Blijf bewegen! 3 x fietsroutes met veel vrijheid

Het is altijd belangrijk, maar in coronatijd misschien nóg iets meer: zorg dat je fit en vitaal blijft. Een flinke winterse fietstocht maken op je e-bike is een prima manier van bewegen en nog coronaproof ook, mits je drukke plekken vermijdt. Ter inspiratie noemen wij drie weidse fietsroutes met veel vrijheid.

Molenroute Achterhoek

Een prachtige fietsronde waar je geniet van rust, ruimte en een vleugje nostalgie. Je komt langs een aantal authentieke molens in het gebied ten westen van Doetinchem en in het Montferland, maar doorkruist ook wijngaarden. Deze oer-Hollandse molenroute start in Zeddam, bij knooppunt 79. En ook wel prettig: alle fietspaden in dit gebied zijn keurig onderhouden.

Fietsroute Westland

Een relatief onbekende fietsroute in Zuid-Holland: een rit langs het oude Staalduinse Bos, ’s Gravenzande en door Naaldwijk. Een tip voor onderweg: het oude kerkdorp ’t Woudt is de moeite waard voor een adempauze én Stella-Momentje.

Ook de Streekproductenroute is een aanrader. Deze rit van 77 kilometer gaat door vijf gemeenten: Westland, Delft, Midden-Delfland, Maassluis en Rotterdam. Tijdens deze route kun je kennis maken met de streekproducten van trotse lokale producenten en leveranciers.

Noardlike Fryske Wâlden

Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden gaat langs een dicht netwerk van houtwallen, elzensingels en bomenrijen in Noardlike Fryske Walden in Noord-Friesland. Eenzame boerderijen en kleine dorpen vormen de enige bebouwing. Aan de hand van genummerde borden kun je je eigen fietsroute samenstellen.

Veilig fietsen volgens de richtlijnen van het RIVM

Een frisse neus halen op je e-bike is zeker mogelijk, als je maar de regels van het RIVM naleeft. Let op, uiteraard kan dit alleen als je geen gezondheidsklachten hebt. Waar je op moet letten? Was je handen voor en na het fietsen, houd een fietslengte afstand en zorg dat je een luide bel hebt, zodat je kunt ‘aankondigen’ dat je eraan komt en jouw tegenligger alvast aan de kant kan gaan. Meer tips om veilig op pad te gaan lees je hier.