Waar let je op als je een elektrische mamafiets of moederfiets koopt?

Met de kinderen een stukje fietsen? Of breng je ze elke ochtend naar school? Dan is een elektrische mamafiets dé oplossing, want zo’n ‘supermoederfiets’  is ontworpen met het oog op comfort en veiligheid voor zowel moeder/vader als voor de kinderen. Wij geven een handvol tips waarop je moet letten bij de aanschaf van een moederfiets.

Moeiteloos twee kinderen vervoeren? Geen probleem, de elektrische moederfiets biedt namelijk de lusten van het fietsen zónder de lasten. De trapondersteuning zorgt ervoor dat je zonder enige moeite jezelf en je kinderen door weer en wind op de plaats van bestemming krijgt. De mama-e-bikes van Stella maken het mama’s -en papa’s- gemakkelijker bij de dagelijkse bezigheden, want als ouders heb je het al druk genoeg. Boodschappen doen, kinderen naar school brengen of gewoon een fietstocht maken: met de e-bike is het allemaal een fluitje van een cent!

Waar moet je op letten bij het kopen van een mama-e-bike?

Toe aan een elektrische mamafiets? Goed plan als je kinderen hebt, want je bent binnen no-time op de plek van bestemming – en zónder krachtinspanning. Bij het kiezen van een elektrische moederfiets is het erg belangrijk dat je aandacht aan punten zoals veiligheid en wegligging besteedt. Een aantal belangrijke opties die zeker op een moederfiets zouden moeten zitten:

1.       Dubbele standaard

Dagelijks neem jij je dierbaarste bezit mee op de mamafiets. Dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren, want veiligheid gaat boven alles. De mamafietsen van Stella zijn voorzien van een stevige tweepootstandaard voor extra stabiliteit. Zeker als je een kinderzitje (met kind!) voorop hebt, dan valt je fiets geheid om met alleen een zijstandaard. Een dubbele standaard is steviger en houdt de e-bike in bedwang!

2.       Stuurvergrendeling

Stuurblokkering zorgt ervoor dat de fiets altijd stabiel staat en dat je stuur niet zomaar omklapt. Zeker wanneer je kind voorop zit in een kinderzitje.

3.       Ruimte tussen het stuur en het zadel

De elektrische mamafietsen van Stella hebben allemaal een lage en ruime instap met voldoende ruimte voor een kinderzitje. Ook de ruimte tussen het stuur en het zadel is fors, zodat je niet omvalt als je opstapt. Mocht je (hoog)zwanger zijn is die ruimte natuurlijk ook ideaal om een beetje comfortabel te zitten.

4.       Veel versnellingen

Als je zwaarbeladen gaat fietsen is het belangrijk dat je veel versnellingen hebt. Zo heb je zonder moeite in elke situatie het juiste verzet.

5.       Krachtige motor

Met een krachtige voorwiel- of middenmotor hoef je op de elektrische mamafiets niet zoveel kracht te zetten. Wel zo fijn als je moet trappen voor drie!

6.       Stevig transportrek

Altijd fijn: een mamafiets met een stevig transportrek, zodat je mee kunt sjouwen wat je maar wilt. Kinderzitje, krat, de keuze is aan jou. En zelfs met een ‘volgepakte’ e-bike stap je heel makkelijk op dankzij het speciaal aangepaste frame. Hoe fijn is een comfortabele mama-ready e-bike die zorgt dat jij nooit jouw weekplanning in de war hoeft te schoppen. 

Checklist: hierop let je bij de aanschaf van een elektrische mamafiets

De elektrische mamafietsen van Stella zijn ten opzichte van een normale fiets voorzien van:

  • een extra sterk frame;
  • sterke banden en spaken;
  • een breed en comfortabel stuur;
  • een lage en ruime instap met voldoende ruimte voor een kinderzitje;
  • een stuurslot en dubbele standaard voor extra stabiliteit;
  • veel versnellingen;
  • jasbeschermers.

Wat is het doel van jouw mamafiets?

Als je van plan bent jouw elektrische mamafiets alleen te gebruiken voor het naar school brengen van de kinderen een paar straten verderop of het doen van boodschappen bij de buurtsuper, is een e-bike met een doorsnee actieradius helemaal prima. Van plan om daarnaast ook dagelijks twintig kilometer naar je werk heen en terug te fietsen, dan zou je een grotere e-bikeaccu kunnen overwegen. Nu weet je tenminste zeker dat je halverwege niet voor verrassingen komt te staan!

Elektrische mamafiets? Een verrijking van je leven

We weten allemaal hoe druk het dagelijkse leven is. Het is rennen en vliegen en je moet overal op tijd zijn. Met één of twee kinderen gaat het fietsen in de meeste gevallen niet vanzelf. En al helemaal niet met tegenwind. Een elektrische mamafiets is een praktische alleskunner die jouw dagelijkse leven wat makkelijker maakt.

De ondersteuning zorgt ervoor dat je niet alles zelf hoeft te doen. Je wordt geholpen door een motor, waardoor fietsen met twee kindjes een makkie wordt! Boodschappen doen, de kinderen naar school brengen of gewoon een lekker stuk fietsen. Het maakt niet uit waar je de fiets voor gaat gebruiken, maar dat je hem veel gaat gebruiken is een ding dat zeker is. Ben je benieuwd welke elektrische mamafiets het beste bij jou past? Onze e-bikeadviseurs helpen je graag op weg!