Fietsroutes: vier de zomer in Nederland

Deze zomervakantie is perfect om op ontdekking te gaan in ons eigen mooie land. Bossen, water, heide, heuvels, stad en platteland: allemaal op fietsafstand! Het voordeel van een relaxte fietstocht is dat je lekker buiten bent, kunt genieten van de zon én in beweging blijft. Er zijn tal van mooie fietsroutes die jij deze zomer kunt maken om Nederland te verkennen. Wij verzamelden een paar routes die je deze zomer op jouw bucketlist kunt zetten, om op de e-bike te ontdekken.

Texel: vakantiegevoel gegarandeerd

Een echt vakantiegevoel in eigen land ervaren? Breng deze zomer dan een bezoekje aan Texel. Het eiland bestaat uit heel veel fietsroutes, van meer dan honderd kilometer, die je langs de kust, terrasjes en de natuurgebieden leiden. Hier ben je wel een tijdje zoet! Wel is de kans op hardere windstoten hier iets groter, waardoor een e-bike de ideale vervanging van de fiets zonder elektrische ondersteuning is. Heb je geen eigen e-bike? Geen probleem! Huur je Stella e-bike bij de verhuurlocaties op Den Burg en De Koog.

Sportief in Limburg

Houd jij wel van een actieve vakantie of wil je de coronakilo’s eraf fietsen? Een heuvelachtig gebied is goed voor deze extra uitdaging, die je in de rest van Nederland niet snel tegenkomt. Als je dit jaar alvast een paar Limburgse heuvels pakt, raak jij misschien wel verslaafd en neem jij volgend jaar de fiets mee naar bergachtige landen in Europa! De prachtige Heideroute bij Heerlen, de Drielandenroute en Maastrichtroute zijn perfect om te genieten van de natuur, gastvrije terrasjes en kastelen. Voor de fanatiekelingen zijn de routes rondom Valkenburg een aanrader. Hiervoor kun je het beste een actieve e-bike gebruiken, zoals de El Revendator.

Afkoelen in de Drentse bossen

Ben jij graag buiten, maar vind jij een rondje fietsen in de brandende zon niet zo fijn? Een bosrijk gebied gecombineerd met de nationale parken Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Weerribben-Wieden, vind je in Drenthe. Hier kom je tot rust, terwijl je van de zomer geniet. Deze fietstocht door het UNESCO-genomineerde gebied wil je niet missen!

Sportief of ontspannen op de Utrechtse Heuvelrug

Voor wie op zoek is naar een combinatie van natuur en een stedentrip, biedt de Utrechtse Heuvelrug de uitkomst. Op één dag fiets je met de e-bike gemakkelijk door de heidegebieden, zandvlaktes en bossen van dit prachtige landschap. Vervolgens kun je lekker uitrusten op de terrassen in Utrecht of Amersfoort, of combineer je het met een middagje shoppen.

Fietsen met de kinderen in Flevoland

Ga er deze zomer lekker op uit met de kinderen! Zorg dat de kinderzitjes goed geïnstalleerd zijn op je e-bike en dat de fietstassen gevuld zijn met een picknickkleed en hapjes. De fietsroutes rondom Lelystad zijn ideaal om met kinderen te fietsen. Hier is het landschap vlak, maar kom je onderweg genoeg speeltuinen, picknickweiden en strandjes tegen om tussendoor te ontspannen.

Welke Nederlandse fietsroutes heb jij deze zomer allemaal op je bucketlist staan?