Nieuwe Stella Morena genomineerd voor E-bike van het Jaar 2020

De genomineerden voor de Fiets van het Jaar Verkiezing 2020 zijn bekend. Afgelopen dagen heeft de jury tijdens drie testdagen alle 55 inzendingen uitvoerig aan de tand gevoeld. De nieuwe Stella Morena is één van de vier genomineerden in de categorie E-bike van het Jaar.

Stella Morena: nieuwe generatie e-bikes

De Stella Morena is speciaal ontwikkeld voor de sportieve fietser en ontstaan vanuit wensen en behoeften van onze klanten. Niels Boxem, woordvoerder Stella, vertelt: “We zien in de markt dat het fietsgebruik veranderd is. Fietsers stellen niet alleen steeds hogere eisen aan een e-bike, de e-bike wordt ook intensiever gebruikt. Op basis van deze recente ontwikkelingen en de informatie van onze klanten, zijn wij trots op het resultaat: de Stella Morena. Een sportieve allround e-bike met een juiste balans tussen innovatie, design, functionaliteit en veiligheid.”

Jury

De RAI Vereniging heeft voor 2020 de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 33ste keer georganiseerd, de E-bike van het Jaar voor de 10de keer.

De fietsen worden door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de e-bike, ofwel de mate van geschiktheid van de e-bike voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding en de x-factor van de e-bike.

De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen waaronder een fietsonderzoeker, redactie Fiets, Fietsactief, ANWB Media, Tweewieler, NieuwsFiets.nu, Bike Europe en Bike MOTION. De jury voor de sportieve merken is aangevuld met bezoekers van Bike MOTION en lezers van Fiets.

De genomineerden maken kans om op 28 februari aanstaande uitgeroepen te worden tot Winnaar van het Jaar 2020.