Stella lanceert gloednieuw Eleon Colour-display voor de e-bike

E-bikefabrikant Stella Fietsen breidt de Eleon-collectie uit met een gloednieuw kleurendisplay, de Stella Eleon Colour. Een trend in de markt die op smaakvolle wijze is geïntegreerd in de line-up van fietscomponenten, met als resultaat een middendisplay verrijkt met hoge resolutie en vernieuwde functionaliteiten voor ultiem gebruiksgemak. 

De Stella Eleon Colour, opvolger van de Stella Eleon Can, bestaat uit een bedieningspaneel dat de ondersteuning en de acculading aangeeft, plus een groot digitaal middendisplay voor een duidelijker overzicht. 

Reden voor vernieuwing is de vraag naar gebruiksgemak vanuit de markt. "Een belangrijk onderdeel in het gebruik is het elektrisch systeem, oftewel de E-kit", legt productontwerper Daniël Daudey uit. "Dit maakt de fiets elektrisch en het gebruik hiervan is dus erg belangrijk. We hebben daarom onderzocht wat we kunnen verbeteren aan het bestaande display en het bedieningspaneel. Mensen blijken moeite te hebben met de leesbaarheid van het scherm en het indrukken van de knoppen - vooral met handschoenen aan." Naast het gebruikersonderzoek is ook gekeken naar huidige trends én wat er momenteel verkrijgbaar is op de markt. "Het blijkt dat het kunnen personaliseren van een gebruiksinterface steeds meer trending is. In het interface-design wilden we daarom iets ontwerpen wat de gebruiker aan kan passen naar eigen wens."

Verbeteringen nieuw ontwerp kleurendisplay

Voor het ontwerp van het nieuwe display ging een ontwikkelteam van Stella terug naar de tekentafel. Een nieuw ontwerp werd geschetst, met als solide verbetering een vernieuwd display. "We hebben gekozen voor een kleurenscherm met hoog contrast, wat betekent dat letters en cijfers makkelijker leesbaar zijn", zegt Daudey. "Een andere verbetering zit in de personalisatie. Je kunt nu tussen een aantal verschillende beginschermen wisselen, zodat je altijd de informatie ziet waar jij behoefte aan hebt." Ook de knoppen op het bedieningspaneel zijn aangepakt, een puntje van kritiek vanuit het consumentenpanel. "De knoppen zijn veel groter en daardoor gemakkelijker in te drukken. Je hoort nu ook een duidelijke klik. Het gebruiksgemak met handschoenen aan, en voor mensen met verminderde kracht, is daardoor extreem toegenomen." Slimme features zijn volgens Daudey de verschillende begingschermen. "Of je nou de accustatus groot in beeld wilt zien, of hoeveel ondersteuning je krijgt; het is allemaal mogelijk in het vernieuwde scherm."

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Door trouw te blijven aan waardevolle klantenfeedback en vervolgens dergelijke ideeën breed uit te rollen, is het nieuwe kleurendisplay gemaakt om de test des tijds te doorstaan. Daudey: "Het kleurendisplay is het resultaat van onderzoek naar wat onze gebruikers willen, en een productontwerp dat deze klantwensen vertaalt naar een ontwerp. Met als resultaat een kwalitatief sterk component in de Stella-line-up voor een zeer goede prijs."

De Stella Eleon Colour is nu exclusief beschikbaar voor de Vicenza Superior FDST (voorwielmotor) en zal in de toekomst op meer voorwielmotoren van Stella verschijnen.