Stella introduceert nieuw topmodel in Vicenza-familie 

Stella Fietsen zorgt voor uitbreiding in de Vicenza-familie met de lancering van het gloednieuwe Pro-model: een sportieve e-bike vol technisch vernuft en strakke lijnen. De elektrische fiets is het luxere broertje van de onlangs geïntroduceerde Vicenza Premium.

De Vicenza Pro MDS FI, zoals de e-bike voluit heet, is ontwikkeld vanuit de bevindingen van een uitgebreid onderzoek onder de Stella-community. Op basis van deze feedback en recente ontwikkelingen in e-bikeland is de Vicenza tot stand gekomen. “Wij zijn erg trots op het resultaat”, vertelt Johan Makaske, woordvoerder bij Stella. “Een énorm veelzijdige e-bike die volledig ontworpen is volgens de nieuwe designtaal van Stella. Een combinatie van puur fietsplezier en toonaangevende technologie.”

Zelfde karakter, nieuwe technologieën 

Volgens Makaske is bij de uitbreiding van de Vicenza-familie meteen voor een nieuwe verschijningsvorm gekozen. "De dubbele buis in het frame is altijd al een stijlkenmerk geweest, maar nieuw is de volledig geïntegreerde accu in het frame, die via de zijkant uitneembaar is." Daarnaast heeft deze e-bike een AVS-drager voor fietsaccessoires en een Shimano E6100-middenmotor met ruim voldoende kracht voor een dynamische rijervaring. En dat komt goed uit, want met een actieradius tot 230 kilometer kan de Vicenza Pro z'n baasje ver weg brengen.

Voor het ultieme comfort

Verder is tijdens de ontwikkeling van deze e-bike bewust gekozen voor een fonkelnieuwe Shimano Nexus Inter-5E-versnellingsnaaf, die speciaal voor de e-bike is ontworpen. “De synergie van dit component brengt de rijdynamiek naar een geheel nieuw niveau”, zegt Makaske. “In combinatie met de verende zadelpen en makkelijke instap ervaar je hét ultieme comfort in de stad en daarbuiten.” 

Tevens is de versnellingsnaaf één van de grote verschillen met de pas gelanceerde Vicenza Premium. Makaske: "Ons Premium-model is voorzien van een derailleurversnelling met tien versnellingen, ideaal voor een fietsvakantie in de bergen. De Pro is het wat luxere en net iets duurdere broertje met dus een naafversnelling, maar ook met een onderhoudsvrije riemaandrijving en een krachtpatser van een motor."

Vicenza in Peacock Blue Gloss

De Vicenza is beschikbaar in de kleur Peacock Blue Gloss en heeft een standaard accu van 11,6Ah. Accu-upgrades zijn mogelijk, met uiteindelijk een actieradius van 230 kilometer. Het nieuwe model is sinds deze maand officieel in productie en kan tijdens een vrijblijvende proefrit getest worden in één van de Stella-filialen. De adviesprijs van de Pro is €3.499,-.