Nieuwe Stella Morena op verkiezing E-bike van het Jaar 2020

Vanochtend vond de Fiets van het Jaar Verkiezing 2020 plaats. Van de 55 inschrijvingen was de Stella Morena één van de vier genomineerden voor de eindselectie voor de categorie E-bike van het Jaar. Op de E-bike Xperience maakte de RAI Vereniging bekend dat de Morena helaas niet heeft gewonnen, maar desondanks is Stella vereerd met de nominatie voor de nieuwste generatie e-bike.

Sportieve allround e-bike

De Stella Morena behoort tot de vier beste nieuwe e-bikes van Nederland, omdat de fiets goed aansluit op de behoeften van de sportieve fietser. “De Morena is een sportieve allround e-bike, waarbij de focus ligt op de balans tussen innovatie, design, functionaliteit en veiligheid”, vertelt Niels Boxem, woordvoerder van Stella. “Voor het ontwikkelen van de Morena hebben wij goed naar de wensen van de klanten geluisterd. Zo kwamen wij erachter dat e-bikes steeds intensiever gebruikt worden. De functionaliteiten van de Morena sluiten perfect aan bij het gebruiksdoel van de e-bike.”

Verkiezing Fiets van het Jaar

De RAI Vereniging organiseerde voor de 33ste keer de verkiezing van de Fiets van het Jaar en dit is het tiende jaar dat ook de categorie “e-bike” aan bod kwam. De jury is een onafhankelijke en deskundige partij die de fietsen uiteraard in de praktijk test. Naast deze test let de jury onder andere op de vormgeving en styling, veiligheid, rijgedrag en comfort, oorspronkelijkheid en innovatie, gebruikte materialen, prijskwaliteitsverhouding en x-factor van de e-bike. De belangrijkste factor volgens de jury is dat de e-bike geschikt moet zijn voor de uiteindelijke gebruikersdoelgroep. “De Morena blonk uit op dit laatste punt en verdiende daarom een plaats in de top vier e-bikes van dit jaar”, aldus Boxem. De Stella Morena is vanaf mei te testen en te koop in alle Stella Testcenters.