Hoeveel bespaart u met uw elektrische fiets?

Elke kilometer die u fietst in plaats van autorijdt bespaart u geld. Maar weet u eigenlijk hoeveel u bespaart? U berekent het eenvoudig met de Fietscalculator!

Fietsen = gezond én voordelig

Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook nog eens voor de portemonnee. Want niet alleen krijg je gratis beweging, maar ook bespaart het aanzienlijk in de benzinekosten. Daarnaast kunt u vaak ook gewoon lekker doorfietsen terwijl half Nederland in de file staat. Handig, want door de toenemende verkeersdrukte staan we steeds vaker stil met zijn allen. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren probeert om iedereen fietsend naar het werk te krijgen!

Reken uit hoeveel geld u kunt besparen door te fietsen

Maar dan is de hamvraag natuurlijk: hoeveel bespaart u nou daadwerkelijk door naar uw werk te fietsen? De Fietscalculator van de Fietsersbond geeft hier antwoord op. Hier kunt u invullen hoe ver u dagelijks fietst, hoeveel dagen u op- en neer rijdt en wat voor soort auto u heeft. Leuk is ook dat de uitkomst van de besparing behoorlijk verrassend kan zijn. Wist u bijvoorbeeld dat u bijna 800 euro bespaart als u 5 dagen per week 20 kilometer fietst terwijl u normaal in een middelgrote auto rijdt? Daarnaast verbruikt u ook nog eens ruim 76.000 kilocalorieën en produceert u 1046 kg minder CO2 uitstoot. Cijfers waarmee je thuis kunt komen. En wilt u uw manager overtuigen dat een elektrische fiets van de zaak toch echt een goed idee is? Dan is er ook nog de Fietscalculator voor bedrijven die uw werkgever inzicht geeft in wat u kunt besparen door op de fiets te komen. Handig toch?

Snel en fris op uw werk met een elektrische fiets

Een elektrische fiets helpt u om sneller en comfortabeler op uw werk te komen. Met dank aan de elektromotor krijgt u net dat beetje extra ondersteuning waardoor u, ook met wind tegen, sneller van A naar B gaat. En dat met minder inspanning, zodat u ook niet helemaal bezweet aankomt. De ideale manier dus om geld te besparen en tegelijkertijd aan uw gezondheid te werken. Ook iets voor u zo een elektrische fiets? Bekijk dan onze verschillende elektrische fietsen of neem een kijkje op het Stella blog voor meer leuke en handige artikelen.