210915-ZorgeloosFietsen-Nieuwsbericht-1ekolom-2320x1000

Minder zorgen over fietsendiefstal: Stella lanceert ‘slimme e-bike’ met terugvindgarantie

E-bikes zijn steeds gewilder bij fietsendieven. Tijd voor een plan van aanpak, vindt Stella Fietsen, daarom komt de e-bikespecialist met een compleet Zorgeloos Fietsen-pakket inclusief diefstalbestendige fiets en verzekering. “We kunnen niet voorkomen dat je fiets wordt gestolen, maar we kunnen het dieven wel verdraaid lastig maken”, aldus Stella-woordvoerder Johan Makaske.

In 2021 werd landelijk al bijna tienduizend keer aangifte gedaan van gestolen elektrische fietsen, blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.). “Voor ons dé aanleiding om ‘connected bike’ te ontwikkelen, een normale e-bike voorzien van track & trace”, zegt Makaske. “Mocht je elektrische fiets worden gestolen, achterhaalt een speciaal team van getrainde bike hunters waar hij is. Lukt dat echt niet, mag de klant een andere e-bike uitzoeken van de verzekering.” Toch hoopt Stella met deze nieuwe ontwikkeling fietsendieven op een flinke afstand te houden. “Op de connected e-bikes komt een speciaal GPS-embleem, dat daders afschrikt. We kunnen niet garanderen dat je e-bike nooit gejat wordt, maar we maken het dieven wel erg lastig. En het feit dat er meteen een opsporingsteam in actie komt, maakt dat je zorgeloos kunt genieten.”

‘Uniek in de markt’

Deze zogenoemde GPS-protectie maakt deel uit van Zorgeloos Fietsen, een pakket van Stella inclusief ‘slimme e-bike’, die dankzij ingebouwde elektronica in contact staat met de fietser. “Via een app, genaamd Ella Assistant, check je het aantal gereden kilometers, de gereden routes en de status van de e-bike. Ook zie je hoeveel CO2 je uitspaart.” Verder omvat het pakket pechhulp, een uitgebreide diefstal- en schadeverzekering en vijf jaar garantie op je e-bike. “Zelfs op je accu”, meent Makaske. “Deze garantie in combinatie met de rest maakt Zorgeloos Fietsen een uniek pakket in de markt. We durven zelfs te beweren dat we de goedkoopste zijn, kijkend naar onze concurrenten. Dankzij de ingebouwde GPS-protection is de maandpremie laag en die blijft bij ons ook altijd hetzelfde.”

Weg met de stationsfiets

Stella wil zich de komende tijd met Zorgeloos Fietsen flink richten op nieuwe klanten. “De e-bike wordt steeds populairder als vervoersmiddel. Ook door corona, want mensen gebruiken de fiets nu vaker voor recreatieve uitjes en woon-werkverkeer.” Met de antidiefstalfiets hoopt Stella meer mensen te overtuigen de auto te laten staan. “Hoeven ze niet langer op een oude stationsfiets rond te rijden om dieven op afstand te houden”, besluit Makaske.