201116-Blogs-herfsttour-overzicht-1140-760

Drie onvergetelijke fietsroutes in de lente

De lente komt al een beetje op gang: krokusjes langs de kant van de weg en de temperatuur kruipt langzaam weer omhoog. Dus wat dacht je ervan, spring op het zadel en trek de natuur in met deze drie mooie voorjaarsroutes.

1. Fietsen langs de bollenvelden

De bollenvelden in Nederland zijn al ruim 400 jaar het visitekaartje van de Bollenstreek. Nu wordt er afgeraden om deze plekken te bezoeken, maar wist je dat de bollenstreek ook ideaal is om op veilige afstand te ontdekken per fiets? Via de Keukenhof Fietsroute geniet je van hyacinten, narcissen en tulpen in allerlei kleuren. Met een e-bike kom je op één dag langs alle mooie plekken die de streek biedt. Heeft je accu nog energie over? Combineer de fietstocht langs de bloemenvelden dan met een tochtje door het prachtige duingebied bij Noordwijk. Het bloemenseizoen begint in 2021 op zaterdag 20 maart en duurt t/m zondag 9 mei.

Tip: dit is een perfecte route voor een rustige, doordeweekse dag. Lees hier onze andere tips om veilig te fietsen volgens de richtlijnen van het RIVM.

2. Genieten van de Sallandse Heuvelrug

Houd jij wel van een beetje uitdaging tijdens je fietstocht? Ga dan met de e-bike op pad naar de Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Zoals de naam al zegt, is het gebied heuvelachtig en verschilt het van de meeste andere natuurparken in ons land. Op één van de grootste heidegebieden van Europa geniet je hier van schitterende vergezichten.

Het gebied is een ontdekkingstocht voor jong en oud. Van sportieve wandeltochten door de natuur tot vele speelplekken om bij te komen van alle avonturen. Ben je van plan om langer in de provincie te blijven? Vergeet dan zeker niet de Fietssnelweg van Hengelo naar Enschede te testen. Deze weg is vorig jaar door de ANWB beoordeeld als beste Fietssnelweg van Nederland. Zo combineer je in een paar dagen het prachtige landschap met een bezoekje aan de stad.

3. Zeeuwse zonnestralen

Ontdek Zeeland op de e-bike en geniet van de zonnestralen in het heerlijke lenteweer. Over het algemeen zijn de routes langs Zeeuwse stranden net iets rustiger dan de kustgebieden dichtbij de Randstad, super schoon en omringd door duinen met prachtige natuur om tot rust te komen. Zeeland is de perfecte locatie om strand en steden met elkaar af te wisselen, want onder andere Vlissingen, Middelburg en Goes liggen op een geschikte fietsafstand van de kust.

Heb jij geen e-bike maar wil je wel zoveel mogelijk van het Zeeuwse landschap zien? Begin je tocht dan in Burgh Haamstede. Daar kun je vanaf de verhuurlocatie van Stella direct aan je Zeeuwse avontuur beginnen.

Maak je eigen fietsroute

Wil je liever zelf een mooie fietsroute samenstellen? Je kiest een streek uit waar je nog nooit bent geweest, in deze tijd het liefst een beetje afgelegen, en zoekt daar de mooiste fietspaden. Stella-fiets opladen, thermoskan koffie mee, broodjes smeren en gáán. Hoe? Dat lees je hier!