.

Nieuwe Stella Morena behaalt derde plaats in de verkiezing ‘Bike of the Year by VAB'

De nieuwe Stella Morena Premium is derde geworden in de verkiezing ‘Bike of the Year 2021', georganiseerd door de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. Niet alleen heeft Stella een 'bronzen medaille' in de wacht gesleept, ook riep onlangs de RAI-vakjury de Stella Morena uit tot beste e-bike van 2021 en bekroonde het Algemeen Dagblad dezelfde fiets met de titel ‘Best Getest’. 

Jury-oordeel over de Morena

Het nieuwe model Morena Premium MDB FI, verkrijgbaar in rood én zwart, was één van de genomineerden voor de Bike of the Year-verkiezing in de categorie 'E-bikes met ondersteuning tot en met 25km/u’. Uit maar liefst achtentwintig inzendingen koos een onafhankelijke vakjury voor de Stella Morena. "Een zeer moderne fiets met een opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding, die onder meer wordt geprezen omwille van zijn geruisloze riemaandrijving in combinatie met de automatische naafversnelling", luidde het juryoordeel. 

De Morena is bij alle e-bikeverkiezingen door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering was het gebruiksdoel van de fiets, ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen lette de jury op constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding en de x-factor van de fiets.

Alles wat een fantastische e-bike nodig heeft

Stella Morena: De e-bike waarbij aan alles is gedacht

Deze sportieve e-bike is volledig in eigen huis ontworpen volgens de nieuwste designtaal van Stella met grove lijnen, een robuuste uitstraling en een verfijnde afwerking. Zo is de krachtige Bosch PowerTube-accu volledig geïntegreerd in het frame. Net als het stuur met geïntegreerde bekabeling wat zorgt voor een clean cockpit. De nieuwste generatie Bosch Performance Line CX-motor brengt zijn uitbundige krachten (85 Nm) over via een stijlvolle en onderhoudsvrije Gates CDX beltdrive op het achterwiel.

De volautomatische Enviolo Automatiq-naaf zorgt voor een automatische en traploze passende overbrenging voor ieder moment. De krachtige 400 Watt accu (upgrade tot 625 Watt mogelijk)  staat garant voor een stevige actieradius van 195 km*. Het ingebouwde GPS-systeem maakt navigeren mogelijk en beschermt de e-bike tegen diefstal. De sprekende kleur, het sportieve stuur i.c.m het Kiox-kleurendisplay en de veilige dagrij-verlichting maken het plaatje compleet.

Nieuwe toepassingen:

  • Volledig nieuw en in eigen huis ontworpen Stella Dual-Shock Pro-voorvork voor een comfortabele rijervaring, zelfs op onverharde wegen
  • Clean cockpit door geavanceerde kabelintegratie in het stuur
  • TRP HD-EU817 hydraulische schijfremmen voor een krachtige remervaring, comfortabele bediening met een professionele remgreep
  • Krachtige Bosch Performance Line CX middenmotor (250 Watt) met dynamische 32-bits processor en ondersteuning van 85 Nm
  • Automatisch en traploos schakelen met de Enviolo Automatiq-versnellingsnaaf (geïntegreerd met Bosch)
  • Daytime Running Light voor verhoging van de zichtbaarheid en veiligheid
  • Solid Bright-achterlicht met innovatieve Lightbox Technology voor extra zichtbaarheid
  • Clean design fietsbel

Specificaties Stella Morena Premium MDB FI

MotorBosch Performance Line CX middenmotor (85 Nm)RemmenTRP HD-EU817 hydraulische schijfremmen
SensortypeKrachtsensorWielmaat28 inch
Ondersteuningen4Gewicht29,5 kg incl. accu | 26,5 excl. accu
AccuBosch PowerTube 11 Ah, 400 Wh (upgrade mogelijk)ZadelSelle Royal Essenza
Actieradiustot 195km*KettingkastOpen kettingkast 
AandrijvingRiemaandrijving, Belt drive Gates CDX™BandenSchwalbe Energizer Plus, 50 mm, anti-lek, e-bikebanden
VersnellingenEnviolo Trekking AutomatischVoorvork Dubbele voorvork vering, Stella Trekking met kabelintegratie (eigen ontwikkeling)
Framehoogte48, 53 en 57 cmSlot AXA Block XXL
Max. snelheid25 km/hDisplayBosch Kiox, middendisplay in kleur, afneembaar
VerlichtingDaytime Running Light (Spanninga) + Stella voor-
en achterlicht (in huis ontwikkeld)
  

Blijf als eerste op de hoogte van de Morena!

* Bron: Bosch E-bike Actieradius Calculator:www.bosch-ebike.com/nl/service/actieradius-calculator/