Fietsende forens ervaart minder stress

Dat fietsen goed is voor de gezondheid, is bij de meeste mensen wel bekend. Fietsen is een laagdrempelige manier om te bewegen waardoor de conditie op pijl blijft en de weerstand verbetert. Daarnaast zorgt regelmatig fietsen voor stressvermindering, blijkt uit nieuw onderzoek.

Wie fietst heeft minder stress

Uit onderzoek blijkt dat mensen die minstens één keer naar het werk of school fietsen, 20% minder kans op stress hebben dan mensen die nooit fietsen. Mensen die vier dagen per week fietsen, verminderen het risico van stress zelfs tot maximaal 52%. Dit blijkt uit onderzoek verricht door onderzoeksinstituten uit Spanje, Engeland en de VS (Bron: ANWB)

Favoriete vervoermiddel

In Nederland is de auto toch het favoriete vervoermiddel om van en naar het werk te reizen. Van alle verplaatsingen van en naar het werk vindt 60% met de auto plaats, 25% met de fiets en 4% te voet (Bron: CBS).

Uniek in Nederland

Om fietsen van en naar het werk te stimuleren introduceert Stella ‘De E-bike Avondrit’: een vrijblijvende proefrit aan huis ’s avonds, mogelijk tot 21:00 uur. “Wij komen graag bij de consument aan huis voor het maken van een proefrit. De E-bike Avondrit wordt o.a. geïntroduceerd omdat we merken dat de interesse in e-bikes stijgt onder de groep ‘forensen’ en ook hen willen we optimaal bedienen. Wij zijn er van overtuigd dat je een elektrische fiets moet testen en ervaren, om te bepalen of een elektrische fiets bij jou past. Daarom kun je bij Stella altijd vrijblijvend een proefrit maken op onze e-bikes, nu ook ’s avonds van 18:00 tot 21:00 uur.”, aldus Johan Makaske, woordvoerder Stella.

Ervaringen

“De Avondrit stelt mij als werkende in staat om ’s avonds, na het eten én in mijn eigen straat, de voordelen van een e-bike te ervaren. Na een kwartier proeffietsen kwam ik al tot de conclusie dat een e-bike een serieus alternatief is voor de auto. Geen files, geen parkeerproblemen maar wel gezond bezig zijn!”, zo vertelt meneer Steenbergen, Stella Klant. Uit diverse ervaringen met de E-bike Avondrit is gebleken dat de drukke forens overdag zeer weinig tijd heeft om een proefrit te maken op een e-bike. Met de avondrit komt Stella de drukke forens tegemoet.