Stella Fietsen wint AD Fietstest 2020 en is relevanter dan ooit

Na winst in 2018 en een nominatie in 2019, wint een Stella e-bike de AD fietstest van 2020. Met het nieuwe oranje model Morena Premium MDBD in de categorie Elektrisch Sportief Woon-Werkverkeer (vanaf €2750), wist Stella het panel voor zich te winnen. “Geweldige en robuuste e-bike. Veel comfort voor ‘weinig geld’” luidt het eindoordeel. De Stella Morena is speciaal ontworpen voor de mobiliteit van een brede doelgroep, iets wat vandaag de dag relevanter is dan ooit, bleek ook uit het recente COVID/e-bike onderzoek. Tevens is deze nieuwe Morena genomineerd voor de E-bike van het Jaar 2020 verkiezing van de RAI Vereniging.

Stella Morena Premium MDBD

De Stella Morena Premium MDBD is volgens het panel van de AD Fietstest zeer geschikt voor woon- werkverkeer, maar van lange toertochten is deze e-bike ook niet vies. De sterke motor is perfect om lange afstanden te fietsen. De lichte en stille drive unit Performance Cruise geeft deze e-bike een natuurlijk rijgevoel, ook in bergachtig gebied. Stella hield bij het ontwikkelen van de sportieve allround Morena rekening met het steeds intensievere gebruik van e-bikes. Gert Polinder, manager R&D: “Van onze klanten hebben we geleerd dat E-bikes steeds intensiever worden gebruikt door een bredere doelgroep. Met deze uitgangspunten zijn we de ontwikkeling van dit model gestart. Dat is ook vandaag nog zeer relevant zoals we hebben gezien in het recente COVID/e-bike onderzoek. Door de juiste balans van innovatie, design, functionaliteit en veiligheid is een fietstocht op de Stella Morena echt genieten. Alle componenten zijn gekozen vanuit zware kwaliteitseisen waardoor de gebruiker nooit stil komt te staan. De Bosch Powerpack accu is semi-geïntegreerd in het frame en hierdoor eenvoudig uitneembaar. Naast dat de accu  dus nauwelijks opvalt, heeft dit ook een positief effect op het rijgedrag. De hoogwaardige en duurzame accu biedt naast de compacte afmetingen en een laag gewicht, de hoogste energiedichtheid”.

AD Fietstest

De AD Fietstest.nl is een jaarlijkse, onafhankelijke fietstest vóór en dóór consumenten, met meer dan 1500 testpanelleden. Sinds 2017 gebeurt dit in samenwerking met het Algemeen Dagblad (DPG Media). Fietstest.nl is daarmee uitgegroeid tot dè autoriteit op het gebied van het fiets aankoopadvies in Nederland. In deze consumententest worden diverse fietsmodellen getest op aspecten als rijeigenschappen, comfort, prijskwaliteitsverhouding, motor en display.

De AD Fietstest van 2020 heeft als thema woon-werkverkeer. Met een gemiddelde afstand van 15 tot 30 kilometer voor woon- werkverkeer, is de e-bike het ideale alternatief voor overvolle treinen en (snel)wegen die vast staan door de files. Dit dankzij de nieuwe bijtellingsregeling die op 1 januari 2020 is ingegaan.