Een elektrische trekkingfiets, hiervoor gebruik je ‘m!

Als je geen zin hebt om er met de auto op uit te gaan, dan is de elektrische trekkingfiets een uitkomst! Je kunt dagenlang toeren of op fietsvakantie gaan. Steeds meer mensen stappen bepakt en bezakt op de fiets en ontdekken Nederland of Europa.

Het grote verschil tussen een elektrische trekkingfiets en een race- of stadsfiets is dat je op een trekkingfiets veel bagage mee kunt nemen. De elektrische trekkingfiets is namelijk speciaal ontworpen en ontwikkeld voor de lange fietstochten.

Een stevig frame om zonder problemen veel bagage mee te nemen

De elektrische toer- of trekkingfiets is voorzien van een extra stevig frame. Hierdoor kun je uitzonderlijk veel bagage meenemen. Doorgaans is een elektrische trekkingfiets ook voorzien van buitenbanden met meer profiel. Zo heb je altijd voldoende grip op de weg.

Altijd snel en veilig tot stilstand

Goede remmen zijn van essentieel belang bij iedere (elektrische) fiets. Een trommel- of terugtraprem geeft onvoldoende kracht voor een fiets die volgepakt zit met bagage. Bovendien kunnen deze remmen ook heel erg warm worden als je met de fiets gaat afdalen. Daarom wordt een trekkingfiets vaak uitgerust met hydraulische schijfremmen. Deze remmen hebben een uitstekende remkracht en blijven ook bij vochtig weer heel goed werken.

Optimaal zitcomfort

Een elektrische trekkingfiets gebruik je voor lange ritten. Om zo min mogelijk ongemak te krijgen onderweg, heb je een goed zadel nodig. Het harde en smalle zadel ziet er misschien niet zo comfortabel uit, maar is dat wel! Met een breder zadel is de kans groter dat je klachten gaat krijgen. Daarom is een smal en hard zadel beter geschikt en kun je zonder problemen van je fietstocht genieten.

Ontdek onze elektrische trekkingfietsen

Nieuw in het Stella fietsassortiment is de Trekking Premium MDB. Deze e-bike is uitgerust met een veelzijdige Bosch middenmotor. Het lage gewicht van de motor zorgt te allen tijde voor een comfortabele rit. Verleg je grenzen en ga buiten je comfortzone met deze elektrische trekkingfiets!