De voordelen van een elektrische fiets

De elektrische fiets wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets, een elektrische fiets is een goed alternatief voor de auto en het kan u ook een hoop tijd besparen. Eigenlijk zijn de voordelen van een elektrische fiets eindeloos. Zo fietst een e-bike een stuk lichter en comfortabeler. Met dat steuntje in de rug fietst u gemakkelijk langere afstanden. En oubollig? Dat zijn elektrische fietsen allang niet meer!

De voordelen van een elektrische fiets

Het is één van de schoonste vormen van vervoer waarbij weinig CO2 uitgestoten wordt, u stoot geen CO2 uit wanneer u rijdt en waar u rijdt. Zeker wanneer u uw fiets met groene stroom oplaadt, rijdt u klimaatneutraal.

Goedkoop in gebruik; de kilometerkosten zijn laag en de fiets heeft weinig onderhoud nodig.

U heeft geen problemen meer met parkeren en bent geen geld meer kwijt aan parkeerkosten.

Wanneer u niet meer zo flexibel en fit bent, kunt u toch mobiel blijven. U blijft hierdoor beter in conditie dan wanneer u de auto zou nemen en u kunt deel blijven nemen aan langere fietstochten.

In sommige gevallen kan een elektrische fiets u zelfs tijdswinst opleveren, u kunt er immers de files mee voorbij rijden.

U komt niet meer bezweet aan op hete dagen. Ook met kinderen op de fiets of in een heuvelachtig gebied is het een stuk gemakkelijker fietsen.

U hoeft geen wegenbelasting te betalen voor een elektrische fiets.