers opfrissen, met een extra nadruk op e-bikegebruik. Ook gaat de cursus dieper in op de veiligheid van een e-bike, zowel in het verkeer als in het dagelijks gebruik.

Tips voor veilig fietsen op een e-bike

Kun je nog meer doen? Zeker weten! Als jij van plan een flinke dagtocht te maken op je e-bike, probeer dan zo bewust mogelijk te fietsen. Zo is het belangrijk dat je je snelheid aanpast (vooral bij bochten waar het zicht minder goed is), ver vooruit kijkt, je handen uitsteekt, uit de dode hoek blijft én een helm draagt. Ook kunnen schijfremmen helpen bij de fietsveiligheid, omdat die bij het remmen minder kracht vergen en de remweg korter wordt. Daarnaast het is altijd een goed idee om een serviceafspraak in te plannen bij een Stella-servicecenter, zodat jouw e-bike weer in topconditie is. Jouw veiligheid is voor ons het állerbelangrijkste!

Wees voorbereid op eventuele diefstal 

Veilig fietsen is het allerbelangrijkste, maar zorg ook dat jouw e-bike ‘veilig is’. De afgelopen twee jaar is de e-bikediefstal met maar liefst 74% gestegen. In absolute cijfers zijn dat inmiddels 22.593 aangiften per jaar. Dit blijkt uit een analyse van de aangiftecijfers van de Nationale Politie door de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.). Een manier om jouw e-bike te beveiligen is – naast een goed slot - GPS-protectie. Bij eventuele diefstal wordt jouw fiets door een speciaal securityteam binnen 48 uur opgespoord. Het nieuwe connectiviteitspakket Zorgeloos Fietsen biedt uitkomst, want bij de aanschaf van een nieuwe e-bike krijg je onder meer een ingebouwde GPS-tracker. Dát schrikt fietsendieven pas af.

Volg de Online Opfriscursus

Doe de online opfriscursus en wordt een nog veiligere verkeersdeelnemer!