Genomineerde Livorno Premium MDB FI nét geen Bike of the Year 2022: ‘Maar wat zijn we trots’

De genomineerde Livorno Premium MDB FI heeft de derde plaats behaald in de verkiezing ‘Bike of the Year by VAB', in de categorie 'E-bikes met ondersteuning tot en met 25km/u’. Van de negentien inschrijvingen was de e-bike één van de genomineerden voor de eindselectie van de e-bikeverkiezing. “En dan derde worden, dat is voor ons al winst”, aldus Johan Makaske, woordvoerder bij Stella.

De Belgische mobiliteitsorganisatie VAB bekroonde tijdens de Bike of the Year 2022-verkiezing de Livorno Premium MDB FI als winnaar van de ‘bronzen medaille’. "De efficiënte vering, de comfortabele zithouding en de vlotte verstelbaarheid van zadel en stuur gaven de totaalscore van de Stella Livorno Premium MDB FI een extra duw in de rug", luidt het juryoordeel.

Een mooie prestatie, meent Makaske. “De Stella Livorno behoort toch tot de beste nieuwe e-bikes van België”, zegt Makaske. “Voor het ontwikkelen van deze e-bike hebben wij goed naar de wensen van de klanten geluisterd. Wij trots op het resultaat: een sportieve allround e-bike met grove lijnen, een robuuste uitstraling en een verfijnde afwerking. Vooral uniek is de ‘clean cockpit’ door geavanceerde kabelintegratie in het stuur de krachtige Bosch Performance Line Cruise-middenmotor voor nog meer rijplezier!”

Al twee keer prijs in 2021

Niet alleen heeft Stella de titel Bike of the Year 2022 in de wacht gesleept, ook bekroonde het Duitse Elektrorad onlangs de gloednieuwe Tierra Pro met het predikaat ‘zeer goed’. Daarnaast is de e-bikespecialist de afgelopen jaren meerdere keren onderscheiden in diverse categorieën. Zo is de Stella Morena Premium vorig jaar uitgeroepen tot beste e-bike van het jaar door de RAI-vakjury en kreeg de Stella Livorno Superior FDST het label Best Reviewed op Kieskeurig.nl.

Bike of the Year 

Dit is de achtste editie van deze verkiezing waarin de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB op zoek is gegaan naar de e-bike en speed-pedelec van het jaar. Tijdens de wintermaanden zijn de in totaal vierentwintig deelnemende fietsen uitgebreid getest door een professionele jury uit de wielerbranche. Zowel op technische aspecten als op de weg werden de e-bikes op alle mogelijke categorieën beoordeeld.