Daan van Renselaar, Stella Fietsen, genomineerd voor ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year’

De genomineerden voor de EY Entrepreneur Of The Year verkiezing zijn bekendgemaakt. Hier zit ook een Nunspeetse ondernemer bij, Daan van Renselaar van Stella Fietsen.

De 4 genomineerden voor de titel EY Entrepreneur Of The Year 2019 zijn bekend. Atilay Uslu (Corendon), John Celie (Groenland), Siert Wijnia (Ultimaker) en Jeroen van Glabbeek (CM.com) maken kans om ondernemer van het jaar te worden. Daarnaast zijn 12 ondernemers voor de ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year’-award genomineerd. Deze award gaat naar een veelbelovende snelgroeiende en innovatieve ondernemer met een bedrijf dat minder dan tien jaar bestaat. Daan van Renselaar, oprichter van het Nunspeetse bedrijf Stella Fietsen, is in de race voor de titel.

Ondernemers op een voetstuk zetten

Het EY Entrepreneur Of The Year programma wordt door EY wereldwijd in ruim zestig landen georganiseerd en in Nederland al sinds 1995. Dit programma is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen.

Nunspeets ondernemer

Daan van Renselaar is een jonge, enthousiaste ondernemer die op 22-jarige leeftijd begon met het verkopen van e-bikes. De e-bike had toen nog een stoffig imago, maar Daan wilde dit graag veranderen. Hij begon klein vanuit de schuur van zijn ouders in Nunspeet, maar toen hier al snel 25 man aan personeel rondliep, werd het tijd voor een eigen bedrijfspand. Inmiddels is Stella, krap 10 jaar later, de Nederlandse marktleider in e-bikes en Europa lonkt.

Ambitie

Over 15 jaar Europees marktleider zijn in e-bikes. Dat is de ambitie. Op dit moment breidt Stella uit naar Duitsland, België en Denemarken. Bij Stella waait er al 8 jaar een startupwind die een goede werksfeer met zich meebrengt. En daar is hij zuinig op.

Verkiezing

De in totaal 16 genomineerde ondernemers presenteren zich op 4 september aan een onafhankelijke jury. Deze jury kiest de finalisten uit. Op 2 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.