Met de elektrische fiets naar je werk, ideaal!

Massa's forenzen reizen dagelijks heen en weer naar kantoor. Met de auto in de file, om vervolgens te parkeren in een krappe garage. Als je veel te maken hebt met woon-werkverkeer zou je ook voor een e-bike kunnen kiezen als vervoersmiddel. Wij geven tips!

Vanwege de reisafstand is fietsen natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar mocht je niet al te ver van je werk wonen, spring dan vooral op je e-bike. Dan krijg je meteen een gezonde dosis frisse lucht én veel beweging, waardoor je je veel fitter voelt. Daarnaast is het beter voor het milieu, want op je fiets ben je veel minder vervuilend dan wanneer je de auto pakt. De e-bike veroorzaakt nog geen drie procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde benzineauto.

Waar moet je op letten?

Met je e-bike naar je werk gaan biedt genoeg voordelen, maar logischerwijs roept het ook vragen op, over diefstal bijvoorbeeld. Helaas is het waar dat e-bikes de laatste jaren vaker worden gestolen. Ga je met de fiets naar je werk? Zorg dan in ieder geval dat je de kans op diefstal verkleint door te kiezen voor een extra slot, zoals het speciaal voor Stella ontworpen kettingslot AXA. Zet verder je e-bike – als het kan – in een bewaakte fietsenstelling. Lees hier meer tips om te voorkomen dat je fiets gestolen wordt.

Grote afstand

Je vraagt je misschien ook af of de reisafstand wel acceptabel is. Stella verkoopt elektrische fietsen met accu’s waarmee je wel tot 229 kilometer kunt fietsen. Daarmee kun je dus makkelijk een paar keer heen en weer op één volle accu! Waren e-bikes vroeger vaak uitgerust met een 200 of 300Wh-accu, tegenwoordig is de standaard al 400 of 500Wh. Sterker nog: je kunt bij Stella zelfs kiezen voor een accu van 600 of 750Wh. Dat betekent een actieradius variërend van 175 tot 229 kilometer!

E-bike in plaats van de bus

Ga je meestal met het openbaar vervoer naar je werk? De e-bike dient als prima substituut voor trein en bus. Met een e-bike heb je de vrijheid om je eigen route te kiezen en niet gebonden te zijn aan de dienstregelingen van het openbaar vervoer. Je kunt de meest efficiënte of pittoreske route nemen die past bij jouw voorkeuren en schema. Ook vermijd je het gedoe van het wachten op treinen, bussen of trams. Met een e-bike kun je meteen vertrekken en ben je niet afhankelijk van vertrektijden of vertragingen. Fietsen naar het werk kan daarnaast kostenbesparend zijn in vergelijking met het gebruik van het openbaar vervoer. Je bespaart op vervoerskosten, zoals trein- of bustickets, en hebt geen parkeerkosten. 

De beste e-bikes voor forenzen

Welke elektrische fiets moet je kiezen als je er (bijna) dagelijks mee naar je werk wilt? Het is prettig als je fiets een goede wegligging heeft en wendbaar is. Daarnaast is het comfort belangrijk, plus een grote accucapaciteit met een flinke actieradius. En vergeet de verlichting niet. Je kunt kiezen voor een ‘gewone’ woon-werkfiets, of een ‘speciale’ zoals een speed pedelec, een high speed e-bike waarmee je snelheden kunt behalen tot wel 45 km/u. Ben je nóg sneller op je werk! Momenteel heeft Stella geen speed pedelec in het assortiment. Bekijk hier de e-bikes van Stella die geschikt zijn voor woon-werkverkeer.