Drie onvergetelijke fietsroutes in de lente

Na een lange periode met koele dagen en veel regen wordt het eindelijk weer wat warmer. Dus wat dacht je ervan, spring op het zadel en trek de natuur in met deze drie mooie voorjaarsroutes.

1. Ontdek de Holtveenroute!

Het is heerlijk fietsen in Drenthe. Hop naar het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld voor de Holtveenroute, een samenspel van bos, heide, stuifzand, water en veen – overigens is het Holtveen zelf een van de mooiste veengebieden. Vooral in deze tijd spot je hier talrijke vogels, van appelvink tot zomertortel. IJverig grazende schaapskuddes voorkomen dat de hei dichtgroeit. Ook bijzonder: de jeneverbes, de enige beschermde boomsoort in Nederland. Hiervan werden, zoals de naam al verklapt, de bessen gebruikt om jenever te kruiden. Klik hier voor meer info over dit Nationaal Park.

2. Genieten van de Sallandse Heuvelrug

Houd jij wel van een beetje uitdaging tijdens je fietstocht? Ga dan met de e-bike op pad naar de Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Zoals de naam al zegt, is het gebied heuvelachtig en verschilt het van de meeste andere natuurparken in ons land. Op één van de grootste heidegebieden van Europa geniet je hier van schitterende vergezichten.

Het gebied is een ontdekkingstocht voor jong en oud. Van sportieve wandeltochten door de natuur tot vele speelplekken om bij te komen van alle avonturen. Ben je van plan om langer in de provincie te blijven? Vergeet dan zeker niet de Fietssnelweg van Hengelo naar Enschede te testen. Deze weg is vorig jaar door de ANWB beoordeeld als beste Fietssnelweg van Nederland. Zo combineer je in een paar dagen het prachtige landschap met een bezoekje aan de stad.

3. Zeeuwse zonnestralen

Ontdek Zeeland op de e-bike en geniet van de zonnestralen en het heerlijke lenteweer. Over het algemeen zijn de routes langs Zeeuwse stranden net iets rustiger dan de kustgebieden dichtbij de Randstad, super schoon en omringd door duinen met prachtige natuur om tot rust te komen. Zeeland is de perfecte locatie om strand en steden met elkaar af te wisselen, want onder andere Vlissingen, Middelburg en Goes liggen op een geschikte fietsafstand van de kust.

Heb jij geen e-bike maar wil je wel zoveel mogelijk van het Zeeuwse landschap zien? Begin je tocht dan in Burgh Haamstede. Daar kun je vanaf de verhuurlocatie van Stella direct aan je Zeeuwse avontuur beginnen.

Maak je eigen fietsroute

Wil je liever zelf een mooie fietsroute samenstellen? Je kiest een streek uit waar je nog nooit bent geweest, in deze tijd het liefst een beetje afgelegen, en zoekt daar de mooiste fietspaden. Stella-fiets opladen, thermoskan koffie mee, broodjes smeren en gáán. Hoe? Dat lees je hier!