Nederlanders voelen zich gelukkig

Vandaag is het wereldwijd de ‘Internationale Dag van het Geluk’, ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2012. Op deze dag wordt ook bekendgemaakt welk land zich het ‘meest gelukkige land ter wereld’ mag noemen.

Top 10 op een rij:

  1. Finland
  2. Noorwegen
  3. Denemarken
  4. IJsland
  5. Zwitserland
  6. Nederland
  7. Canada
  8. Nieuw-Zeeland
  9. Zweden
  10. Australië

Traditiegetrouw staan de Scandinavische landen bovenaan. Nederland doet het met een zesde plaats niet slecht!

Maar wat maakt ons gelukkig?

Vooral sociale relaties, een goede gezondheid en een leuke baan maken ons gelukkig. Daarnaast bestaat er volgens de Belgische geluksprofessor Leo Bormans geen enkele twijfel: Nederlanders zijn gelukkig omdat ze zoveel fietsen. En dat begrijpen wij heel goed!

Lekker in je vel door een elektrische fiets

Fietsen is gezond, dat wisten we natuurlijk al. Ook op een elektrische fiets! Op een e-bike ben je in beweging, ondersteund door een lichte motor. Hierdoor is fietsen op een e-bike ook gezond, net als het fietsen op een normale fiets. Want ook tijdens het fietsen op een elektrische fiets trap je mee en verbrand je gegarandeerd calorieën. Fietsers op een elektrische fiets maken meestal langere tochten dan fietsers op een gewone fiets. De inspanning is daardoor lichter, maar wel langer.

Forensen ervaren meer geluk als zij op de fiets naar hun werk gaan. Files en het drukke openbaar vervoer worden als minder positief ervaren. Fietsen zorgt na een lange werkdag voor het ‘lege hoofd’ gevoel, waardoor je ontspannen thuis komt.

Fietsen brengt je naar de mooiste plekken

Je hoeft niet ver van huis te gaan om de mooiste plekken te ontdekken. Je eigen omgeving heeft meer te bieden dan je vaak denkt. Polders, smalle dijken, bossen en andere natuurgebieden: Nederland is rijker aan mooie gebieden dan we vaak denken.

Wij kunnen je daarom maar één advies geven: ga naar buiten, stap op de fiets en geniet van het buitenleven. En daarmee word jij ook een stukje gelukkiger!