Oprichter Stella Fietsen finalist ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year’

De finalisten voor de titel EY Entrepreneur Of The Year 2019 zijn bekend. Eén van de finalisten is Daan van Renselaar van Stella Fietsen. Tijdens de grote finale op 2 oktober wordt de winnaar van deze prestigieuze prijs bekendgemaakt.

Tijdens de jurydag op 4 september presenteerden de genomineerde ondernemers zichzelf aan een onafhankelijke jury. Er zijn twee categorieën, en dus twee titels te vergeven. Daan van Renselaar, oprichter van het Nunspeetse bedrijf Stella Fietsen, is finalist in de categorie ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year’. Deze award gaat naar een snelgroeiende en innovatieve ondernemer waarvan de onderneming maximaal tien jaar bestaat.

Nunspeetse ondernemer

Daan van Renselaar is een jonge, enthousiaste ondernemer die op 22-jarige leeftijd begon met het verkopen van e-bikes. De e-bike had toen nog een stoffig imago, maar Daan wilde dit graag veranderen. Hij begon klein vanuit de schuur van zijn ouders in Nunspeet, maar toen hier al snel 25 man aan personeel rondliep, werd het tijd voor een eigen bedrijfspand. Inmiddels is Stella, krap 10 jaar later, de Nederlandse marktleider in e-bikes en Europa lonkt.

Ambitie

Over 15 jaar Europees marktleider zijn in e-bikes. Dat is de ambitie. Op dit moment breidt Stella uit naar Duitsland, België en Denemarken. Bij Stella waait er al 8 jaar een start-upwind die een goede werksfeer met zich meebrengt. En daar is hij zuinig op.

Finale

Tijdens de finale op woensdag 2 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.