Stella Fietsen opent in maand tijd vijf nieuwe filialen 

Een flinke uitbreiding bij Stella Fietsen, want de e-bikespecialist met expansie in België en Duitsland heeft in een maand tijd vijf nieuwe filialen geopend. Ook is het bestaande E-bike Servicecenter in Alkmaar een ophaallocatie voor Stella-e-bikes geworden, de tweede in het land.

Begin april openden drie zogenoemde E-bike Servicecenters de deuren, in respectievelijk Groningen, Leiden en Amsterdam. In zo’n servicecenter kun je als Stella-bezitter op afspraak langskomen voor een onderhoudsbeurt aan je e-bike en wordt op vakkundige wijze service verleend door middel van reparaties en de montage van accessoires. Daarnaast is er een ruim assortiment aan fietsonderdelen, onderhoudsmiddelen en accessoires. “We zijn trots op al deze stand alone-werkplaatsen in Nederland zónder showroom”, vertelt Rob Zonneveld, international retailmanager bij Stella. “Dat betekent dat klanten onder het genot van een kop koffie optimale service kunnen verwachten en dat de focus écht ligt op het stukje dienstverlening en advies.” 

Uitbreiding in Amsterdam en Emmen 

Ook zijn er twee E-bike Testcenters bijgekomen, in Amsterdam en in Emmen, waar je terecht kunt voor de nieuwste e-bikes en accessoires en het maken van een proefrit. “Emmen betreft een verhuizing, wat noodzakelijk was”, geeft Zonneveld aan. “We zochten naar een groter pand dat past binnen ons concept, met een flinke showroom voor onze groeiende collectie e-bikes en accessoires en meer ruimte voor service en onderhoud. Ook heeft de nieuwe locatie een mooiere uitstraling.” De nieuwe locatie in Amsterdam is gevestigd in het pand waar voorheen alleen MUTO werd verkocht, een elektrische fiets voor de stedelijke forens. “MUTO Bike is sinds kort officieel onderdeel van Stella, vandaar dat de MUTO-winkel een zogenoemde Stella-store is geworden. Naast e-bikes van Stella staan hier ook MUTO’s waarop je een proefrit kunt maken. Het is hét ideale vervoersmiddel voor iedereen die in of rondom de grote stad woont en werkt.” 

Verder is, naast de bestaande ophaallocatie bij de E-bikefabriek in Nunspeet, nu ook het E-bike Servicecenter in Alkmaar voorzien van een ophaalservice. Klanten kunnen hier hun bestelde e-bike, nadat die naar wens is afgesteld, meteen meenemen. Je vindt de ophaallocatie aan de Diamantweg 11c. 

E-bike onmisbaar vervoersmiddel 

Het fietsgebruik in Nederland blijft jaarlijks toenemen en ook de e-bike is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Volgens Zonneveld is uitbreiding van E-bike Test- en Servicecenters daarom hard nodig. “E-bikes worden steeds vaker gebruikt in de stad, op weg naar het werk of voor een ontspannen fietstocht door de natuur. Zeker tijdens de coronacrisis blijkt de e-bike voor veel mensen een onmisbaar vervoersmiddel te zijn. Daarom is landelijk dekking voor Stella erg belangrijk; zorgen dat klanten niet ver hoeven te reizen voor een proefrit of onderhoudsbeurt. We willen er voor iedereen zijn.”