Vier keer Beste Koop: AD Fietstest bekroont Stella-e-bikes met prestigieuze titel

E-bikespecialist Stella Fietsen boekt opnieuw winst tijdens de jaarlijkse fietstest van het Algemeen Dagblad: vier e-bikes winnen de prestigieuze titel Beste Koop. Het gaat om de Morena Premium, Livorno Premium, Citta Superior MDS en Vicenza Superior, alle vier in verschillende categorieën getest.  

Elk jaar test Algemeen Dagblad de beste fietsen die verkocht worden op de Nederlandse markt en bestempelt die onder meer met het predicaat ‘Beste Koop’ per categorie. Dit jaar behaalde Stella vierdubbel succes in de categorieën 'stadsfiets' en 'woon-werkverkeer'. Zo scoorde de Morena Premium MDB FI, vorig jaar nog 'E-bike van het Jaar', punten met 'de krachtigste Bosch-motor'. "Een prachtige fiets om zeer vlot mee op te trekken", luidt het oordeel van de jury. Ook de Livorno Premium MDB FI kwam goed uit de verf: "Ruime instap, makkelijk uitneembare accu én een comfortabel stuur." De gloednieuwe elektrische vouwfiets Citta wordt geroemd om de prettige instap, het frisse design en soepele ondersteuning. 

Ontstaan van klantbehoeften

“Stella streeft naar de beste e-bike voor de beste prijs", vertelt Johan Makaske, woordvoerder bij Stella. “Dat drie e-bikemodellen zijn bekroond tot 'Beste Koop' bewijst dat het ons lukt om onderscheidend te zijn in de markt met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Op basis van recente ontwikkelingen én ontzettend waardevolle klantenfeedback zijn wij heel erg trots op dit resultaat: vier e-bikes in verschillende klassen die het meest gewaardeerd worden door het grote publiek."

Al twee keer prijs in 2022

Niet alleen heeft Stella de titel Best Koop in de wacht gesleept, ook nomineerde de RAI-vakjury de gloednieuwe Tierra Pro tot beste e-bike van 2022 en won de e-bikegigant brons met de befaamde Vlaamse VAB-awards. Daarnaast is de e-bikespecialist de afgelopen jaren meerdere keren onderscheiden in diverse categorieën. Zo is de Stella Dolce Comfort FDST door het AD Schoolfietsen Testpanel beoordeeld met een 8,3 en kreeg de Stella Livorno Superior FDST het predicaat Best Reviewed op Kieskeurig.nl.  

AD Fietstest

De AD Fietstest.nl is een jaarlijkse, onafhankelijke fietstest vóór en dóór consumenten, met meer dan 1500 testpanelleden. Sinds 2017 gebeurt dit in samenwerking met het Algemeen Dagblad (DPG Media). Fietstest.nl is daarmee uitgegroeid tot dè autoriteit op het gebied van het fiets aankoopadvies in Nederland. In deze consumententest worden diverse fietsmodellen getest op aspecten als rijeigenschappen, comfort, prijs-kwaliteitsverhouding, motor en display.