Wat is de beste elektrische fiets?

Wat is nou de beste elektrische fiets? Een hele belangrijke vraag, zeker als je op zoek bent naar een nieuwe e-bike. Maar om te beginnen gaan we eerst kijken naar wat we bedoelen met de beste elektrische fiets.

Om goed te begrijpen welke e-bike het beste is, is het goed om te weten wat we nou bedoelen met 'de beste'. Om het overzichtelijk te houden laten we in de video verschillende beste e-bikes zien. Zo vertellen we je welke e-bikes het beste uit de test zijn gekomen en wat nou de beste elektrische fiets is van Stella. Welke e-bike het beste bij jou past en welke je het beste kunt kopen.

Best getest e bikes van Stella

Te beginnen met de best geteste Stella e-bike. Elk jaar doen de kwaliteitsfietsen van Stella mee aan verschillende testen en awards. Denk aan de ANWB, AD en RAI Fietstest. De grote prijswinnaar van de afgelopen jaren is de Stella Morena Premium MDB FI. Deze e-bike heeft maar liefst drie awards binnengesleept. Zo heeft de RAI Vakjury de Stella Morena Premium MDB FI uitgeroepen tot de beste e-bike van 2021. De e-bike is door het grote publiek verkozen tot Best Getest in de categorie beste stadsfiets met een eindcijfer van 8,6 in de AD Fietstest. En deze e-bike is ook nog eens omarmd door de panelleden van de AD Fietstest 2022 met als bekroning Beste Koop. De Stella Morena MDB FI is een sportieve e-bike met veel vermogen en ideaal voor sportievere tochten in bijvoorbeeld heuvelachtige gebieden. Hij heeft mooie grove lijnen, een robuuste uitstraling en een verfijnde afwerking. Deze e-bike beschikt over de Performance Line CX Bosch-middenmotor met maar liefst 85 Nm. De motor reageert met name in de lage versnellingen veel gevoeliger op de krachtinspanningen van de fietser en maakt uiterst gedoseerd wegrijden mogelijk. Ook kan de e-bike automatisch en traploos schakelen en heeft hij een onderhoudsarme beltdrive in plaats van een traditionele ketting. Zoals ik al in de introductie zei is de term beste fiets voor iedereen anders. De een wil de meest geavanceerde, en de ander gaat volledig voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is de beste elektrische fiets? 

Ga je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding dan kom je uit op de volgende twee e-bikes. Namelijk de Vicenza Premium MDS FI en de Vicenza Superior FDST. De Vicenza Premium MDB FI is een top e-bike met een gunstige prijs, enorm veelzijdig en ontworpen volgens de nieuwste designstijl van Stella. De bewust gekozen geometrie van het frame verzekert je van een actieve zithouding waardoor je eenvoudig en comfortabel door het stadverkeer beweegt. En comfortabel is hij zeker. Door de veer in het zadelpen wordt het comfort verhoogd doordat je minder voelt van oneffenheden op de weg. De derailleurversnellingen zorgen voor een groot bereik waardoor je in iedere situatie lekker en licht kan blijven trappen. Met unieke vloeiende lijnen en weggewerkte lasnaden krijgt deze Vicenza een geheel eigen gezicht. Een andere Vicenza met een goede prijs-kwaliteitverhouding is de Vicenza Superior FDST. Deze Vicenza kenmerkt zich door het flitsende design en optimale comfort. Zo zorgt de veer in de Dual Shock-voorvork ervoor dat je oneffenheden op de weg minder voelt. Kort gezegd: je rijdt comfortabel over hobbels en kuilen. Door de hydraulische schrijfremmen sta je binnen no-time stil. Ideaal voor als je je in een drukke stadsomgeving bevindt. De Vicenza is perfect voor woon-werkverkeer of je dagelijkse rit naar de supermarkt of sportschool.

Hoe zorgt Stella dat jouw fiets van goede kwaliteit is? 

Hoe zorgen wij er dan voor dat jouw e-bike van goede kwaliteit is? Bij Stella ontwerpen en ontwikkelen wij alle e-bikes zelf. Hierdoor kunnen wij direct alle klantwensen toepassen op onze e-bikes. Daarnaast assembleren wij alle e-bikes zelf in onze e-bikefabriek in Nunspeet. Hierbij maken wij gebruik van de allerbeste materialen en a-merkonderdelen. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van onze e-bikes waarborgen.

Welke e-bike past bij jou? 

E-bikes kunnen nog zo goed zijn, maar uiteindelijk gaat het erom welke e-bike het beste bij jou past. Om daarachter te komen moet je jezelf afvragen: waarvoor en hoe ga ik de e-bike gebruiken? Zoek je een e-bike voor je dagelijkse tocht naar het werk, voor lange tochten in het weekend of een e-bike waarop je je kindje veilig kan vervoeren? Om te bepalen welke e-bike het beste bij jou past delen wij onze e-bikes in 4 categorieën in. Te weten: comfort, active, sportive en special

Welke elektrische fiets kan ik het beste kopen?

De 'beste e-bike' is afhankelijk van jouw gebruik. Maar hé, met een e-bike van Stella maak je eigenlijk nooit een verkeerde keuze, maar toch is het altijd erg handig om een proefrit te maken. Dit kan in één van onze fietsenwinkels of zelf gratis aan huis. Onze e-bikes worden ontwikkeld en geassembleerd in onze eigen e-bikefabriek en zijn daarom van de beste kwaliteit. Maar daarnaast hebben we je nog veel meer te bieden: vijf jaar garantie, de scherpste prijzen en service aan huis. Kies je voor een e-bike die op voorraad is dan fiets je al binnen 5 werkdagen.

Heb je eenmaal een keuze gemaakt? Ga dan voor zekerheid en fietsplezier zonder zorgen. Zo bieden wij voor bepaalde modellen Zorgeloos Fietsen aan. Dat is een connectiviteitspakket met 5 jaar garantie op je accu, motor, display en ingebouwde GPS-protectie in je e-bike. Ook kun je je e-bike koppelen aan je telefoon om bijvoorbeeld het accuniveau te controleren, de locatie van je fiets te zien en ben je verzekerd in geval van pech of schade inclusief pechhulp onderweg. Mocht je fiets toch worden gestolen dan staat er een opsporingsteam klaar om stad en land af te zoeken om jouw e-bike te vinden.