Via de Lange Afstand Fietsroute langs de Nederlandse kust

Het is dé hot-spot van de zomer van 2020: de Nederlandse kust. Wanneer de temperatuur net boven de twintig graden stijgt, staan de wegen naar de badplaatsen al vol. Vakantie in eigen land is populair, net zoals al het moois van Nederland ontdekken op de fiets!

Waarom zou je met dit mooie weer in de auto of met de bus langs de stranden rijden op zoek naar een plekje aan zee, in plaats van op de fiets? VVV Zeeland, Stichting Landelijk Fietsplatform en de Provincie Zeeland maakten dit sinds vorige week nog aantrekkelijker: zij zorgden ervoor dat de Lange Afstand Fietsroute klaar is voor de eerste fietstochten langs de Nederlandse kust!

Lange Afstand Fietsroute

Wil je alle mooie plekjes langs de Nederlandse kust zien vanaf de fiets? De Lange Afstand Fietsroute leidt jou de weg. De route kun je het beste op de e-bike afleggen, gezien de harde wind die regelmatig langs de kust opwaait. De fietsroute start in de Zeeuwse plaats Cadzand-Bad. Wil je de route, of een gedeelte daarvan, graag op de e-bike afleggen maar heb je geen eigen e-bike? Geen paniek! In het Zeeuwse Burgh Haamstede bevindt zich een Stella Verhuurlocatie! Je snijdt dan weliswaar een gedeelte van de route af, maar gelukkig kun je er natuurlijk zelf voor kiezen hoe ver jij fietst en welke richting jij de route volgt.

Met de wind in de rug leidt de route je van Cadzand-Bad, of dus vanaf Burgh Haamstede, helemaal naar Bad Nieuweschans in de provincie Groningen. Hierbij zijn de fietswegen LF1 Noordzeeroute en LF10 Waddenzeeroute met elkaar verboden. In totaal is de route 610 kilometer lang. Wil je de route helemaal afleggen? Stippel je weg dan goed uit en zorg dat je op tijd bij een oplaadpunt stopt om je accu op te laden.

Fietsen in Zeeland

Waar de stranden in de buurt van de Randstad meestal overvol liggen op een zomerse dag, is er bij de meeste Zeeuwse badplaatsen nog wel een plekje te vinden. Ook is de provincie een echte aanrader om doorheen te fietsen, met het afwisselende landschap en het gegarandeerde vakantiegevoel. De Lange Afstand Fietsroute gaat langs historische dorpjes, over het open landschap, door de duinen en langs de dammen en waterkeringen van het Deltaplan. De meeste fietspaden zijn breed genoeg, Zeeland heeft niet voor niets vijf sterren als fietsprovincie! Op de e-bike kom je nog makkelijker en sneller langs alle mooie plekken die Zeeland te bieden heeft. Een e-bike huren kan dus gemakkelijk bij de Stella Verhuurlocatie in Burgh Haamstede. Huur snel jouw e-bike en kijk zelf hoe ver je fietst: alleen langs de Zeeuwse kust of via de hele Lange Afstand Fietsroute?

Veel fietsplezier!