E-bikefabrikant Stella kiest voor dealerschap in Duitsland

Het merk Stella gaat haar e-bikes onderbrengen bij het grote dealerbedrijf Arends E-bikes. Het is een opmerkelijke aanpak die haaks staat op hoe de e-bikeproducent in Nederland, België en voorheen in Duitsland opereerde. Maar het is nodig zegt woordvoerder Johan Makaske. ‘De afgelopen jaren zijn we in Duitsland gestaag gegroeid. Maar om de groei een krachtige impuls te geven, vraagt de Duitse markt om een andere aanpak dan we gewend zijn. We schuwen dan ook niet om een pad te bewandelen dat sinds de oprichting van Stella ondenkbaar is; samenwerken met een dealernetwerk en het loslaten van de direct-to-consumer-aanpak waarin de hele keten wordt beheerd. 

Stella e-bikes binnenkort bij 25 verkooppunten beschikbaar

Door deze nieuwe marktbenadering wordt het aantal verkoop- en servicepunten voor Stella e-bikes uitgebreid naar 25 in Duitsland. Maar ook in Slovenië en Oostenrijk zijn de Nederlandse e-bikes binnen afzienbare tijd beschikbaar.

Voor bestaande Stella-klanten in Duitsland verandert er niets

De bestaande Stella-klanten zullen van de overgang weinig merken. De service en garantie blijft zoals ze deze mogen verwachten. De klanten zijn persoonlijk op de hoogte gesteld van de wijziging.