Stella ontwerpt drie kunstwerken voor Nunspeetse rotonde

E-bikespecialist Stella heeft op de rotonde van de Eperweg met de Oostelijke rondweg drie enorme kunstwerken in de vorm van fietsen geplaatst. Het e-bikemerk wil hiermee Nunspeet als fietsdorp op de kaart zetten.

Groot e-bikemerk gevestigd in Nunspeet

‘Wij zijn trots dat wij als Stella ons in Nunspeet hebben mogen vestigen. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste e-bikemerken van Europa, maar onze roots liggen natuurlijk in Nunspeet. Om te laten zien hoe trots wij hierop zijn en om Nunspeet als fietsdorp op de kaart te zetten, wilden we iets opvallends en unieks bedenken’, vertelt Johan Makaske, woordvoerder Stella.

Echte eyecatchers

Jaap Timmer, werkzaam bij Stella, is de designer van de enorme fietsen. ‘’Het was een mooie uitdaging om de kunstwerken te ontwerpen. Door de combinatie van het materiaal en de kleur zijn de ‘e-bikes’ echte eyecatchers geworden! Een fris uiterlijk dat past bij Stella. De fietsen zijn gemaakt van cortenstaal en staan op een sokkel van beton. Wij hebben specifiek voor deze roestkleur gekozen zodat de kunstwerken één worden met de omgeving en er een evenwichtig beeld ontstaat. Ook is er aansluiting gezocht bij de ‘kippen’ op de nabijgelegen rotonde’’, aldus Timmer. Stella sponsort de hele rotonde en onderhoudt deze ook. Het groen is geplaatst door de gemeente in nauwe samenspraak met de designer. 

Stella richt haar pijlen zeker niet alleen op Nunspeet. Met inmiddels meer dan 20 E-bike Testcenters in Nederland en Duitsland timmert Stella aan de weg om het grootste e-bikemerk van Europa te worden.