Muto genomineerd voor Fiets Innovatie Award

De kanshebbers op de Fiets Awards 2021 in de diverse fietsverkiezingen zijn bekend gemaakt door de RAI Vereniging. Muto, het dochtermerk van e-bikespecialist Stella Fietsen, is genomineerd voor een Fiets Innovatie Award. 

Begin vorig jaar lanceerde Stella een nieuw merk om een oplossing te bieden voor het dichtlopen van steden, zodat je makkelijk, snel en veilig van a naar b kunt. Zo ontstond Muto, een stadsfiets die je door middel van verschillende klikaccessoires binnen enkele seconden samenstelt en aanpast. “We zijn ontzettend trots op deze nominatie”, vertelt productmanager Almert Polinder. “Met Muto hopen we een verandering teweeg te brengen in de wereld van mobiliteit, dankzij hedendaags technisch vernuft. Denk hierbij aan een gelijmd frame, een riemaandrijving en geïntegreerde fietsverlichting. De e-bike is onderhoudsarm, hufterproof - je accu haal je er met één klik af - én een lust voor het oog dankzij het innovatieve, unisex design.”

Eindoordeel van de jury

Voor de beoordeling van de inzendingen kijkt de jury naar innovatie. Zij richt zich daarbij op totaal nieuwe producten, vernieuwde producten, nieuwe werkingen of effecten en een combinatie van producten die tot een nieuw resultaat leiden. Uiteindelijk zijn er zes fietsen genomineerd, waaronder dus de Muto als potentiële innovatieve kanshebber. De jury bestaat uit deskundige en onafhankelijke experts van de redactie Tweewieler, NieuwsFiets, ANWB Media en RAI Vereniging.

Feestelijke uitreiking

De genomineerden maken kans om op 10 maart aanstaande uitgeroepen te worden tot Winnaar van het Jaar 2021. De uitreiking van de Fiets Awards 2021 vindt plaats tijdens een online event.